Поздравления се стичат към "Дондуков" 2 за 3 март

Румен Радев получи честитки от Тръмп, Путин, папа Франциск...
68
Поздравления се стичат към "Дондуков" 2 за 3 март
Снимка: Булфото, архив

По повод Националния празник на България - 3 март, държавни глави, сред които президентите на САЩ, Руската Федерация, Държавата Палестина, Пакистан и кралят на белгийците Филип, изпратиха поздравителни писма до президента Румен Радев, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Още по темата

 
"Заедно с американския народ, отправям най-искрени пожелания към България и българския народ по повод отбелязването на годишнината от Освобождението на страната - Трети март“. Това се казва в писмото на президента на САЩ Доналд Тръмп до държавния глава Румен Радев по повод 139-годишнината от Освобождението на България.

"Съединените американски щати и България споделят общи ценности на сигурност, демокрация и мир. Чрез съвместния ни диалог, ние засилваме връзките помежду си и взаимно си напомняме за общите ни ценности, които са в основата на нашето партньорство. Днес ние отбелязваме националния празник на съюзник в НАТО, активен член на трансатлантическото семейство, и близък приятел“, заявява още президентът на САЩ.

В писмото си до президента Радев президентът Тръмп подчертава, че с всяка изминала година връзките между българския и американския народ укрепват и с нетърпение очаква да работят заедно, за да изградят по-светло бъдеще за своите страни и за света.
 
"Приемете сърдечните ми поздравления по случай Националния празник на Република България - Деня на Освобождението от османското иго. Този празник напомня за славните подвизи на руските воини и българските опълченци, които без да щадят живота си, са се сражавали рамо до рамо за независимостта на България“. Това пише в поздравителното си писмо до президента Радев президентът на Руската Федерация Владимир Путин.

"Сигурен съм, че вековното приятелство на народите на нашите страни, закалено в години на тежки изпитания, ще остане надеждна основа за конструктивно развитие на руско-българските отношения. От цялата си душа Ви желая крепко здраве и успех, а на всички Ваши сънародници - благополучие и процъфтяване“, се казва още в поздравлението от президента Путин.

"Отправям топли поздрави до Ваше Превъзходителство, както и до Вашите сънародници по този щастлив повод - Националния празник на България. За всички българи аз сърдечно изпращам благословията на Всемогъщия Бог“, се казва в посланието на Светия Отец Папа Франциск.
 
Президентът на Държавата Палестина Махмуд Аббас отправя към целия български народ топли и сърдечни благопожелания за стабилност и благоденствие по случай Националния празник на страната ни. Президентът Аббас изразява увереността си, че приятелските отношения, които свързват двете страни и народи ще продължат да се развиват и процъфтяват.
 
"По повод Националния празник на Република България поднасям своите най-сърдечни пожелания за прогрес и просперитет на Вас и целия български народ. Убеден съм, че отношенията между нашите две държави ще продължат да се развиват в положителна насока и занапред. Очаквам заедно да работим за по-нататъшното насърчаване и развитие на двустранните взаимноизгодни отношения“, пише в поздравителното си писмо президентът на Пакистан Мамнун Хюсеин.
 
Кралят на белгийците Филип предава на българския държавен глава Румен Радев своите поздрави за щастие и здраве и изразява надеждата си съществуващите отношения на приятелство и сътрудничество между двете държави да бъдат задълбочени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
6
 
11
 
! Отговори
До 33 преди 7 години
Задайте въпроса си към евроатлантическите ни партньори в частност Англия-най-върлият защитник на Османската империя.
25
11
 
18
 
! Отговори
Истината преди 7 години
На тази дата кремълските тролейбуси са много активни да ни убедават за така нареченото руско "освобождение" само не могат да обяснят защо след като са ни освободили Доброджа попада в ръцете на Румъния, а западния шоплък в ръцете на Сърбия
24
23
 
