Още смени в МВР: Уволниха зам.-шефове на дирекции

Причината за рокадите - оптимизация, обявиха от полицията
1 мар 2017 21:47,
15
Още смени в МВР: Уволниха зам.-шефове на дирекции
Снимка: архив БТА

Служебният министър на МВР Пламен Узунов извърши нови рокади в системата. Той освободи четирима зам.-директори на областни дирекции – в Пловдив, Варна, Бургас и Хасково.

Причина за смените е оптимизация, тъй като единствено в тези четири града зам.-директорите не са изпълнявали съвместно друга длъжност, съобщиха от МВР, цитирани от "Дарик".

Още по темата

На освободените зам.-директори ще им бъде предложена нова позиция в системата.

Един от освободените от длъжност е зам.-директорът на ОДМВР – Пловдив комисар Георги Георгиев.

"Аз съм служител на МВР и би трябвало да ми предложат друга длъжност", коментира Георгиев пред "Фокус". Той припомни, че структурата на МВР е йерархическа и той е длъжен да изпълнява решението на министъра.

"Това са нещата от живота, не е важно дали съм обиден, или не. Важно е това решение да не се отразява на хората надолу", коментира още комисар Георгиев.

И освобедените зам.-директори на полицията в Хасково Георги Бехов и Недан Хаджиев остават на работа в системата.

На фона на тези рокади все по-засилено се говори, че се очаква смяна и на директора на Областната дирекция на полицията в Хасково.

В началото на миналия месец служебният министър Пламен Узунов освободи шефа на дирекция "Инспекторат" Николай Гешев.

През миналата седмица, пак по искане на Узунов, с указ на президента Румен Радев бе освободен и главният секретар на МВР Георги Костов. Той обаче обвини премиера и министъра в натиск и внесе сигнал срещу Узунов в прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
0
 
! Отговори
Идиотщина преди 7 години
МВР не се управлява нито от президент Радев, нито от министър Узунов. Властта в МВР е в ръцете на едни лица, наречени съветници на министъра - в момента те колят и бесят наред!
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е определено изборите не са приоритет 1 на служебното правителство, а партийните рокади!
12
1
 
1
 
! Отговори
истина е преди 7 години
с най-високи пенсии в България са полицаи и военни,а нивото им на работа на полицаитенай-ниско, откраднаха ми компютъра и полицая ме разпита за кражбата три минути, после дознанието беше прекратено поради изтекла давност, бяха минали в неработене цели11 години.Съсед полицай, офицер се пенсионира на 51 години с 800 лева пенсия.А учителятсъс същото образование се пенсионира със 270 лева.
11
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Господа, доколкото знам предишните избори за парламент са спечелени от ГЕРБ. Хората гласуваха за ГЕРБ и това, че са назначили техни кадри е напълно естествено. Но защо изборите не са минали, а Радев подменя волята им. Първо да спечелят предствоящите избори и тогава да правят смени. Сега мисля, че комунистите правят ПРЕВРАТ. Те не се съобразяват с волята на хората и с резултатите от изборите и референдума. Толкова много действията им приличат на тези прилагани от Ердоган в една съседна нам държав
10
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Точно така, колкото се може по-бързо да се изрине герберастката по///мия, затриха България. Махайййййй, Герджик, разкарвай ги. От тях само простотия, лъжи и кражби.
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аха, "оптимизация" р'ииш!
8
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя Радев много си развява байряка
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя кога ще подкара пожарникарите? 450 души главна дирекция в София, и всичките там замчета и началничета от са от Перник откъдето е и главният им пияндурник,а преди 27 годи. бяха 47 души.
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МВР е най голямата мафия. Могат да бачкат и без заплащане, нещо повече готови са и да си плащат само и само да са на тази служба. Проблемите им идват, когато политиците им вдигнат отчисленията.
5
0
 
3
 
! Отговори
А преди 7 години
Местя...
4
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В момента наблюдаваме пълзящ преврат, а хората блеят. Бойко се мисли за всемогъщ и това е слабото му място. Някой се подготвя за нещо зловещо - с безредици да запази олигархичната си независимост и във подготвяния водовъртеж да раздели народа като му пусне кръв, а той се покаже като омиротворител, а всъщност ТОЙ ще е главния продуцент. Даже ще получи не само безгранична власт, но и сухо на ръка. Но както знаете и земята се върти около Слънцето, но и то се върти около нещо друго.
3
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички гербави кадри са за затвора, трябва да са доволни от уволнение, ако се разминат с него!
2
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Страхотна новина.
1
8
 
18
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 7 години
Мойте адмирации господин МИНИСТРЕ ВСИЧКИ НАЗНАЧЕНИЯ ОТ 2014 ГОДИНА ДО ВАШЕТО ИДВАНЕ СА Борисово Цветанови назначения и не може да са лоялни на настоящата предизборна обстановка .От коментарите въвФлагман БГ е видно че шефовете на РПУ начело с този на ОДП ст.к-р Калоянов са от обкръжението на екс гл.сек на МВР Костов. не ги жалете .Гражданите разчитат на Вас и искат промяна .До кога с работещи пенсионери в МВР.