Турският посланик във външно заради агитация за ДОСТ

Предупредиха, че това е директна намеса във вътрешните ни работи
Обновена: 7 мар 2017 21:04 | 7 мар 2017 20:10, Камелия Цветанова
205
Турският посланик във външно заради агитация за ДОСТ
Снимка: МВнР

Реакцията на българската страна след призива на турския министър на труда и социалните грижи Мехмет Мюеззиноглу пред българските изселници в южната ни съседка да гласуват масово на вота на 26 март при това за ДОСТ не закъсня.

Още по темата
Заради това изказване днес във външно министерство беше извикан турския посланик Сюлейман Гьокче.

Пред него зам.-министърът Бойко Мирчев е поставил остро въпроса за нарушенията, свързани с условията за провеждане на българските парламентарни избори на територията в Турция, които противоречат както на българското законодателство, така и на турските изисквания, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Турската страна е дала разрешение за разкриване на секционни избирателни комисии за изборите, в което категорично се забранява провеждането на политическа пропаганда на територията на Турция.

Като страна член на Европейския съюз, който е основан на правила, България стриктно спазва условията.

Изказванията на Мехмет Мюеззиноглу, направени в Истанбул пред изселници от България на 3 и 6 март 2017 г., нарушават това изискване и пораждат редица въпроси.

Обещанията за материални стимули при гласуване и откритите призиви за подкрепа на една определена политическа партия разглеждаме като директна намеса във вътрешните работи на България и считаме за напълно неприемливи, е посочил зам.-министърът.

Мирчев е апелирал към посланик Гьокче да доведе до знанието на своето правителство позицията на българската страна и е призовал да не бъдат допускани подобни нарушения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
1
 
4
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Поздрави от мен. Да четеш коментари в този сайт няма голям смисъл. Езика на омразата представлява само тези който го ползват. Добре е че са ти се подредили нещата.
82
2
 
6
 
! Отговори
До я па тоя преди 7 години
Еми колега на 16 април ще гласувам за Ердоган Да:-)Ама март пък за :-):-):-):-)
81
9
 
4
 
! Отговори
До до 91 преди 7 години
Еми да де и аз това викам:-):-):-) Разбрах, че в България всичко е българи:-):-):-) М у р г а в и българи с българско гражданство...А не р о м и ОК БЪЛГАРИ!
80
2
 
5
 
! Отговори
До Пешо преди 7 години
Пешо виж какво написах на lukyman..Пък ако си мислиш, че се радвам за това, че моя набор там работе още за малка пенсия...страшно много се лъжеш...нямам на никой борч за лъжа!
79
3
 
10
 
! Отговори
Е преди 7 години
Дo: До 3 и Е"По полека бе колеги...Още малко, Ако искате да вленем и във война, а...!?Стават такива работи, политиката е мръсно нещо..."Така е, политиката е мръсно нещо! А намесата във вътрешните работи на една държава по такъв начин и то от дипломат е още по - мръсен акт, който никъде не би се приел. Отзоваването на един посланик, системно нарушаващ законите на държавата, в която е акредитиран да работи и Виенската конвенция е също политически акт.
78
4
 
6
 
! Отговори
до 91 преди 7 години
Абе умник, тези които имат двойно гражданство са поданици на две държави- на България и на Австрия(например). Но тези които са САМО с български документи за самоличност, те не могат да твърдят че са турци, руснаци, монголци и т.н. Сега разбра ли ме, или имаш нужда от още по-подробно обяснение?
77
11
 
5
 
! Отговори
До luckyman преди 7 години
Изселник съм в Турция ДО СЕГА ЕДИН ЕДИНСВЕН ПЪТ ГЛАСУВАХ ЗА ДПС И ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ГЛАСУВАМ...ГЛАСУВАЛ СЪМ ЗА ГЕРБ.
76
2
 
6
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
До До ПешоРазбрах че набора ти работи за 100лв в България и че в България всичко е лошо бедни сме и тн.. Когато ходиш да гласуваш за партия която е контролирана от чужда държава това е краткия отговор.
75
5
 
3
 
! Отговори
До Пешо преди 7 години
Я ми кажи и интереса колега, че аз от както съм тука никой за нищо не ми се бърка и нарежда...вече съм пенсионер, а моя набор работи там за 100 лв пенсия още...
74
4
 
11
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Турция иска да упражнява влиание и вие сте неиния инструмент.
73
3
 
13
 
! Отговори
!!? преди 7 години
в Турция не живеят българи"изселниците" нямат нищо общо с България
72
6
 
6
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
До До Пешо от 78Отворила ви е вратата защото има интерес. И в момента експлатират обидата ви.
71
7
 
15
 
! Отговори
да преди 7 години
ДОСТ е враг на България и е чисто турска партия, контролирана директно от Анкарамогат да забравят за влизане в Парламента !!!!!
70
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С други думи - едно голямо нищо! Закрийте секциите, след като нарушават правилата и готово. Чиста работа.
69
5
 
6
 
! Отговори
До Пешо от 78 преди 7 години
Колега не си мислете, че всички турци мразят България и българите...Аз все още се виждам с приятели от там...И ме е жал, че няма работа там, заради това са напуснали и родината. А да ти кажа за какво турците имат симпатия и обичат Турция, най-вече, че отвори врати на нас през 89. И пак ще отвори ако трябва...Но както ти казах на 78 коментар...само симпатизанти на Турция ли има в България та виждате само тях...Докато не излене човек, който да гледа само интереса на България и народа му ще е така.
68
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Офф, тук има хора които не са наясно какви са. Какви турци сте вие щом живеете в България и имате български документи за самоличност? Турчин-това е националност,т.е поданик на Република Турция, както китаец е на Китай, алжирец на Алжир и т.н. Стига сте се изкарвали турци, като имате български паспорти. Мюсюсмани-да, това е религия, но турци- далече сте от истината.
67
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Исмет 58, малко му е било на дедо ти. Ние помним и Батак, и Брацигово, и Перущица...
66
8
 
8
 
! Отговори
Бай Хой преди 7 години
Нищо не знаеш ти за изселниците...за това ли ми дадоха държавна работа в Турция още като дойдох почнах работа като техник в Земеделски Институт:-) па и си продължих образованието:-)***..какъв език се различава...местния диалект е съвсем друго нещо т ъ п а н а р и в Турция не всеки говори истанбулски турски просто зависи от региона:-) пък нима в българския няма диалект...
65
3
 
5
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
До До ПешоФакт е че е пълно с чуждопоклоници.
64
5
 
17
 
! Отговори
Бай Хой преди 7 години
Тия които възхваляват Турция, там не ги уважават и ги смятат за българи. Нищо че ги използват. Нито в България са българи нито в Турция са турци. Преди тази държава ви даде каквото ви трябваше, само че вие не уважавате нищо. Има причина за изселването. Сега като ви плащат турците си вирите носа. Какво общо имате с тях, езика ви също се различава. Мнного интересно, защо ли вашите предци са останали в България след Освобождението?