Да влезем бързо в предверието на Еврозоната, зове Герджиков

Еврокомисарят ни трябвало да е жена, така искали от Брюксел
44
Да влезем бързо в предверието на Еврозоната, зове Герджиков
Снимка: БТА

Служебният премиер Огнян Герджиков е категоричен, че България трябва да кандидатства за предверието на Еврозоната.

Още по темата

"Това е нещо, което много ми се иска, но е политически въпрос, който изисква лобиране в Брюксел", призна той.

В тази посока Герджиков е създал комисия, в която са включени специалисти от БНБ, от най-голямата частна банка и експерти в областта на финансите.

Премиерът посочи, че трябва да има сериозна подготовка, за да се тръгне по правилния път и да се стигне до успех.

Според него бъдещето на Европа е федерализмът, защото иначе тя не може да се противопостави на големите икономики - на САЩ, Китай, Индия.

"Каква е точно скоростта, по която ще се развива Европа, нека не гадаем, защото всичко това подлежи на тиха и явна дипломация и на преговори", коментира той, след като председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер обяви, че Европейският съюз би трябвало да направи по-лесно някои държави членки да задълбочават своята интеграция в определени области, без цялата общност да следва примера им.

Предложенията му за политиката на ЕС след напускането на Великобритания са обобщени в Бяла книга. Според Герджиков в плана на Юнкер няма нищо фатално.

"Ние никога не сме били водещи, но не искаме да бъдем в задния двор на Европа", каза Герджиков.

Единственото лошо според премиера е, че България няма свой еврокомисар. Това обаче няма да продължава безкрайно дълго, защото ако след изборите не бъде съставено правителство, премиерът ще поеме ангажимент за излъчване на еврокомисар от България.

Министър- председателят не пожела да коментира кого би номинирал за еврокомисар, но според него е желателно това да бъде жена.

"Това е изискване на ЕС, те държат на равновесието между половете", мотивира се премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
0
 
! Отговори
ДО VG преди 7 години
Не е вярно. Стоките от лев минават в ЕVRO, т.е. хлябът от 1лев става 1Evro. Спомням си преди повече от 12г., когато в Италия минаха на Evro, виха като ....и до днес не са чак толкова добре.
38
0
 
0
 
! Отговори
VG преди 7 години
До АнонименТова с умножаването по две вече се случи просто беше постепенно, преминаването от лев във евро, няма да има кой знае какви финансови катаклизми смяната на валутата. Ще има малка промяна по лихвите и банковите договори, и може би леко повишение на цените на някои услуги и може би на български стоки, другото вече си струва съответната си му цена в Евро.
37
0
 
1
 
! Отговори
Икономист преди 7 години
Герджиков, като бърза да заминава. Какво ще правим като въведат evroto, тогава цените на стоките се увеличават два пъти, а доходите остават същите. 2/3 от населението е обречено на глад. Страните от Висшеградската четворка-Чехия, Словакия, Полша, Унгария са на собствените валути, а ние сме пет пъти по-зле от тях.***. Аман от *** управници.
36
0
 
1
 
! Отговори
евроантитактик преди 7 години
Не ние влязохме в ЕС,а ЕС влезе в БългарияЕВРОзоната е същата работа
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герджиков като бърза, да заминава. Ние не щем евро. С лева оцеляваме едва-едва, а когато всичко се умножи по 2 какво ще правим.
34
0
 
0
 
! Отговори
хахахахааа..... преди 7 години
Да влезем бързо в предверието на Еврозоната, зове Герджиков!
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така само да премахнат държавните служители които са на две и повече работи ем всистемата ем на друга а има и без една но няма да е скоро а това че се подмазва на тоито не трябва аз затова сигорно съм измислен е съвеста *** а на тоя приятни партита там хоремака е друг ще се убеди
32
1
 
