За изгонването на Костов: Притискал е МВР-шефове

Министър Узунов призна качествата на главсека, отрече реваншизъм
24 фев 2017 14:52,
180
За изгонването на Костов: Притискал е МВР-шефове
Снимка: архив Булфото

Главният секретар на МВР Георги Костов е отстранен заради оказване на политически натиск върху петима директори на Областни дирекции на МВР да подадат оставки.

Това пише в мотивите към решението на служебното правителство за отстраняването на главсека, съобщи Bulgaria On Air.

Натискът е бил по отношение на бившите директори на МВР – Ловеч, Плевен, Монтана, Перник и Видин.

Първите четирима са били притискани от Георги Костов да освободят директорските постове в навечерието на местните избори на 25 октомври 2015 г., а петият в навечерието на президентските избори през ноември 2016 г.

Още по темата

Единственото име на политик, което се споменава в мотивите за освобождаването на Костов е това на бившия вицепремиер и вътрешен министър Румяна Бъчварова.

Главният секретар бе освободен във вторник от президента по предложение на Министерския съвет. Костов не прие уволнението си и обяви, че е жертва на натиск.

Вчера прокуратурата започна проверка и разпита служебният министър на МВР Пламен Узунов по сигнал на Костов. Той е подаден на 15 февруари, няколко дни преди да бъде освободен.

В него Костов пише, че Узунов е поискал от него да се оттегли. Заплашил го, че ако не го направи, срещу него ще бъдат "активизирани и изнесени 10 сведения от бивши служители на МВР, напуснали под натиск от главния секретар".

Днес Узунов отрече обвиненията на Костов и обясни, че няма лични мотиви и реваншизъм по отношение на главния секретар.

След края на Националното съвещание на МВР министърът обясни, че уважава професионализма на Костов и признава, че той е влагал старание в работата си. Узунов допълни, че мотивите за исканата оставка на Костов са посочени в доклада, който той е внесъл в Министерския съвет.

Министърът отказа да коментира тезата на Костов, че е отстранен под натиска на служебния премиер Огнян Герджиков, като заяви, че няма да коментира медийните му изяви, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
1
 
9
 
! Отговори
ShowMustGoOn преди 7 години
Бъчварова бърка мекици и арабски питки за бежанците.Костов ще им сипва камилско мляко.Борисов ще им сервира.плефнелиев ще им прави сеир със физиономии на мистър Биййн
157
0
 
3
 
! Отговори
Логика? преди 7 години
На другия ден след уволнението на Костов хванаха убиеца. На другия ден след като Герджиков дойде на власт човек загина на Ечемишка.
156
0
 
12
 
! Отговори
обективен преди 7 години
Дъртия пияндурник Гошо Златния няма да липсва на никого. Който го смята за имане ,да си го прибира. То гербавите се оказаха само такива нещастници.
155
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този пияндур защо две години кри убийците на момчето в Борисовата градина? Щото е много честен професионалист? Дори само за това да са го уволнили - пак си струва! Къде е Беновска с гнилите ябълки?
154
1
 
3
 
! Отговори
Сложен преди 7 години
Абе сложете Пеевски за главен секретар , той пасва
153
1
 
17
 
! Отговори
Не преди 7 години
Не, не помня главен секретар на МВР, който да не е бил свестен. Как ги избират тези хора? Видях и чух това *** да ругае по телевизията. Абсолютен тапир!
152
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това са евтини,скалъпени лъжи,от стила на Нинова и Герджиков,кой е луд да притиска шефове,след падането на правителството,което му е гласувало доверие:ГЕРБ?
151
0
 
18
 
! Отговори
ВАЛЬО ТАНОФФ преди 7 години
АЛО АЛО ВСИЧКИ ГЕРБЕРИ ПРИ МЕН ИМА МНОГО МЯСТО В КАЗАНЯ
150
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хе, тоя иска до пенсия да бъде началник..ами толкова ли не се досешта че има друго правителство явно е че няма да му имат доверие ,не знаем за кво се сърди,че са дига толкова шум.ами те бсп и други ще уволнят,и на власт да стане герб и те ще увонят сегашните и то не само в мвр
149
11
 
7
 
! Отговори
Нане преди 7 години
До 154. Да, той наистина не става за този пост, но начинът, по който го правят, е грозен. Да му кажат по мъжки, че не става и толкова. А ГЕРБ уволняваха след избори и редовно правителство, тези са служебно за 2-3 месеца - разликата е принципна и огромна.
148
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 154 Преди малко бившия Гл. прокурор г-н Филчев каза , че Герджиков трябва сам директно да отиде в затвора за три години по чл. 172 ал. 1 . Аре чао Герджик .
147
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ееее,писна ни от тоя Костов.Голяма работа,че е уволнен.И ГЕРБ уволняваха поголовно като дойдоха на власт.Няма незаменими хора.Особено пък Костов си беше баш за смяна.
146
19
 
5
 
! Отговори
решетников преди 7 години
А тези петимата, барабар с Узунов, ще се съгласят ли да се явят на детектор на лъжата? Той и Герджиков оня ден каза, че изобщо не е искал оставката на Костов, пък после си призна, че го бил "помолил".
145
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма ли кой да повдигне обвинение на Герджиков за нарушаване на чл.172 Ал.1 ?
144
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов не ще дебат с жени. Що бе Борисов. Ти на твоите женски министри само им заповядваш ли?
143
5
 
42
 
! Отговори
списък преди 7 години
Кадъни: Румяна, Лиляна, Йорданка, Захаринка, Десиславка, Цветка, Десислава, Ивелина, Ангелина, Даниела ....Евнуси: Бойко, Цветан, Делян, Томислав, Цецка, Влади, Пепи, Божидар..... и други по-неизвестни
142
6
 
36
 
! Отговори
Манго Фикрушев преди 7 години
ПО-ГОЛЕМ ЛЪЖЕЦ ОТ БАТЕ БОЙКО Е САМО ДЕДО МУСТАФА АМА ТООЙ Е НА 98 ГОДИНИ АМА БАТЕ БОЙКО КАТА СТАНЕ НА 98 ГОДИНИ ЛЪЖИТЕ НА ДЕДО МУСТАФА ЧЕ СА МНООООГ ПО МАЛКИ ОТ ТИЯ НА БАТЕ БОЙКО
141
5
 
34
 
! Отговори
въпрос преди 7 години
Може ли някой да направи списък на кадъните и евнусите в харема на импотентния от Банкя?
140
3
 
6
 
! Отговори
Станой от Ахелой преди 7 години
СТРАНДЖАТА най-после си призна че е *** от стар комунистически род. И на нас ни беше приятно с теб СТРАНДЖАТА. Ако пак имаш нужда обади се! Ще те уважим отново.
139
4
 
14
 
! Отговори
КОКО преди 7 години
До АнонименИ най вече на Боко тиквата!!