Ревизия или реваншизъм? Какво прави кабинетът "Герджиков"?

42% от читателите на Dnes.bg подкрепят проверките на бившите министри
24 фев 2017 18:30, Красимир Ангелов
108
Ревизия или реваншизъм? Какво прави кабинетът "Герджиков"?
Снимка: БТА

Ревизия, смени, подготовка на предсрочните избори. Това бяха част от първите стъпки на служебния кабинет на Огнян Герджиков.

Още по темата

Редица областни управители бяха освободени от длъжност и заменени, тръгнаха си и шефът на  АПИ Дончо Атанасов, изпълнителният директор на фирма "Автомагистрали" ЕАД Парашкев Кръстев, директорът на дирекция "Поддържане на пътна инфраструктура" към АПИ Георги Златев, директорът на областното пътно управление в София и началникът на "Пътна служба "Хемус". Промени имаше и в "Пирогов" и във Фонда за лечение на деца в чужбина...

Последният случай, който прикова вниманието на обществото, бе освобождаването от длъжност на главният секретар на МВР Георги Костов. В крайна сметка дори прокуратурата се нае да проверява натискал ли го е някой да напусне поста си. В сигнала си Георги Костов твърди, че на практика е заплашен, че ако не го стори, ще бъдат активизирани и изнесени 10 сведения от бивши служители на МВР, които са напуснали под натиск от Георги Костов, обясни говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Ревизии или реваншизъм са тези действия на кабинета? Екипът на Dnes.bg се допита за мнението на своите читатели в традиционната ни анкета, в която участие взеха 1293 души.

Оказва се, че 42% от читателите подкрепят идеята да има ревизия на работата на предходния кабинет, за да се види какво е оставил в наследство той.

Други 24% пък са на обратното мнение, като смятат, че смяната на областните управители и ровенето в работата на предходния кабинет си е чиста проба реваншизъм.

За 14% от анкетираните пък действията на служебния кабинет са само закани на хартия и имитиране на дейност, а други 11% допълват, че единствената реална дейност на кабинета досега са смените на лампите в тунела "Ечемишка".

Последните 9% от отговорилите в анкетата отчитат, че най-важното е да организира изборите, а другите дейности на служебния кабинет нямат толкова голямо значение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
2
 
13
 
! Отговори
Пенсия преди 7 години
Изкукуригала работа.
56
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Мда - ревизиите, правени от Герджиков, са нещо съвсем естествено.К'ви ревизии ве! К'ви 5 лева!
55
12
 
12
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Щом гербавата корумпирана *** *** така, *** здраво във форума и сама си цъка плюсчета, значи служебното правителство работи добре :) Опасно щеше да е, ако гербокомунетата хвалеха правителството.......
54
14
 
17
 
! Отговори
кой? преди 7 години
В действията на Герджиков прозира дългата и дебела ръчичка на Нинова - червената чистачка.
53
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
верочтно ен-де-се-вейците разчитат, че новият парламент няма да е в състояние да състави лесно ново правителство и служебно правителство ше се разпорежда по-дълго с държавата и съответно с паричките по всички ресори. Сметкаджийство. Сега им се е паднало!
52
10
 
12
 
! Отговори
Мда преди 7 години
Предвид наглите и незаконосъобразни чистки, които направи онзи *** Близашки през 2014 г., за да разчисти пътя към кабинет "борисов 2" (малката буква не е случайна), ревизиите, правени от Герджиков, са нещо съвсем естествено.
51
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой да има съмнения, че Герджиков е кукла на конци, а кукловодът е нинова? Триглавата ламя се завръща. Соломон Паси ги беше събрал заедно с Радев.
50
5
 
9
 
! Отговори
до 64 преди 7 години
Бях в Арена Армеец. Не беше масово освиркан, но да, чуха се доста освирквания. Ако освиркване малцината свестни политици, после няма защо да недоволстваме, че ни управляват зад.ици. Понеже освиркващите знаят за нвго, че е политик, повечето бяха някакви от агитките, дето името си не могат да напишат без грешка.
49
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Работата е там, че Герджиков не изпълнява ничии поръчки, затова толкова хора ревнаха срещу него, разбута статуквото, вмирисано от години.
48
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що за човек е Герджиков и чии поръчки изпълнява? Предишният служебен премиер Г. Близнашки се държа много по-цивилизовано. Изобщо нямаше такива уволнения. Работата се разсмърдя.
47
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герп калинки отказват да изпълняват заповедите на Герджиков и го саботират.
46
3
 
16
 
! Отговори
кой преди 7 години
Преди служебното правителство десетки пъти по всички медии Герджиков казваше , че не иска и няма да бъде премиер. Кой, кой го застави и по каква причина го принудиха да приеме и в момента му личи че е насилван. Кой и как???
45
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя Герджик за какво се мисли. ДЪРЖИ СЕ КАТО ПРЕВРАТАДЖИЯ. Да се маха. Преди да е съградил нещо, освен да смени няколкостотин крушки, той руши всички по пътя си. Били помолил, не били притискал за оставка. Министър председателя не моли за подаяния, а изисква и нарежда. Оставка докато не е окъкал всички.
44
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименГлупости, в правомощията на служебното правителство е да прави чистки на всички нива ако сметне за необходимо.-----------Най-после да си признаете, че това е правителство на БСП.
43
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гарджиков е най-жалкият служебен премиер,който България е имала.Без да е избиран на избори,той започна масови,политически уволнения и даде ход на ярастен политически натиск и заплахи на висши служители от предишната власт,сякаш е велик реформатор,дошъл на власт най-малко с 60% от избирателите?!От първите дни започна да уволнява политическите противници на БСП и да позсигурява условия за кражба на следващите избори,в полза та БСП,и компания.Чудя се,защо Соломон Паси му е приятел?
42
0
 
13
 
! Отговори
... преди 7 години
Махнаха от летището читав човек ,сложиха уличен в измама загробил предприятието вече с над 40мл не ходи на работа администрацията 5 дена не работи пълен бандит ,всички го мразят какво да ви говоря
41
2
 
11
 
! Отговори
Хакер преди 7 години
А ве Герджик, кво стана с машините? Както сте я подкарали май забравихте, че ще има избори на 26.03?
40
5
 
13
 
! Отговори
дидо преди 7 години
кого освиркваха на тенис ма4а в зала армеец . министър председателя. да е жива и здрава др.нинова 4 е си намери ма6а.47298
39
6
 
13
 
! Отговори
Bad Company преди 7 години
Отново се движим по остаЛуканов-Беров-Станишев- Орешарски-Герджиков. И на вас ли ви "навяват "хубави" спомени"??? ...Сутринта гледах Таско Ерменков по тв. Е, няма подобна наглост!! По негово време докараха пенсията на тати/лека му пръст/ на 3$ !!!! И този , същия наглец ще е "промяната"!!!!!!!!!!!!!!!!?????? Не бе! Не, не, не!
38
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПРИМИТИВЕН РЕВАНШИЗЪМ - ТИПИЧНО ЗА КОМУНИСТИЧЕСКИ ***