Радев категоричен: Няма чистка в Министерството на отбраната

Няма вечно абонирани за властта, допълни президентът
1 мар 2017 20:01, Анисия Иванова
24
Радев категоричен: Няма чистка в Министерството на отбраната
Архив: Булфото

Няма чистка в Министерството на отбраната. Това заяви държавният глава Румен Радев пред журналисти, в отговор на въпрос за предложението на служебното правителство за назначаване на генерал-майор Андрей Боцев за началник на отбраната.

"Има служебно правителство, което съм назначил и на което имам доверие. Мисля, че към момента то се справя добре", каза държавният глава и подчерта, че това назначение не може да бъде повод за напрежение в Българската армия.

„България разполага с достойни генерали, професионалисти и мисля, че няма никакъв проблем с това назначаване“, добави президентът, цитиран от пресслужбата на Президентството.
 
"Няма вечно абонирани за властта. Това е моята категорична позиция“,  заяви Румен Радев и припомни, че след напускането на поста от ген. Константин Попов до момента няма началник на отбраната, а временно изпълняваш тази длъжност.

"Така че сега реално има назначаване на поста на генерал Боцев“, добави държавният глава.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
0
 
! Отговори
до 1 преди 7 години
Могат да метат *** от министерствата, когато преди това спечелят изборите. А това сега е просто преврат- подменят волята на народа.
11
3
 
4
 
! Отговори
Коментатор преди 7 години
Чистките са хубаво нещо, ако за тях има ясни аргументи. Този не е свършил това и това или се е издънил с еди си какво. По този начин на държавната администрация ще и бъде вменено да си върши работата. Но не би. Винаги се назначават наши хора без аргументи. А после следващите ги сменят. А има дълъг списък с чиновници за смяна: Цацаров, новото ръководство на БНБ заради замазването на тестовете на банките,лелятя на Марешки от комисията за лекарствата и много други. Но всичко е само борба за кокала.
10
9
 
7
 
! Отговори
8888 преди 7 години
Аз не виждам какво лошо има в това да има чистка?!Че то ГЕРБ напълниха администрацията с комплексирани *** с купени дипломи!Не случайно нарицателното "калинка" е характерно за техните кадри!
9
5
 
13
 
! Отговори
Коментатор преди 7 години
Няма чистка в отбраната. Но има поголовна чистка на областни управители и поголовна чистка в МВР. Новия министър на МВР през задния вход върна всички нехранимайовци на Орешарски и БСП. *** така са зажаднели за власт, че не могат да дочакат и два месеца до изборите. Само че народът винаги е по умен на политиците и ще ги изненада отново на изборите. Имаше един хубав БГ филм - господин за един ден... А Герджиков се оплаква че за такъв период не може да свършат чудеса! Могат! Да ръфат кокала!
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те генералите по брой са колкото и редниците.Разликата е в заплатите.
7
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И ти не си вечен.
6
2
 
19
 
! Отговори
нн преди 7 години
Я, не ни правете на будали. И в армията кой да води бащината дружина, пехотата, авиацията или морските. Кой от натовец, по натовец. То една армия, един стадион ще и дойде много да я събере? Да не говорим, че няма и кой да иска да е там.
5
4
 
6
 
! Отговори
Христо преди 7 години
Когата шопът видял камилата, казал: Е те такова животно нема!!!
4
18
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 1А след изборите ой ще реве , а другари . Станишев правеше същите щуротии , но после бега чак в Брюксел .
3
26
 
32
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Браво дрОгарю Радев... - първо си мислех, че няма да успееш да се оsереш за толкова кратко време до изборите, но ти успя... - като истински комунист изпълни петилетката само за два месеца...
2
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А това ли е работата на един президент.... да се обяснява за служебното правителство....дето неговата задача е провеждане на избори
1
16
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Просто метат буклука от министерствата. А герберите нека си реват! Ще свикнат.