Корнелия Нинова с нов пост - вицепрезидент на Социнтерна

Червената шефка беше номинирана лично от генсека на организацията
Обновена: 3 мар 2017 09:42 | 3 мар 2017 09:40, Камелия Цветанова
201
Корнелия Нинова с нов пост - вицепрезидент на Социнтерна
Снимка: Булфото, архив

Лидерът на БСП Корнелия Нинова бе избрана за вицепрезидент на Социалистическия интернационал. Вицетата на организацията са общо 32.

Още по темата

От "Позитано" 20 обявиха, че Нинова е първата българка, която е номинирана за поста. Към момента вицепрезидент на Социалистическия интернационал е и Сергей Станишев. От 2012 г. той заема този пост по право, тъй като е лидер на Партията на европейските социалисти (ПЕС).

За престижния пост Нинова беше посочена лично от генералния секретар на организацията Луис Аяла. В гласуването участваха делегати от над 150 леви партии от цял свят.

XXV Конгрес на Социалистическия интернационал, който се провежда в Картахена, Колумбия, бе открит от колумбийския президент и носител на Нобелова награда за мир за 2016 година Хуан Мануел Сантос.

Тазгодишният конгрес на социалистите е посветен на световните конфликти и начините за преодоляването и предотвратяването им.

За нов мандат бяха преизбрани досегашните президент и генерален секретар на организацията - Георгиос Папандреу и Луис Аяла.

Социалистическият интернационал е световна организация, основана през 1951 г. и обединяваща социалистически, социал-демократически и работнически партии.

Организацията има специален статут към ООН, като сферите й на компетентност включват борбата с бедността, развитието на демокрацията, защита на човешките права.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
12
 
17
 
! Отговори
Стига! преди 7 години
Абе 21ви век сме,какъв Социнтерн. Пак ли ще възраждаме ,,недоносчето" Идеолозите му признаха неговата ,,нефелност",ние пак ще вървим към ,,сияйните върхове на комунизма"Нали трябваше през1980 та да е построен.Така ни го набиваха в главите ,а то какво стана,другарите сами го отхвърлиха.Защо нашето/по възрастно/ поколение пак да го преживява,а младите да видят що е то истинска разруха,а не като сега набедена такава .Не щем повече БСП.А вие питайте и мислете млади хора-
9
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Честито на Нинова! Честит 3 март! А троловете вече закусват с лимони :) до вкисване.
8
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е ПАК ЛИ И НА ДНЕШНИЯТ СВЯТ ДЕН ЩЕ ГЛЕДАМЕ КРАДЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ?
7
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво другарко Нинова.И...Като отидете там горе в Европата,гледай да не пипнеш нещо от магазините,че няма лабаво,снимали с камери.Ти у нас мина метър с тютюневата фабрика като я бастисахте без пари,но пак ти казвам унимавай там,басма не цепят.Пък като промени законите,ша та извикаме да кажеш за цигарената фабрика как стана и твоя,пък не пушиш.Скоро глей главата ти да не запуши КАТ получиш хабер от Темида.Ай,честит трети март.Искам да честваме и ден ,когато ша са отървем от комунистите,че окрадах
6
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП!
5
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да си ходи в Коминтерна (сегашен социнтерн) и да не се връща ще е най-добре. Я вижте колко ни е добре без СтаниШЕФ, откак стана главен ПЕС!
4
15
 
15
 
! Отговори
Mr STARBUCKS преди 7 години
Айдееее, И тая се гласи да бяга след изборите. Също като Станишев. Усеща на къде духа вятъра.
3
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой се уплаши, че изпуска контрола над България и се мъчат да "разкарат" Нинова от "терена"?
2
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те май тези искат и Европа да управляват само в ЕС няма пост
1
19
 
22
 
! Отговори
Симо преди 7 години
Срам за Българската нация..............