Ревизия или реваншизъм? Какво прави кабинетът "Герджиков"?

42% от читателите на Dnes.bg подкрепят проверките на бившите министри
24 фев 2017 18:30, Красимир Ангелов
108
Ревизия или реваншизъм? Какво прави кабинетът "Герджиков"?
Снимка: БТА

Ревизия, смени, подготовка на предсрочните избори. Това бяха част от първите стъпки на служебния кабинет на Огнян Герджиков.

Още по темата

Редица областни управители бяха освободени от длъжност и заменени, тръгнаха си и шефът на  АПИ Дончо Атанасов, изпълнителният директор на фирма "Автомагистрали" ЕАД Парашкев Кръстев, директорът на дирекция "Поддържане на пътна инфраструктура" към АПИ Георги Златев, директорът на областното пътно управление в София и началникът на "Пътна служба "Хемус". Промени имаше и в "Пирогов" и във Фонда за лечение на деца в чужбина...

Последният случай, който прикова вниманието на обществото, бе освобождаването от длъжност на главният секретар на МВР Георги Костов. В крайна сметка дори прокуратурата се нае да проверява натискал ли го е някой да напусне поста си. В сигнала си Георги Костов твърди, че на практика е заплашен, че ако не го стори, ще бъдат активизирани и изнесени 10 сведения от бивши служители на МВР, които са напуснали под натиск от Георги Костов, обясни говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Ревизии или реваншизъм са тези действия на кабинета? Екипът на Dnes.bg се допита за мнението на своите читатели в традиционната ни анкета, в която участие взеха 1293 души.

Оказва се, че 42% от читателите подкрепят идеята да има ревизия на работата на предходния кабинет, за да се види какво е оставил в наследство той.

Други 24% пък са на обратното мнение, като смятат, че смяната на областните управители и ровенето в работата на предходния кабинет си е чиста проба реваншизъм.

За 14% от анкетираните пък действията на служебния кабинет са само закани на хартия и имитиране на дейност, а други 11% допълват, че единствената реална дейност на кабинета досега са смените на лампите в тунела "Ечемишка".

Последните 9% от отговорилите в анкетата отчитат, че най-важното е да организира изборите, а другите дейности на служебния кабинет нямат толкова голямо значение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Историята бързо-бързо ще го забрави. Прокуратурата - не.
76
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЛИЧНО АЗ СЪМ ПРОТИВ БСП,ДПС И ГЕРБ-27 ГОДИШНИТЕ КРАДЦИ НА БЪЛГАРИЯ ,НО ЩЕ КАЖА ЧЕ ГЕРДЖИКОВ И ТОЙ НИКОГА НЕ Е БИЛ БЕЗУЧАСТЕН ОТ ТАЗИ БАНДА ОГРАБИЛА БЪЛГАРИЯ. ГЕРДЖИКОВ Е ТИПИЧЕН НОМЕНКЛАТУРЧИК СВИКНАЛ НА НЕГО ДА МУ Е ДОБРЕ ТОЧНО КАКТО МИСЛЯТ БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ И НИКОГА НЕ РАЗСЪЖДАВА ОТ СТРАНАТА НА 80% ОТ БЪЛГАРИТЕ. ПОМНЯ НЕГОВИТЕ РАЗСЪЖДЕНИЯ КОГАТО БЕШЕ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА н.с. .а И ДНЕШНОТО МУ ЗАСТАВАНЕ НА СТРАНАТА НА ПОЛИТИЦИТЕ И ТОВА ЧЕ Е ПРОТИВ НАМАЛЯВАНЕ НА СУБСИДИИТЕ Е ДОСТАТЪЧНО ДА НИ Е ЯСНО
75
4
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
служ правителство е от кадри на сдс и ндсв за никаква ревизия не става вьпрос а запоставяне на свои кадри на определени места така беше и на 1 януари 1992 г коитопомни други не издьржаха гаврата и умряха така е на балканите келепир --------
74
1
 
4
 
! Отговори
Наивен преди 7 години
Въпрос към всички, плюещи ревизията на старото правителство. Ако вие имате лавка за продажба на вестници и мартеници, и продавачката реши да напусне, ще я освободите ли без да направите ревизия? За лавката трябва, а за държавата не бива. Затова сме на това дередже. Всяко ново правителство почва отначало, замита *** от предишните, с надеждата че така ще постъпят и с тях след време. Затова-ревизия до дупка!
73
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този ще оснане в историята като маша на ***.
72
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този премиер е поел ангажимент поставен му от крадливата БСП да смени всички кадри на ГЕРБ, да разчисти пътя на комунистите , за да спечелят изборите. Нали знаете, че за комунистите всичко е позволено, само да се докопат до властта. И тогава стой та гледай-отново реваншизъм, кражби в големи размери и опашати лъжи, и накрая спрени фондове от Европа. Започва фалит на банки, лева отново ще стане 2,3 долара и тогава хората ще ги изгонят с камъни, но това трудно ще стане, защото комунист не дава влас
71
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чудо голямо,че на някой му взели топлото местенце.Ако това е реваншизъм здраве му кажи.Тъй като гледам дереджето на държавата никой не си е на мястото.
70
3
 
