Корнелия Нинова с нов пост - вицепрезидент на Социнтерна

Червената шефка беше номинирана лично от генсека на организацията
Обновена: 3 мар 2017 09:42 | 3 мар 2017 09:40, Камелия Цветанова
201
Корнелия Нинова с нов пост - вицепрезидент на Социнтерна
Снимка: Булфото, архив

Лидерът на БСП Корнелия Нинова бе избрана за вицепрезидент на Социалистическия интернационал. Вицетата на организацията са общо 32.

Още по темата

От "Позитано" 20 обявиха, че Нинова е първата българка, която е номинирана за поста. Към момента вицепрезидент на Социалистическия интернационал е и Сергей Станишев. От 2012 г. той заема този пост по право, тъй като е лидер на Партията на европейските социалисти (ПЕС).

За престижния пост Нинова беше посочена лично от генералния секретар на организацията Луис Аяла. В гласуването участваха делегати от над 150 леви партии от цял свят.

XXV Конгрес на Социалистическия интернационал, който се провежда в Картахена, Колумбия, бе открит от колумбийския президент и носител на Нобелова награда за мир за 2016 година Хуан Мануел Сантос.

Тазгодишният конгрес на социалистите е посветен на световните конфликти и начините за преодоляването и предотвратяването им.

За нов мандат бяха преизбрани досегашните президент и генерален секретар на организацията - Георгиос Папандреу и Луис Аяла.

Социалистическият интернационал е световна организация, основана през 1951 г. и обединяваща социалистически, социал-демократически и работнически партии.

Организацията има специален статут към ООН, като сферите й на компетентност включват борбата с бедността, развитието на демокрацията, защита на човешките права.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Марче, мога да ти обясня, но си доста ограничена и нищо няма да разбереш, ходи бате Бойко да ти обяснява, сигурно разбираш прекрасно глупостите, които ръси
89
7
 
15
 
! Отговори
Марчето преди 7 години
Е....И....? Само да попитам ***, социалистите....Какво е допринесла тази организация за световния мир, прогрес....и т.н.???????.... Май нищо?Само размахване на юмрици, веене на ч. знамена, безредици......И.....отново нищо. А....да....и ...песента....,, Светът ...ще променим". Едва ли ще го променят.
88
13
 
9
 
! Отговори
ДО ТРОЛОВЕТЕ преди 7 години
НА ГЕРБ!НЕ СЪС ЛАКАРДИЙТЕ НА "ВИНЕТУ" ДЕ! ИЗХАБИХТЕ СЕ ВЕЧЕ!ЧАСОВНИКА ТИКТАКА!
87
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вижда се средния пръст на Станишко!
86
7
 
11
 
! Отговори
Евала преди 7 години
Госпожа 37 % вече ще бъде Госпожа 57 %!
85
5
 
13
 
! Отговори
незнайко преди 7 години
Чудя се, като се описва тук прекрасната биография на крадливата г-жа; как нейните привърженици почват да пишат какви били от герб, какъв бил тиквун и.т.н. Защо бе другаре? Защо не я защитите, ами викате -да тя е долна, ама има и по-долни? Покажете как тя се бори за вас, за нас, как мило и драго дава за народа.
84
9
 
4
 
! Отговори
позитано 20 преди 7 години
До Милиардера на ГЕРБ Ало , ака беше по умен ,щеше да знаеш че в България няма нито един милиардер.Това га каза Хърсев по БТВ и го посоче като показател за слабата икономика на България.
83
4
 
17
 
! Отговори
Нищо ново! преди 7 години
Колкото повече комунист краде толкова повече се издига!
82
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нещастна селска, русофиилистично-путинофилскаа измеет!
81
7
 
14
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Граждани , веднага обръщайте спестяванията си в долари.Жан /Корнелия/ идва.
80
8
 
7
 
! Отговори
Милиардера на ГЕРБ преди 7 години
При цоциалистите има много милионери, но и в ГЕРБ има доста милионери. Разликата е, че в ГЕРБ си имат и милиардер - Тиквун Паша. И милиардите му не са от заплатата му на пожарникар, а от рекет, кражби от бюджета и обръчите от фирми на ГЕРБ. Затова цоциалистите са си едни скромни ученички, сравнени с мафиотите от ГЕРБ. Само ДПС може да се мери по наглост и кражби с ГЕРБ. Там вече е спорно кой ще е победител.
79
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВИЕ ДРУГАРИ ЩЕ НАПРАВИТЕ ЛИ ДАНЪЦИТЕ КАТО У ФРАНЦИЯ- НАД 70%/ЛЯВАТА ПАРТИЯ ЧЛЕН НА ИНТЕРНАЦИОНАЛА БЕШЕ НАПРАВИЛА ДИКТАТУРА НА ПРОЛЕТАРИАТА ПРЕЗ ДАНЪЦИТЕ А ВИЕ КАКВО ЩЕ ОСВОБОДИТЕ ФИРМИТЕ ОТ ДАНЪЦИ ХА МЪ ЧЕ И АЗ ПИТАМ- ПО ВЕРОЯТНО ИНФЛАЦИЙКА- ПРЕЗ 2007 Г 12,5%, СЛЕДВАЩАТА 2008Г 12,8%, ИЗКАРАХТЕ ПРОСТИТЕ ДАСКАЛИ НА СТАЧКА, ЕДИН МЕСЕЦ НЯМА УЧИЛИЩА И ДЕТСКИ ГРАДИНИ/ СПЕСТЕН РЕСУРС ОТ ЗАПЛАТИ НА ПЕРСОНАЛ И РЕЖИЙНИ/А СЛЕД ТОВА СЪС СПЕСТЕНИТЕ *** СИ НАПРАВИХТЕ МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ, НА ДАСКАЛИТЕ 20 ЛВ
78
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другаря Борисов към е избран за главен лакей на Меркел ! Яд ли ви е !
77
5
 