6
 
! Отговори
СМЯЯЯЯХ И ТЪГА БАЦЕ преди 7 години
Няма да ни допуснат до еврозоната, никога. Най вече за това, че ТОГАВА трябва да признаят официално РАВЕНСТВОТО НИ С ТЯХ. И произхождащите от това права. Всички в еВропа са равни, но има някои които са ПО-РАВНИ от други. ТРЯБВА ДА НИ ПРОДАВАТ СТОКИ КОИТО НАИСТИНА СА 1 КАЧЕСТВО, ДАЖЕ И СПОРЕД ТЯХ, А НЕ 2-3 КАЧЕСТВО И ДА НИ ГО ПРОБУТВАТ ЗА 1 КАЧЕСТВО.Но най-много няма да ни допуснат поради ИНТЕРЕСИТЕ НА ЧУЖДЕСТРАННИТЕ БАНКИ КОИТО РАБОТЯТ И ПРАВЯТ ОГРОМНИ ПЕЧАЛБИ У НАС. МИЛИАРДИ.
31
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя е намислил някаква далавера да си спретне, затова се опитва да ни набута в еврозоната. От влезлите се чува само, че народите им са закъсали от това, защото са обеднели. Ни е като сме най-бедните и без това, защо трябва още да понесем?
30
0
 
11
 
! Отговори
СМЯЯЯЯХ И ТЪГА БАЦЕ преди 7 години
Хайде на бас, че и в самата европейска комисия си нямат И НА ПРЕДСТАВА, ЧЕ ИСКАЛИ ТОООООЧНО БЕНА. Според мен някой подготвя почвата заТОЧНООПРЕДЕЛЕНА ВИИИИИИДНА ДАМА която :-) е с евроатлантичеси ценности, тоест - послушна лелка без собствено мнение, и продаваща националните интереси личност за собствена сметка, банкова. Сега да почна ли да ги изброявам, че сами :-)))) ТРУДНО ЩЕ СЕ СЕТИТЕ СИГУРНО :-)))) 1,2,3,4,5,6 И ТЪЪЪЪЙ НАТАТЪЪК.
29
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крайно време е да влизаме!
28
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еврозоната -зоната на здрача.
27
3
 
20
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Къде ще влизаш, бе, защо норвегия и швейцария не влизат а са най богатите, всеки който влезе германия го изсмуква като гърция
26
0
 
21
 
! Отговори
Брюксел ако преди 7 години
Иска Огнян Герджиков да си смени пола ще ли го направи? Аман от политика на мекотели и лакеи! Мерак за еврозоната при застрашено бъдеще на юрото е самоунищожителна политила от типа - барабар Петко с мъжете
25
0
 
9
 
! Отговори
Алтерниращ веганист преди 7 години
Аз пък смятам, че комисар трябва да бъде трансвестерна трансджендър лecбийка която е веган и иcлямка и чepна, носи хиджaб и праведна брада, осиновена и отгледана от хомoceксуално семейcтво евpeин и циraнин.Този еврократ който го е изказал това трябва да се разходи до съда да се пооправдава по обвинение за сексизъм и дискриминация. ама неолибералните съединители няма да го допуснат.
24
0
 
13
 
! Отговори
услади им се, преди 7 години
хич и не отварят дума за изборите.Хеле пък премиера,здравния и вътрешния министър-гаче ще векуват.Няма лошо,но са назначени да проведат изборите,а следващото правителство ще бъде ИЗБРАНО.Имат си носталгия някои,други са отмъстители,а ние искахме-мислители.
23
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боже -опази !!
22
0
 
21
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Тоя царски лакей май се опитва да се надскочи . Доколкото си спомням е за да подготви нЕкВи избори и да се разкара или това е нова поръчка за да могат после да си измият ръцете,че оня назначения го направи.
21
1
 
16
 
! Отговори
WTF????????????? преди 7 години
"Еврокомисарят ни трябвало да е жена, така искали от Брюксел"Това не е ли дискриминация? Ами ако най-подходящия българин за този пост е мъж? А?
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Еврокомисарят ни трябвало да е жена, така искали от Брюксел"Добре бе, каква е тая полова дискриминация?!? Ние еврокомисар ли пращаме или планират да го използват за друго? И ако не е жена - какво? Аз пък ако съм на мястото на премиера, ще сложа някой дебел, космат и отвратителен - нахален и без маниери.Да видим дали следващия път ще ми казват какво да пратя... То все едно бардак - *** пратете ни жена, *** да е млада, *** да е руса и леко ***... аре брюкселците у лево.