Румен Радев и синдикатите в едно: БВП расте, а заплатите не!

Хората искат постиженията да се отразят и на джоба им
Обновена: 28 фев 2017 07:15 | 27 фев 2017 19:40, Камелия Цветанова
99
Румен Радев и синдикатите в едно: БВП расте, а заплатите не!
Снимка: Прессекретариат на президента

Българското общество очаква отчетените постижения на макроикономическо ниво през последните години да доведат и до промени, които да гарантират възможностите за личностно развитие, право на труд и достойно заплащане.

Това заяви държавният глава Румен Радев на среща на "Дондуков" 2 с лидера на КНСБ Пламен Димитров.

Още по темата

Румен Радев потвърди готовността на президентската институция да сътрудничи с българските синдикати при разрешаването на важните социални и икономически въпроси, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Нарастването на заплатите в България изостава от ръста на БВП и е необходимо догонващо увеличаване на доходите, които да стимулират потреблението и икономическия ръст, беше подчертано на срещата. 

Представителите на КНСБ представиха пред държавния глава позициите на синдикалната организация и предложенията си за реформи в областта на енергетиката, транспортната инфраструктура и образованието и призоваха за активно участие на президентската институция при обсъждането и намирането на устойчиви решения на тези въпроси.

Обща беше позицията, че енергийната политика на България трябва да зависи единствено от националните цели и приоритети, като се набележат мерки за стабилното развитие на сектора и за подпомагане на енергийно бедните семейства.
 
Преодоляването на демографската криза в България и постигането на равнопоставеност при заплащането на труда между мъжете и жените, също бяха сред акцентите на срещата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БВП расте със скоростта на развита страна, не на развиваща се.
35
2
 
11
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 7 години
Gladna kokoshka proso sunuva
34
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скоро България ще остане без работна ръка (на ромите не разчитайте) с тези за нищо не стигащи работни заплати. Заплати под 1000лева и пенсии под 500лв не трябва да има. Иначе последния ще затвори вратата.
33
2
 
37
 
! Отговори
ЗАКРИВАЙ преди 7 години
Плаче българчето, че работи на малка заплата,а като стане чорбаджия дава същата заплата на ратаите.
32
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Махнете санкциите бе, да живне тоя народ!!
31
22
 
5
 
! Отговори
Бизнесмен с Ауди преди 7 години
Някои съвременни бизнесмени правят голяма грешка - плащат заплати на работниците си! Тогава работниците започват да мислят само как да си харчат заплатите и спират да мислят за работата си.Вместо това, наемаш една готвачка, работниците ядат на място; наемаш една изоставена сграда, ремонтираш я, наемаш чистачки и работниците спят там. Храна, спане, в неделя викам попа да прочете проповед и друго не им трябва! Вече могат да работят по 16 часа на ден и при това са много по-щадтливи!
30
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До разни пролетарииЗа кого си трупал резерв бе? И ти ли си го трупал? Трупал го е Боце, за да има да крадат такива като теб, а е замразил малките доходи на обикновения човек! Работя за хубави пари, но се дразня когато някой се самозабравя и не вижда и не чува какво става наоколо! Ако не помагам на майка си не знам как ще се справи.Като стане дума за проктче - всичко е ок, но ако трябва да се нахрани народа - врява до бога! Засрамете се! Затова ще гласуват хората за заплати, а не за асфалт!
29
3
 
16
 
! Отговори
А Н Т И преди 7 години
Чорбаджия-изедник:Плащам им точно колкото са си изработили.Работещ-беден:Тогава ще крадна колкото мога.
28
0
 
20
 
! Отговори
Не разбрахте ли, преди 7 години
че НЯМА РАДОСТ ЗА БЕДНИЯ ЧОВЕК ?!
27
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
28 г. можеха да приемат закон, че МРЗ е равна на депутатската заплата , но след като минат изборите президента и избраните депутати не го приемат, а профсъюзите се крият.
26
24
 
3
 
! Отговори
магистрала преди 7 години
До АнонименКитай и Южна Корея не са станали това което са днес със социални помощи и пенсии, а със строене на инфраструктура. Дори при корупция по-голяма и от нашата.Като не ще да се образова. Като не ще да спазва нормите за безопасност. Като води нездравословен живот. Като изпива и изпушва всичките си пари, аз ли да плащам? Пълно е с обяви за работа с високи заплати и няма квалифицирани хора за тях. Всички искат синекурна работа без квалификация и да получават заплати за присъствие.
25
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** то заплатите не растат само в производственият реален частен сектор!В много случаи минималната работна заплата,ще започне да е по висока! :-) Иначе в държавният сектор реално растат!!Въпроса е кой ще ги издържа!! :-) Засега почнахме със 16 милиарден заем!Да видим нататък! :-)
24
4
 
22
 
! Отговори
до 25 преди 7 години
Точно обратното е неграмотнико. За да влиза нещо в хазната трябва да има потребление. 80% от държавните приходи са ДДС и акцизи. Просто и ясно.
23
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев е като НДСВ, а НДСВ е като ГЕРБ и само приказики и накрая НИЩО.
22
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като критикувате комунистите обиждате над милиард китайци.
21
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нещо за санкциите не е ли изпелтечил?
20
10
 
10
 
! Отговори
ВЕЛИКИЙ преди 7 години
ГЕРБ-мутри, пък БСП-турци, а ся избери....
19
1
 
36
 
! Отговори
геноцид преди 7 години
Работническите заплати падат и работниците бягат от страната. В селата пък е катастрофа и има повече кучета от българи.
18
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има хора ,които ги е срам да кажат че гладуват .Други пък не си купуват лекарства защото не достига пенсията за тях .А някои депутати така се оядоха ,че не вярват да има хора в нужда . Някои пък мислят само за саниране и магистрали . Други пък им вярват .
17
2
 
29
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 7 години
Доходите в България изпреварват БВП , но за определени позиции - Политици и Държавни Служители . Така се отваря голяма разлика между Работниците които създават БВП и Държавниците които го използват .