14
 
! Отговори
Наглата крадла преди 7 години
По какво ги избират в този социнтерн-ат? По това кой краде повече и по-добре. Явно ще учи хората как с две години стаж се лапва половин огромна световна външно-търговска компания. Дори Станишеф се е отвратил от нея (че не може да краде колкото нея) и я е уволнил!!!!!??? А може би ще им преподава уроци по наглост? Те я гонят през вратата, тя се намъква през прозореца....
76
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДРУГАРИТЕ МИЛИОНЕРЕ СОЦИАЛИСТЕ КАТУ ЗЪМАТ ВЛАСТТА ЩЕ НАПРАВЯТ ЛИ НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ, НАЛИ СА В РЕВОЛЮЦИОННА БОРБА ЗА СОЦИАЛНО РАВЕНСТВО, ТЕ ОТРИЧАТ РОЛЯТА НА КАПИТАЛА, ТЯХНОТО МОТО И ДЕВИЗ Е .,,НА КРАК О, ПАРИИ ПРЕЗРЕНИ, НА КРАК О РОБИ НА ТРУДА....РОБИТЕ НА ТРУДА В ЕВРОПА СА С НЕОБЛАГАЕМ МИНИМУМ С 13 И14 ЗАПЛАТА, А БОГАТИТЕ НОСЯТ ФИСКА И ДЪРПАТ ДЪРЖАВАТА, ТУК БЕДНИТЕ ТЪНАТ В МИЗЕРИЯ, НЯМА СПРАВЕДЛИВОСТ В ЗАПЛАЩАНЕТО И ОТГОВОРНОСТ ПРЕД ОБЩЕСТВОТО. КАКВО ЩЕ ПРОМЕНЯТ КАТО СОЦИАЛИСТИ- ЩЕ МАХНАТ ДАНЪЦИТЕ
75
3
 
12
 
! Отговори
шебека преди 7 години
до четливата мишка,тук не става въпрос за за качествата на младежа син на другарката нинова а за вражеските предпочитания къде да завърши висшето си образования.няма да предпочете ломоносов световно известен университет а някакъв си краварски никому не известен университет.това не си разбрал мишко с мишката ти
74
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Председателят на коминтерна да не е глуповат! Заместникът му трябва да е някой заможен и лъжлив, а от тази по-добра кандидатура няма! И той доволен, че ще го финансира и тя доволна, че ще има с какво да се хвали!
73
3
 
14
 
! Отговори
Жоро преди 7 години
Ха така госпожо Нинова като разбра че премиер никога няма да стане търси пролуки да дезертира от България като серГЕЙчо то май е заразно и наследствено както беше казал депутат от партийната ви
72
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БЪЛГАРИЯ Е ДЪРЖАВАТА С НЕОГРАНИЧЕНИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ ВСЕКИ МИЛИОНЕР СЕ Е СПЪНАЛ ЗАБЕЛЕЖЕТЕ В СТАРО ДЖИЛЕЗУ ДА СИ СПОМНИМ ОНИЯ ГОДИНИ ПО ВИДЕНОВ АМА РЕАЛНО ТОТАЛЕН КРАХ И ФАЛИТ НА ДЪРЖАВАТА ХИПЕРИНФЛАЦИЯ ФАЛИТ НА БАНКИ И ФИНАНСОВИ ПИРАМИДИ ПРЕХОД КАТО ПОД ИНДИГО С ЕДНА ДРУГА ДЪРЖАВА МУТРИТЕ ИЗЛИЗАТ НАПРЕД ЗА ДА ПРИВЛЕКАТ ОБЩЕСТВЕНАТА ЕНЕРГИЯ И ВНИМАНИЕ ОТ КРАЖБИТЕ И ОБИРИТЕ ОТ ВЕРНИТЕ СИНОВЕ, СЪБУДИЛИ СЕ ЕДНА СУТРИН МИЛИОНЕРЕ ОТ СТЪКЛОДУХАЧИ И СВИНАРЕ ДО ЗАМЪЦИ И ЯХТИ ЗА МИЛИОНЕ- ДРУГАРЕ КАК СТЕ
71
0
 
6
 
! Отговори
българка-българофил преди 7 години
До НАДЕЖДАтова е мой коментар от преди доста време,радвам се че го възприемаш и това е чудесно !