Борбата с корупцията – резултати, но недостатъчни

Екатерина Захариева: От 25 г. реформата все е недовършена
28 фев 2017 12:07, Анисия Иванова
17
Борбата с корупцията – резултати, но недостатъчни
Снимка: Булфото

Бившият правосъден министър Екатерина Захариева заяви пред Bulgaria ON AIR, че не е съгласна с твърденията, че страната ни няма никакъв резултат в борбата с корупцията. По думите й въпросът е, че не постигаме добри резултати с нея.

"Борбата с корупцията е комплекс от мерки. Не съм съгласна, че само един закон или реформа ще реши проблема", настоя Захариева.

Според нея усещането се създава от мненията, че няма ефективни присъди, наказани депутати, министри и държавни служители.

"Съдебната реформа се прави от 25 години и все е недовършена. Десетгодишен доклад имахме от Европейската комисия тази година. Иситната е, че последните 2 години бяха оценени най-позитивно през този период", посочи Захариева, която е водач на листата на ГЕРБ в 13 МИР – Пазарджик.

По думите й има доста неща, които да се довършат в съдебната реформа.

На въпрос необходими ли са още промени за разширяване на правомощията на президента за назначаването на тримата големи в съдебната система (председателите на Върховния касационен и на Върховния административен съд, както и главният прокурор бел. ред), Захариева отговори, че има идеи дори за това главният прокурор да се назначава от Народното събрание, но според нея това ще бъде абсолютно неработещо.

"Нашият начин за назначаване на тримата големи не е лош, но наистина президентът трябва да има правото да връща повече от веднъж предложението на ВСС", заключи бившият правосъден министър пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Масонски простотии, реалност създадена от група *** с мн пари.
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бирбата с корупцията е невъзможно да се води от тези, които създават корупция. Решението е нормалните хора да започнат да проявяват максимална нетърпимост спрямо това раково образувание в обществото. Но докато всеки търси "втория начин" изход няма.
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българи спомняте ли си преди 2-3 народни събрания имаше една Стела Банкова и Минчо Христов ,които се възмущаваха в парламента от даваните под масата в пликове безотчетни пари на депутатите за празниците и те ги върнаха. Единствени те върнаха парите и всички останали им се подиграваха,между тези дето си прибраха пликовете с пари бяха и Нинова и всички останали дето сега ни обещават равенство и справедливост.Гласувайте за партията на Минчо Христов -политическа партия Възраждане 14 -там са честни
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От такива другарки като Захариева ,дето ги слагат на всеки пост ,защото са удобни ,защото и те са част от номенклатурната и политическа мафия у нас България рови по дъното. Оплели са се като свински черва и не можеш да се добереш до държавна служба ,колкото и умен да си ,колкото и кадърен и с няколко висши образования да си ,не си ли част от мафията ти си никой у нас. Затова трябва да ги изхвърлим всички комунисти от БСП,ДПС и Герб дето озурпираха всички топли местенца в държавата !
13
0
 
3
 
! Отговори
ШибиРиби преди 7 години
Жената ги разбира нещата, фаща ги. Ся малко вече не й министърка, но й млада, гледа умну ...
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
РЕЗУЛТАТИ -НИКАКВИ ! НАПРОТИВ ВСИЧКИ ВИЕ ВЪВ ВЛАСТТА РАЗЧИТАТЕ ПО-ВЕЧЕ ,ВЪПРЕКИ ,ЧЕ ЗАПЛАТИТЕ ВИ СА ОГРОМНИ ЗА ХАЛА НА 80% ОТ НАРОДА НА КОРУПЦИЯТА. НИМА СИ МИСЛИТЕ ,ЧЕ НАРОДА НЕ ВИЖДА И НЕ ЗНАЕ КАК СЕ СТАВА МИЛИОНЕР ? ВСЕКИ ЧЕСТЕН ЧОВЕК ЗНАЕ ,ЧЕ ДА РАБОТИ И НА ТРИ МЕСТА ,ДА НЕ СПИ ,ДА Е С ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ НЯМА ЛИ НЯКОЙ КОЙТО ДА ГО ПОДПИРА, НЯКОЙ ПАРТИЕН ЧЛЕН ИЛИ РОДНИНА В БЪЛГАРИЯ СИ ЗАГУБЕН.
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България няма корупцияЩом за 30 години не се хвана нито един, значи сме супер. Тук политиците милеят за народа си. Като почнеш от Луканов, че до Бойко, сърцето си раздадоха за тоя народ. За по малко от 30 години, България просто процъфтява. А пък тези статистики, че сме най бедните, корумпирани, нещастни, изчезващи, болни, неграмотни итн. Не е вярно. Чиста пропаганда. Ей на и магистрали направиха хората. Заслужено имат милиони в чужди банки, и недоказани имоти. Все пак много труд хвърлиха
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да я почнем на ново :))) за кога побеляхме мацо !
9
0
 
6
 
! Отговори
Лозан преди 7 години
Калояне кажи си! В Софийски градски съд няма глобено или наказано вещо лице, същите не носят отговорност, но решават делата... Например експерта Живко Палазов-графолог по списъка на СГС за 2016г.,е подсъдим от 2-3 г. за корупция,но си работи въпреки, че е "тежко болен" по НОХД непозволяващо да се даде ход на процеса му! В списъка са и други знакови фигури, като Димитър Велчев, Сашо Атанасов, Стефан Бенчев, Светла Чакърова....
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, няма воля за промяна, промяна в хората, характерите, манталитета, начина на мислене и съответно действане, затова след 27 години преход сме най-бедната страна в европа, защото всеки краде и лъже, свестните в политическия сектор са единици и обикновено никой не е чувал за тях.
7
2
 
7
 
! Отговори
Циник до 6 преди 7 години
*** Нинова е светъл пример..Костов и подари "Техноимпорт", и "Техноимпекс" купува на сина си Ролс-Ройсове...Бат Бойка не си знае парите - купува къщи на лйбовниците в Испания..Румен Овчаров - енергиен магнат..Доган-не може да си преброи хотелите..Царя - заедно с Милен Велчев, и Ники Василев прибра милиони от БТК, и Булгартабак Комуниста Гергов си купи ЦУМ, и Пловдивския панаир...мога да продължавам безкрай - няма нито един корумпиран! Всички са чисти!
6
0
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Резултата от борбата с корупцията клони към 0. А това е така, просто защото тия дето трябва да създадат съответните закони и тези дето трябва да ги гласуват в голямата си част са корумпирани! Не са толково глупави сами "да си теглят куршума"!
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В една прогизнала от корупция страна като България, управлявана от престъпници 28 год, която да момента няма НИТО ЕДИН осъден, е ясно какви реформи се правят. То е логично. Как ще вземат мерки срещу корупцията, след като те са до един вътре. България не е страна с мафия. Мафията в България си има собствена страна. От народа зависи докога ще търпи тия вируси. Пак ви обещават чудеса, за да гласувате за тях нали?Това е все едно сам да си избереш палача. Резултатите са наяве, почти 30 години глад
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Особено последните 2 г.;)Като гледам как се целуват ръце на Сирни заговезни на бащицата, няма начин да не сте напреднали с корупцията.По жалък цирк скоро не бяха давали
3
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
след 25 години отново ще бъде същото.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бих казал: незапочната
1
0
 
10
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Кво? Корупцията у нас държавна система на управление! Каква борба бе - на депутат с кюфте! Това го вярвам!