Хиляди се стекоха на церемонията по издигането на трибагреника

Радев прие строя на почетния караул, поднесе венец на Незнайния воин
Обновена: 3 мар 2017 13:11 | 3 мар 2017 12:24, Камелия Цветанова
92

Снимка: Булфото

Хиляди хора се стекоха на церемонията по издигането на националното знаме пред Паметника на Незнайния воин за националния празник на България - 3 март.

Още по темата

Церемонията беше посветена на 139-та годишнина от Освобождението на България, а трибагреникът беше издигнат под звуците на националния химн и на артилерийски салюти.

На церемонията президентът Румен Радев прие строя на почетния караул и поздрави гвардейците за празника.
Държавният глава поднесе венец пред Паметника на Незнайния воин.

Церемонията завърши с тържествен марш на гвардейците.

Сред присъстващите бяха вицепрезидентът Илияна Йотова, вицепремиерът и министър на отбраната Стефан Янев, министри от служебното правителство, висши военни, патриарх Неофит и главният мюфтия Мустафа Хаджи, дипломати.

Час преди тържествената церемония в катедралния храм "Св. Александър Невски" патриарх Неофит и архиереи от Българската православна църква отслужиха празничен благодарствен молебен за 139 години от Освобождението на България.

Тържествата за националният ни празник ще продължа и тази вечер.

От 18.30 часа пред Народното събрание ще се проведе тържествената проверка - заря в чест на 139-та годишнина от Освобождението на България.

В церемонията ще участват военнослужещи от военни формирования 28 860 – Горна Малина, 42 600 – Мусачево, 22 320 – Божурище, както и военнослужещи от Националната гвардейска част със знамената-светини – Самарското знаме – Знамето на 3-та дружина на Българското опълчение, Щандарт на 1-ви конен полк, Знаме на 23-ти пехотен Шипченски полк, Знаме на 15-ти пехотен Ломски полк, Знаме на 13-ти пехотен Рилски полк, Знаме на 24-ти пехотен Черноморски полк, Знаме на 25-ти пехотен Драгомански полк, Знаме на 31-ви пехотен Силистренски полк.

Президентът Румен Радев ще приеме почетния строй на представителните части на Българската армия и ще произнесе слово.

След това в Централния военен клуб ще се състои традиционният прием за 3 март, даван от държавния глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
1
 
! Отговори
Циник преди 7 години
До АнонименЗахари Стоянов е имал един личен конфликт с руската администрация. Отказано му е място в общината, поради липса на образованост.--------------- Захари Стоянов е бил един *** овчар, но всеки, който прочете каквото е написал, ще разбере, че този човек е бил природен гений, който струва колкото сто дипломирани професори. Захари Стоянов е бил апостол на свободата, за разлика от Достоевски, който е бил *** черносотенец, защитник на абсолютизма и мракобесието.
53
6
 
1
 
! Отговори
Шоп™ преди 7 години
След 1870 година турско робство НЕ Е ИМАЛО.Русия идва да ни "освобоождава" за да не би да направим дуалистична държава с турците, каквато е била Австро-Унгария.Без руската мечешка услуга сега България щеше да се простира от делтата на Дунав до Охридското езеро. Русия за българия е само и единствено ВРАГ.
52
3
 
3
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Русия единствено е вредила на България.Русия е имала за задача да разпокъса България.Изконни български територии са раздавани на Сърбия и Румъния.*** де факто е плащала с наши територии за техните си интереси.Руснаците още тогава са дали Добруджа на Румъния като компенсация за Бесарабия, която са им взели.
51
1
 
5
 
! Отговори
Гюнтер преди 7 години
В Кърджали кмета е организирал тържества, а от джамията се вее българското знаме.... Браво на Кърджалийци.
50
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От коментарите може да се направи извод, че България 5 века не е била под турско робсто, а е имало руска окупация. Вие сте ***. С глупостите които пишете затривате 500 години мъка, зверства, унижение, но и гордост. Къде са дедите ви да станат, да ви чуят? Безсрамници!
49
20
 
3
 
! Отговори
Military преди 7 години
God bless America. България в НАТО и ЕС. Честит празник!
48
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Честит празник. Българите и България да пребъдат. Българите и България да ги има.
47
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АК-47Отивай в Русия за да сте заедн навеки. България е в ЕС и НАТО. Въпросът е приключен.
46
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименБерлинският конгрес не е бил нужен след като е имало Санстефански договор.
45
8
 
22
 
! Отговори
АК-47 преди 7 години
България и Русия - заедно навеки! Поклон за загиналите?
44
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕС съществува от 1957 (като ЕИО), а НАТО - от 1949. Болните мозъци виждат някакви лоши ес и нато през 1876г. Ахахахах
43
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен==============8, странно! За теб уважение и признателност към един народ, с o6ли3ване на седалки ли е свързано?..Такова е разбирането на безродниците русофили!
42
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен.................Захари Стоянов на практика е един необразован бивш овчар,..................Неграмотен овчар е , но с правилни инстинкти е бил против царска Русия и мераците и да зароби България. На трона не е могъл да се възкачи руснак поради ред причини, но Батенберг е братовчед на жената на Александър III= Понеже русофилите сте неграмотници ще ти кажа, че е било достатъчно един руски снаряд да падне върху български град и Вазов от върл русофил да стане отново българин.
41
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен..........................Освободила ни е Русия, а не Англия, Прусия или Франция..............И какво следва от това? Да лижем *** на всеки мерзавец добрал се до властта в Кремъл и да бъдем фанатично предани на Русия?
40
4
 
7
 
! Отговори
Историк преди 7 години
Русия винаги е водила имперска политика и са ни вкарали в две войни. Още през 19 век започват имперска военна агресия на балканите и на 3ти март 1878 със Сан-Стефанския договор се опитват да създадат мини-славянска империя на балканите. Затова нашите приятели англосаксонците се намесват и така се стига до Берлинския конгрес където осуетяват имперските планове на Русия иначе сега щяхме да бъдем като Крим - да мизерстваме като руснаците и да теглим под ботуша на Кремъл.
39
5
 
7
 
! Отговори
? преди 7 години
Какво се празнува на 3 март? Санстефанския Договор? Ами той беше отменен, нашите братя от западна Европа заплашиха, че ако България не се разпарчетоса ще започнат война с на нас и с Русия. Днес е ден за траур, не за празник.
38
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Честит 3 ти март Българи
37
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"И подир всички тия върволици жестокости и злини, които ни една държава не е направила над България, възможно ли ще да бъде да се намерят помежду ни такива *** и изменници даже, които да клеветят, че Русия е наша освободителка, покровителка и доброжелателка! Мълчете и не говорете, защото и природните стихии ще да въстанат и протестират срещу подобно едно престъпление!" - Захари Стоянов
36
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да си егати необразования сороски ***, за да не признаеш помощта на Русия за освобождаването ни от турско робство! Вечен поклон на загиналите руски, финландски и румънски войници!
35
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Толкова сме отрепани, че дори не сами а Русия ни е освободила !