11
 
! Отговори
x преди 7 години
КАКВО ПРАВЕЛ КАБИНЕТА-ВСИЧКО ДРУГО НЕ И ПОДГОТОВКА НА ИЗБОРИТЕ-ОСНОВНА ТЯХНА ЗАДАЧА! ГЕРДЖИКОВ Е СУЕТЕН,ДЪРТ И ЗА НИЩО НЕ СТАВА!!!НАЛИ ЕДИН ПЪТ ГО ОТСВИРИХА ОТ НС КАТО ПРЕДСЕДАТЕЛ??! СЕГА ПАК НА ГРЕБЕНА НА ВЪЛНАТА,НО НЕЗАСЛУЖЕНО.НАРОДЕ????
69
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проверката трябва да започне от 1989г!Герджиков е юрист и много добре знае,че Конституцията от 1971г ,приета с референдум не предвижда Велико народно събрание!Промените в такава конституция могат да се правят само с РЕФЕРЕНДУМ!Следователно провеждането и решенията на Великото народно събрание са противоконституционни!А организаторите и участниците в него са ДЪРЖАВНИ ПРЕСТЪПНИЦИ!!! Резултатите от 27-годишната "дейност" на "перестройчиците" са налице- поредна национална катастрофа! БАСТА!
68
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека питат Герджиков,кой откадна 4милиарда от КТБ ?
67
13
 
15
 
! Отговори
ЧЕСТНО КАЗАНО преди 7 години
Щом угоените герберски св.ине *** ,значи имаме шанс да се оправим.
66
12
 
12
 
! Отговори
Офф ,да се омитат преди 7 години
Герджиков , изхвърляй бок.луците-тиквари!Много работа те чака ,но всички нормални хора те молим да свършиш тази черна и неблагодарна работа.Боку Рапоня напълни държавата с некадърници и неграмотници.
65
1
 
18
 
! Отговори
Коментатор преди 7 години
Не виждате ли какво става в държавата ...всъщност такава няма! Опасен убиец избягал от Пловдивския затвор с 18 годишна присъда...поставен на едва ли не свободен режим, избягал на път за карцера, "придружаван" от надзирател...безумията продължават! Отворете криминалната хроника - трябва ли да свикваме с ежедневните престъпления? Къде е правосъдния министър, къде е служебното правителство, къде е президента? И се радвате на доверие ли....сигурно виртуално е то, във вашите глави...
64
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Близнашки питаше Плевнелиев, а Борисов и Радев ще се карат и държавата ще затъне.
63
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я пак за Близнашки? Не е имало такива уволнения? Ако го напишеш и 100 пъти няма как да е истина.Тъпота на име член на младежкото ГЕРБ. Типичен стил на комсомолец на ГЕРБ;) А между другото и Близнашки вдигна тока не малко.Но ако си *** ще повтаряш като папагал смешки
62
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами,реваншизъм е.Така и трябва да бъде.
61
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде стига лъжи,не сте в Столипиново. Имаме телевизия за да видим и чуем какво казва! Не е казал това!Характерна черта на гербер е да бъде ***.Измисли нещо по умно *** герберски
60
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гласуваш за Радев получаваш Курнелка, Мис Пиги, Деса и Герджиков. На печелившите честито, на целокупния български народ -съболезнования
59
13
 
19
 
! Отговори
Питат преди 7 години
Журналистите питат проф. Герджиков: гпсподин Премиер защо уволнихте главния секретар на мвр. Проф. Герджиков - Ама аз не познавам меверето , изобщо не съм запознат. Абе Бай Х, като не знаеш какво правиш начело на държавата , защо си там, вземи си ходи , давай оставка като не ти харвсва и това е. Какво е това - не знам. Или знаеш и командваш или не знаеш и се оттегляш.
58
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Надграждат! Надграждат... МАФИЯТА!ТОВА ПРАВИ КАБИНЕТЪТ!Всички политици от последните 30-тина години ГРАБЯТ И УБИВАТ БЪЛГАРСКИЯЯ НАРОД!Повръщня!