20
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 7 години
Без Русия днес нямаше да празнуваме , а щяхме да сме слуги на султана!На никой в Европа и САЩ не му е пукало за нас.Наведете глави , тиквеници!!!
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ердоган няма ли да се включи с поздравления ?Туй било, онуй било, чакате някой да върне България, както по времето на Симеон ? ****а ви и *** ***, прости, неблагодарни, мързеливи
22
6
 
15
 
! Отговори
обективен преди 7 години
Язък ,никой не се е сетил за Тиквата.А той им ближеше г.овете цели 8 години.Това е евроатлантическата неблагодарност.Все пак българите празнуваме Освобождението , а Тиквата сигурно празнува 73 години от краварските бомбардировки над София ,Кюстендил и Враца.Нали същия предател построи паметник на американските летци ,хвърляли запалителни бомби над училища ,болници и църкви.
21
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боли ли истината проруски предатели, боли ли? Вашите идоли в Кремъл раздадоха половин България на сърби, власи и гърци
20
1
 
11
 
! Отговори
До котков преди 7 години
Браво ! И честит празник !!!
19
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** тази дата преди 99 години руският окупатор е принуден да капитулира пред Българската войска!
18
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като ония де биели оборота за да им върви бизнеса интересно ми е като са надолу цените как плащат наеми сметки данъци или и там е мерудия затова имат работа другото блее
17
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе нашите евроатлантически "приятели' и "съюзници" от Турция , защо не са ни поздравили ? ;)
16
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 17: "Много млади хора с български и руски знамена, много!"А, е редно да развяват и украински, полски, румънски, молдовски, финландски, белоруски, литовски, латвийски, естонски, македонски...знамена.
15
6
 
29
 
! Отговори
Котков преди 7 години
Слизам от в. Шипка и съм приятно изненадан! Много млади хора с български и руски знамена, много! Въпреки 27 годишното,, пренаписване на историята" (то не беше съжителство, съвместно съществуване и т. Н.) накрая нещата започнаха да се наричат с истинските имена. Аз сам проведох една лекция на дъщеря ми, да знае защо са умрели толкова хора на този връх. Аз предадох пламъка на нея, а. тя надявам се на нейните деца. Така че евроатлантическите простотии няма да виреят тук, докато паметника е на върха
14
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Англо-саксонското приятелство се изразява в прилъсти, Използувай и Унижи. Пресен пример с демонизирането на българите на Острова. Достойно и да не се връзваме вече на ала бала.
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-важно е от обикновените българи да получи поздравления. Всички знаем "началниците" какво пожелават.
12
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поздравите на Путин са и от името на Кадиров !
11
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен------------направо съжалявам,че руснаците са освободили един толкова непризнателен народ!-----Руските слуги съжаляват най-вече, че не сме Задунайска губерния. И докога трябва да продълржава тази признателност? Докато я има България ли? Да си чул руснаците да са ни благодарили за писмеността например?
10
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като гледам коментарите на,, проевропейците", направо съжалявам, че руснаците са освободили един толкова непризнателен народ! Трябваше да ни оставят на рез няците, а сега щяхме да сме като кюрдите. Как може един,, г ъз" по доло да плюе и облива с лиги Русия, а да прави фе лаци о на тръмпи! Руснаците не са перфектни, ама са ни дали свободата за разлика от другите, които само ни яздят икономически. Така е калпав народ сме, на най българския празник сме разделени! Язък за загиналите българи и руси
9
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имам чувството, че всички поздравителни телеграми на американците в годините са едни същи, просто сменят само датата на плика :)
8
4
 
20
 
! Отговори
Куку преди 7 години
Укрепва се българоамериканската дружба и сътрудничество! Бля бля празни слова! Абе щом сте ни приятели, махайте визите и ТЕЦовете си бре!
7
8
 
8
 
! Отговори
Реплика преди 7 години
А, получил ли е поздравления от президентите на Донецката и Луганската НР !!!?