Лекари в училище? Нямало смисъл, само давали бележки

Фелдшери и сестри щели да свършат достатъчно работа
Обновена: 26 фев 2017 20:56 | 26 фев 2017 20:46, Камелия Цветанова
27
Лекари в училище? Нямало смисъл, само давали бележки
Снимка: Булфото, архив

Министерството на здравеопазването не обмисля да връща лекарите в училищата. Това каза служебният министър на здравеопазването д-р Илко Семерджиев пред бТВ във връзка с трагичния инцидент, при който 11-годишно момиче почина в столично училище.

"Не може да въдворите някого някъде. Обикновено в училище има здрави деца, един лекар се деквалифицира там, стои и дава медицински бележки", аргументира се д-р Семерджиев.

"Ето защо, като видяхме, че няма желаещи лекари да работят там, решихме, че фелдшери и сестри ще бъдат приети добре и ще могат да оказват известна медицинска помощ. Където има 800 деца, сестрите са на пълен работен ден", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
84 набор съм. По мое време не помня лекар ли имаше в училище или сестра, но за все казваха, че нищо ти няма и да де връщаш в час (аз бях с гастрит и все ми призляваше от болката в корема). Как да е, на фона на нивото на мед.специалити в БГ, дори да имаше задължително присъствие в училищата 100% нямаше да диагностицират правилно детето. Замислете се какво направиха с т.нар. джипита - те не са нищо повече от едни секретарки с проформа прегледи и дежурния отказ за направление. Велики медици
3
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е, фалиралата социалистическа държава можеше да осигури подобни стандарти, а пръскащата се от БВП в момента, не може! Армия също не може да храни, скъпо е!
2
1
 
6
 
! Отговори
RUSSIA the best преди 7 години
1 - Мечтай си ! Всичко толкова вече се е опорочило в държавата ви , че няма накъде !
1
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То изобщо от училища няма никакъв смисъл! Децата трябва да бъдат обучавани в лагери, а не в училища. Лагери, отдалечени от населените места, строги, но справедливи възпитатели, обучение единствено в спорт и в правилно политическо мислене!Всичко друго развращава младите хора! Кара ги да използват мобилни телефони, да четат книги и да стават *** толерасти!