Корнелия Нинова с нов пост - вицепрезидент на Социнтерна

Червената шефка беше номинирана лично от генсека на организацията
Обновена: 3 мар 2017 09:42 | 3 мар 2017 09:40, Камелия Цветанова
201
Корнелия Нинова с нов пост - вицепрезидент на Социнтерна
Снимка: Булфото, архив

Лидерът на БСП Корнелия Нинова бе избрана за вицепрезидент на Социалистическия интернационал. Вицетата на организацията са общо 32.

Още по темата

От "Позитано" 20 обявиха, че Нинова е първата българка, която е номинирана за поста. Към момента вицепрезидент на Социалистическия интернационал е и Сергей Станишев. От 2012 г. той заема този пост по право, тъй като е лидер на Партията на европейските социалисти (ПЕС).

За престижния пост Нинова беше посочена лично от генералния секретар на организацията Луис Аяла. В гласуването участваха делегати от над 150 леви партии от цял свят.

XXV Конгрес на Социалистическия интернационал, който се провежда в Картахена, Колумбия, бе открит от колумбийския президент и носител на Нобелова награда за мир за 2016 година Хуан Мануел Сантос.

Тазгодишният конгрес на социалистите е посветен на световните конфликти и начините за преодоляването и предотвратяването им.

За нов мандат бяха преизбрани досегашните президент и генерален секретар на организацията - Георгиос Папандреу и Луис Аяла.

Социалистическият интернационал е световна организация, основана през 1951 г. и обединяваща социалистически, социал-демократически и работнически партии.

Организацията има специален статут към ООН, като сферите й на компетентност включват борбата с бедността, развитието на демокрацията, защита на човешките права.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
12
 
12
 
! Отговори
Четете мишки преди 7 години
Герберските *** често споменават сина на Корнелия Нинова. Поинтересувах се и ето какво намерих за него:"Преди да замине за САЩ, Рафаел завърши Софийската математическа гимназия и бе капитан на националния отбор по математика. Той има 17 медала от балкански, европейски и световни олимпиади"Мишки, колко от вас могат да се похвалят с нещо подобно, а?
69
9
 
8
 
! Отговори
:) преди 7 години
A Тиквун пък е вицепрезидент на Сдружението на чистачите на тоалетната в Белия дом и вицепрезидент на Ибрика на Меркел - Престижни награди за вярната му и всеотдайна служба.
68
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 81и с пълно право ! най-големите търтеи ,най-големите лъжци ,най-големите крадци ,най-големите разпространители на заразни болести-като чу...а ,дето разтуриха една богата страна на природа като Бъэлгария ,сега сами се изпращат на международни постове и то за самозадоволяване ,както Станишката се накради в България сега отиде да разпространява заразата и извън България и да си изучи децата там ,защото на комунистите децата всички учат на запад ,така и тая овца сега ще се депортира
67
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СТРАНДЖАТАИ аз това се питам.Но може би така е по-добре.Ако сега се публикува и разпространи по световните медии какво представлява *** и как точно се е развила кариерата й, ефектът ще бъде много добър. Наивниците ще си направят извод относно това, какво представлява върхушката на социалистите/комунистите. Останалите са просто едни наивници.
66
2
 
12
 
! Отговори
Партиен член преди 7 години
Разликата между *** и Борисов е малка.Единият забогатял с бухалка а другата с химикалка.И в двата случая незаконно.Най добре и двамата да ги няма.
65
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МИЛИОНЕР ДО МИЛИОНЕРА В БСП В НЕСПИРНА И НАСТЪПАТЕЛНА БОРБА/РАЗБИРАЙ ЪХЪ,ЪХЪ РЕВОЛЮШЪН/ ЗА СОЦИАЛНА СПРАВЕДЛИВОСТ И РАВЕНСТВО- ДИМИЕК ТУРНАХА ХОМОТА/РАЗБИРАЙ ДАНЪКА ОТ 10%/ НА БЕДНИТЕ И ТЕ ПОНЕСОХА СОЦИАЛНОТО БРЕМЕ- ЪХЪ ДА *** ПРЕМАХНЪТ- АМЪ НЕ *** МАХАТ БЕ- АХЪ ПАК ДА *** МАХНАТ- ЪЪ, БОГАТИТЕ И ТЕ СА ЖАЛВАТ НЯМАТ РЕСУРС И КАРАТ СТАРИ МАЙБАСИ- АКО МОЖЕ НЕКОЯ ГОДИНКА БЕЗ ДАНЪК- ВИЖ ИМ ОБЕЩАНИЯТА- Е КАК ДА НЕ ИМ РЕЧЕШ - ГНУСНИ СТЕ ВА ДРУГАРИ МИЛИОНЕРЕ- ОФЕКАЛИХТА СА ВА ЧЕ И ХУБАВИЯ СИ НАРОД ЗАТРИХТЕ.
64
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно много са закъсали в Социнтерна, горките.
63
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименЩо се се закахарил за пак ваш кадър на комунистите -Борисов. Е не може всички комунисти да сте на високи международни постове. Още малко и там ще ревнат от нашите клептомани -комунисти както сега реват всички от другарката Елена Поптодорова. Няма комунист българин който да не е крадец и сега какво се хвалите ,скоро ще започнат всички да ни проклинат и да не ни пускат н страните си. Нашите хора могат да ги научат в Европа само как се краде ,особенно ако е комунист-те са спецове !
62
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хи-хи-хи - Колко злоба се лее.
61
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДО Престъпен тандемМАЙ СА ТИ ИЗЛЕЗЛИ КИСЕЛИНИ В СТОМАХА? ВЗЕМИ МАЛКО СОДИЧКА.И НЕ СКЪРЦАЙ МНОГО СЪС ЗЪБИ, ЩОТО ИМПЛАНТИТЕ СА СКЪПИ...
60
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А БОКО ЩО НЕ ГО ИЗБЕРАТ НЯКЪДЕ?Май не става.
59
6
 
12
 
! Отговори
до КРЕКАЧИ преди 7 години
Я прочети каква е тази ,,международна длъжност".Има номинирани 31 души и длъжноста е синекурна.
58
6
 
11
 
! Отговори
Активист на БКП преди 7 години
И какво ни грее нас това ???
57
9
 
15
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
А дали са прегледали биографията и
56
13
 
13
 
! Отговори
КурнелияСланинова преди 7 години
Само ако знаете какво сме вси спретнали за изборите... Вие да не си мислите, че така случайно ме избраха за (мъжка) кралица на социализЪма, точно в този момент?БУХАХХАХХАХА
55
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цитат на Т.Живков. "да живее социализма по всички земни кълбета"И да не забравиш.НЯКАРАИ ГИ ДА ПРАВЯТ КОЛХОЗИ
54
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Егати котилото са това цоциалистите!!!
53
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 69Не съм сигурен как че взела некав пост някъде си (които и Станишев го има, а избори никога не е печелил) е повод за радост за който и да е било... не разбирам аз.
52
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Машаллах Нинче е сега възцарихме социализЪма в Народна Република България! Оставете компютрите и всички на полето, че много работа ни чака за благото на партията и родината! Ура другари! Ура! Ура! Ура!
51
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голяма веселба е да четеш как гърбавите се радват на успеха на Нинова! Браво, Корнелия! Очакваме победа и на изборите!