Да си българин не е участ. Да си българин е чест!

Румен Радев честити националния ни празник от Facebook
Обновена: 3 мар 2017 12:02 | 3 мар 2017 10:26, Камелия Цветанова
235
Да си българин не е участ. Да си българин е чест!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Президентът Румен Радев поздрави българите за националния празник 3 март.
 
Във официалния акаунт на президентството във "Фейсбук" той написа: "Да си българин не е участ. Да си българин е чест! Това са го знаели нашите възрожденци. Нека го знаем и ние! Честит национален празник!".
 
Поздравлението е придружено и със снимка на паметника Шипка.

За пръв път като държавен глава Румен Радев ще присъства на тържествената церемония по издигането на националното знаме пред Паметника на Незнайния воин в столицата, а по обяд ще се извърши тържествена смяна на почетния гвардейски караул пред президентството.

Вечерта на пл. "Народно събрание" ще се състои тържествената заря-проверка по повод 3 март, където президентът Радев ще приеме почетния строй на представителните части на Българската армия и ще произнесе слово.

По-късно ще се състои традиционният прием за Националния празник, даван от държавния глава, в Централния военен клуб.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още по темата: 3 мартРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-добре,,зеленият чорап", отколкото дебелия врат !
124
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тъкмо САЩ да ни освободят и,,гадния" руски цар взел, че го направил...или, ааа да, според някой от тук присъстващите, май е било по-добре да си останем под,,Османско владичество"...ами аз отказвам да ви нарека мои сънародници, предполагам вие също Мен, така, че нищо ново, слава Богу, че сте няколко хиляди, но вдигате врява за милиони !
123
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Участ е, и то тежка, ама Зеленият Чорап е научен да мисли както беше в учебниците при бай ви Тошо, че сме голяма работа. Аз примерно веднага бих се сменил с един швейцарецът и бих му дал с радост българския си паспорт, да види каква чест е
122
14
 
14
 
! Отговори
Западноевропеец преди 7 години
Приказка за гумен гадев и златната рибка:Веднъж гумен гадев уловил златната рибка. Тя му казала, че може да му изпълни едно желание и го попитала какво желае най-силно.- Може ли да си помисля малко? - попитал гумен гадев.Златната рибка се разплакала, защото не можела да му изпълни това желание. :-D
121
1
 
6
 
! Отговори
наблюдател преди 7 години
Опита който трупаме в България е уникален и е почти невъзможно пак да се пррродим тук. В Индия и Китай е много вероятно пак да се прероди, но в България има много малко раждащи се деца. Странно е усещането да си от последните българи. След примерно 100-200 години, когато някои от нас се преродят отново другаде, България вече ще е съвсем различна държава със съвсем други празници и населяващи я хора за съжаление.
120
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ядец, трети март обвързва историята на България с тази на Русия, на съвременните ,,демократи", им дай свети Валентин, Хелоуин, а на денят на благодарността, пекат пуйки, или ги помилват...не се гаси туй, що не гасне, а за продажниците свят голям !
119
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е голяма дат, но не защото са ни освободили, никой не ни е освободил, освобождението ни е дело на саможертвата в Априлското възстание, днес е велика дата защото на 3-ти март 1918 руските окупатори капитулират пред Българската войска!
118
1
 
11
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Това е мнението на армията храненици и партиини протежета настанени къде ли не да получават заплати.Питайте разпилените по света и у нас българи,чиито спестявания периодически крадете през банките или различни схеми за рекет ,чиито единствен грях е че не се продават.
117
5
 
7
 
! Отговори
ШибиРиби преди 7 години
Трябва и 10 ноември да се празнува за Освобождение защото народа беше освободен и половин България избяга навън... от гордост трябва да е няма друго от какво.
116
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я да видим...не са ли се появили още Киряк Стефчовците, дето ни обясняват, как по време на,, Османското присъствие", сме си живели рахат, рахат ? Голяма част от тях, са съвременните,,десни", наследниците на тогавашните колаборационисти и до днес носещи с гордост fеса.
115
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Една измисленс дата, един измислен празник. Свободата на България е извоювана от априлци и тяхната саможертва, факт който не се харесва от руския окупатор
114
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Де факто на 3 Март сме освободени от Османската империя, а де юре сме завладени от Руската империя.
113
2
 
7
 
! Отговори
Така е преди 7 години
До Анонимен 8 Дай Боже такава участ всекиму , срещу 10 000лв. заплата за цял живот.
112
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде стига клишета! Я погледнете първо какво остана от България, как живят хората, как намаляваме с 50хил. всяка година...Кажете го това на тези ,които напуснаха България и продължават да я напускат! На тези, които вегетират тук с жалки доходи, както и на бедните стари хора. Или на онези, които скоропостижно си заминават без необходимите медицински грижи.
111
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На връх русофилския празник 3-ти март е чест да си руски агент като т.н. български президент. Днес е много подходящо да се говори за премахване на санкциите срещу Русия и оневиняване на агресията и.
110
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименДнес надника им е в Евро
109
6
 
8
 
! Отговори
д-р Стоманен чук!!! преди 7 години
Да си бъгарин нито е особена чест нито е тежка участ бре!Да си такъв е клинична ДИАГНОЗА брях!Патология,която е абсолютно НЕЛЕЧИМА ве!!!Ако заразена с тази нелечима болест клетка попадне в чужд организъм-демек в друго общество-то тя дава разсейки и се развива!Единствения начин да се преодолее-след изчезването на бъгарите-бавничко но сигурно и неизбежно исторически е!Около 2028 година-първо държавата а после и страната!Накрая местното население бре!Да живее демокатастрофата бре!!!
108
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Троловете днес са се разбеснели, явно им се плаща надбавка за работа на празник :))))
107
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия па като засрича, кат' некой първолак и ми идва да изхвърля телевизора
106
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има и гадни измамни българи какво ли имам напредвид лъжат момиченцата и децата им вярват чудех се на едно място кои ходи да се разкрасява е вече мие ясно пак старите *** е аман от интриганти