Румен Радев и синдикатите в едно: БВП расте, а заплатите не!

Хората искат постиженията да се отразят и на джоба им
Обновена: 28 фев 2017 07:15 | 27 фев 2017 19:40, Камелия Цветанова
99
Румен Радев и синдикатите в едно: БВП расте, а заплатите не!
Снимка: Прессекретариат на президента

Българското общество очаква отчетените постижения на макроикономическо ниво през последните години да доведат и до промени, които да гарантират възможностите за личностно развитие, право на труд и достойно заплащане.

Това заяви държавният глава Румен Радев на среща на "Дондуков" 2 с лидера на КНСБ Пламен Димитров.

Още по темата

Румен Радев потвърди готовността на президентската институция да сътрудничи с българските синдикати при разрешаването на важните социални и икономически въпроси, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Нарастването на заплатите в България изостава от ръста на БВП и е необходимо догонващо увеличаване на доходите, които да стимулират потреблението и икономическия ръст, беше подчертано на срещата. 

Представителите на КНСБ представиха пред държавния глава позициите на синдикалната организация и предложенията си за реформи в областта на енергетиката, транспортната инфраструктура и образованието и призоваха за активно участие на президентската институция при обсъждането и намирането на устойчиви решения на тези въпроси.

Обща беше позицията, че енергийната политика на България трябва да зависи единствено от националните цели и приоритети, като се набележат мерки за стабилното развитие на сектора и за подпомагане на енергийно бедните семейства.
 
Преодоляването на демографската криза в България и постигането на равнопоставеност при заплащането на труда между мъжете и жените, също бяха сред акцентите на срещата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя пенсиониран пилот взема 10 000 лева на месец. Малко му е.
55
9
 
20
 
! Отговори
64, 67 преди 7 години
Много ме радват хора, които съдят по това дали даден човек прави нещо по това дали за него се пише "у вестниците". Съвсем не са малко не съвсем "добросъвестните" медии в България и интересите на техните собственици, но все пак ми е смешно как се опитват да изкарат Радев провал, поради това, че се пише по-малко за него. Според мен за тези си няколко седмици е доста по-адекватен от всички президенти, които съм гледал от Жeлев насам. Наслука, защото тази държава е на системи и не и остава много...
54
5
 
19
 
! Отговори
Копейков преди 7 години
Ами няма такъв филм в който БВП расте, а заплатите не.
53
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
има пилот в държавата ама не е радев , откак е президент верно не се чува ни се вижда , за сметка на това нинова не слиза от екран и не млъква ! та познайте кой е пилата на държавата ...
52
3
 
23
 
! Отговори
До 57,58,59 и 60 преди 7 години
Лесно е.Който няма средно образование - помощи само за едно дете.Но помощи да получават ВСИЧКИ деца с българско гражданство и да не се дават никакви други бонуси за дете от ромското малцинство.Който е народил повече и не може да ги храни - децата в социални домове (нищо, че Мая иска да ги закрива), а родителите им - на принудителен труд, за да изработят издръжката на децата си. Никакви приемни семейства, състоящи се от роднини. Който е раждал деца, да си ги храни сам!
51
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ръст на БВП 2012-2016 - 9,3%, ръст на заплатите поне 28%. не знам и на двамата кой им подава репликите
50
18
 
18
 
! Отговори
решетников преди 7 години
А бе има ли пилот в държавата? Тоя Радеф ни се чува, ни се вижда - разходи се до Брюксел и Берлин, подписа два указа и това е. А през другото време се крие под полата на втората дама.
49
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
е попорастват не само горивата .. ама докато мълчим и мучим така ще е,
48
1
 
16
 
! Отговори
Забелязващ преди 7 години
Ааа , и цените на горивата поопорастват сякаш...
47
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДИГНЕТЕ ПЕНСИИТЕ И ЗАПЛАТИТЕ ВЕДНАГА ПОНЕ СЪС 100 ЛЕВА БЕ УПРАВЛЯВАЩИ ... КВО МИ СЕ ЗДРАВИСВАТЕ ТАМ, ТОВА НЯМА ДА МИ КУПИ ХЛЯБ! ДИГАЙТЕ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ ИНАК СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ЧУКАТ НА ВРАТАТА
46
2
 
9
 
! Отговори
до 58 преди 7 години
В ВИДИН ТЕЗИ РОДИТЕЛИ СИ ИМАТ ГОДИНИТЕ НО СЕ ОТКАЗВАТ ОТ ЕДНОТО СИ ДЕТЕ И БАБАТА И ДЯДОТО СТАВАТ ПРИЕМСТВЕНИ РОДИТЕЛИ НА ДЕТЕТО И СЕ ЗАПОЧВА
45
2
 
11
 
! Отговори
ДО 57 преди 7 години
Ами така се вразват по 1000 и няколко лева на месец само за детето отделно му сеполагат помощи за ток и хранителен пакет
44
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВЪВ ВИДИН СЕМЕЙСТВА ГУБЕТЧИИ С ДВЕ ДЕЦА МАСОВО ОСТАВЯТ ЕДНОТО ДЕТЕ НА БАБА И ДЯДО В ВИДИН КАТО ПРИЕМСТВЕНИ РОДИТЕЛИ И ТАКА ИЗТОЧВАТ ДАРЖАВАТА А ДЕТЕТО ДАЖЕ ХОДИ ВАКАНЦИЯТА ПРИ ТЯХ В ИСПАНИЯ САМО ДАЖЕ Е И ИНВАЛИДЧЕ АМА ОТ ОНЕЗ МНИМИТЕ ДАСЕ РЕЖАТ ПРАВА И ПОМОЩИ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ СТРАНАТА С ЦЕЛ РАЗХОДКА ЗАТОВА СА ВИНОВНИ ИНСТИТУЦИИТЕ ЧЕ НЕ ПРАВАТ ПРОВЕРКИ
43
6
 
12
 
! Отговори
sofeto преди 7 години
"Радев и синдикатите в едно: БВП расте, а заплатите не!"Ако не бе верно човек щеше да си помисли че *** президент и корумпираните профсъюзи реклама на Боко и ГЕРБ правят!
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чували сме и за 3D макети, с които могат да прикриват от полезрението неща.За превозните средства, които могат да се шофират от разстояние, е ясно.. Пазете се!Върху иемпи може да има контрол, за превозните средства с вградени такива, може би е по-добре да се избягват..Върху регистрационните номера на МПС - също!
41
10
 
16
 
! Отговори
Станишко преди 7 години
Но на фърчоплана заплатата е нараснала.На неговата другарка също.
40
16
 
13
 
! Отговори
Народна мъдрост преди 7 години
Не всичко, което хвърчи, е годно да бъде президент.
39
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо не казваш за пенсиите, шефе?!
38
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
икономията- майка на мизерията не е икономически фактор за растеж. икономически фактор е движението на парите. ами дайте повече пари и всичко ще дръпне нагоре...
37
1
 
27
 
! Отговори
Лицемери преди 7 години
Тези лозунги другарите от синдикатите ги развяват от години, но накрая сядат на софрата и са съгласни на всичко. Изпляскат някое искане, което знаят, че е нереално и замазват очите на хората. Къде са синдикатите в предприятията, в които не се дават заплати с месеци? Единственото, за което лаят е минималната заплата. Няма човек, грижещ се за семейство, който да се стреми към минимална заплата. Никой не мисли за квалификацията на хората, особео в провинцията.