България скочи на "Европа на скорости": За единството на ЕС сме

Ще подкрепим Доналд Туск за нов мандат начело на Европейския съвет
182
България скочи на "Европа на скорости": За единството на ЕС сме
Снимка: архив, Reuters

България е за запазване на единството на Европейския съюз, без да се преминава към някакъв вид "Европа на скорости".

"На тенденциите за фрагментиране на Съюза следва да се противодейства чрез преодоляване на различията и постигане на съгласие по общите цели", е позицията ни, приета от правителството за заседанието на Европейския съвет. То ще се проведе на 9 и 10 март в Брюксел, а страната ни ще бъде представлявана от президента Румен Радев.

В рамките на Европейския съвет ще се проведе и Среща на държавните и правителствени ръководители във формат ЕС-27, чиято основна тема е подготовката на Римската декларация за бъдещето на ЕС.

Още по темата

Вицепремиерът Деница Златева коментира, че нямаме ползи от допълнителното фрагментиране на Европа на ядро и периферия. Тя посочи, че дискусията по тази тема тепърва предстои и ще бъде дълга.

По думите й по отношение на Шенген за нас е важно да получим пасивен достъп до визовата информационна система, за да се сверяват данни за преминаващите в реално време. Този въпрос се обсъжда в рамките на различните органи на ЕС.

Външният министър Ради Найденов заяви, че петте сценария за Европа в Бялата книга са предложени като провокация за дебат каква да бъде Европа, а изборът е на страните, които участват. По думите му може да има и хибридни варианти.

Според министъра е важно да се запази единството, а като страна да сме активни и да се стремим към по-добрите от нас. "Стандартът на живот е показателен кой е по-добър и кой – не толкова", коментира Найденов.

Позицията ни в частта "Миграция" е, че осигуряването на пълен контрол върху външните граници е приоритет, който изисква солидарна подкрепа за държавите-членки на предна линия.

В частта "Външни отношения" ще потвърдим позицията за подкрепа на политиката на разширяване на ЕС към всички страни от Западните Балкани, но ще подчертаем, че напредъкът на всяка страна трябва да се разглежда индивидуално.

В дискусията за избор на председател на Европейския съвет за периода 1 юни 2017 г. – 30 ноември 2019 г. България ще подкрепи досегашния председател Доналд Туск.

Златева каза, че всички позиции, които се предлагат и приемат от Министерския съвет, са съгласувани с държавния глава.

"Няма различия, няма разноговорене, напротив, има единство в позицията и това е знак за доброто междуинституционално отношение", коментира вицепремиерът.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
1
 
3
 
! Отговори
Циник до 112 преди 7 години
***...в коя част се "припозна"? Май във всичките! Некадърен голтак ...стискащ стотинките за кафенце в мола!Пхахаха...***.Те*ле си се родил во*л ще пукнеш!Мъничкото ти гьолче е "сигурно място"Стой си в жабуняка..и отвреме навреме крякай...лижи взаимно рани с колегите ти по локва...и се успокоявай, че имаш чест!Пхахахо - такива като теб - брак - много!
98
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Без да се натрапвам, според скромното ми мнение, преди ЕС се живееше доста по-добре и по-спокойно най-вече. Сега е рай за спекулантите, мафиоти те и най-много за крадците на Евросредства през така наречените Обществени поръчки, а всички знаем от коя партия са те.
97
1
 
3
 
! Отговори
До циник преди 7 години
Че си такъв е ясно от изказа ти ! Но с нищо не се отличаваш от тия които обиждаш !!!
96
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
DA NE SI CHISTOKRAVNIAT BALGARIN EMIL DJASIM DA NE BI DA SE SRESHASH KATO GARI KASPAROV S LORD JACOB ROTSHILD V LONDON NIMAM ISTALIRANA KIRILIZA AKO TE DRAZNI PISANETO MI
95
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До *** до 106Очевидно си някой мизеpен червeй който се скапва от бачкане да слугува на запад за жалко заплащане и злобееш и се пръскаш, ама си само един долен *** на задниците на богатите и ще си останеш такъв.
94
4
 
7
 
! Отговори
Циник до 106 преди 7 години
Кой те знае какъв голтак си...тръгнал си да ни учиш кой на кого слугува! Рови дъното в блатото българско за 200 евра...и стискай зъби , като те псува нискочелия ти шеф ! И докато "присладаш" скъпото кафенце в европейския мол...и се "чувстваш" тайничко западняк...не забравяй , че всъщност си сбъркано мекеренце..което се чуди на кого да си изкара яда за собствената си некадърност, и мизерия! Не е Европа- която ти пречи - а липсата и на 2 грама качествен мозък!
93
5
 
6
 
! Отговори
Капиталист преди 7 години
В България трябва да се въведе стъпаловиден данък, както е в западна Европа, там почти навсякъде управляват социалисти, сега на България и трябва едно социалистическо правителство да въведе стъпаловиден данък за работещите за да запълнят хазната, а не да налагат такси и данъци на бизнеса. Който взима над 1500 лева да му се удари данък 40%, който е на 2 хил лева половината да му се взема и да се използва за бюджета и за социална политика, така е на запат при социалистическите правителства.
92
2
 
3
 
! Отговори
Не се издържа преди 7 години
Вземи да се научиш да пишеш на Български.
91
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Европа винаги са ни смятали за низша нация вижте историята !!! Когато сме били силна държава са се страхували ! Сега няма да позволят да се случи отново !!! Само ни залъгват !!!
90
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
SAMO OBIDENENIE I KONFISKAZIA NA BANKITE NA ZIONISTITE ROTSCHILDI SCHIFFOVE WARBURZI I PROCHIE KONFISKAZIA I ODARJEVIAVANE NA FED V USA TOVA E GLAVATA NA ZVIARA UNISHOJAVANETO NA ZIONISLITE BIZNESMENI CHREZ KONFISKAZIA NA DOBITOTO IM BOGATSTVO V RUSIA I UKRAINA VSICKI UPRAVNIZI I BIZNESMENI OT TOZI PROIZHOD V RUSIA I UKRAINA TRIBVA DA BADAT OTSTRANENI TOVA SA TERORISTI FASHISTI IZBIHA 20 MILIONA DUSCHI V ZARSKA RUSIA S PARITE NA SHIF I V VTORATA SVETOVNA 50 MILIONA JERTVI DA SPREM FASCHISTITE KO
89
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България е задния двор на Европа и винаги ще си остана такава, българите винаги ще мизерстват докато са в ЕС и ще ходят да работят слуги в западна Европа да изкарват евра и да ги пращат на близките в България и те с тези евра да купуват в България произведени на запад стоки и коли на 15 години.
88
2
 
3
 
! Отговори
Мунчо преди 7 години
"България скочи....." - Ха, ха....! Може ли крадлива мишка на слон да скочи! Ха, ха.....!
87
2
 
7
 
! Отговори
неВасилев преди 7 години
Просто другарят председател-БАЩИЦА на ГЕРБ няма никаква икономическа култура, и много ми е чудно как ще помогне на българското производство, да се създава по качествена стока или продукт на по-конкурентна цена и себестойност???Имат си плосък данък, имат си евтина работна ръка, имат си и корумпирана държавна администрация и си укриват данъците!!!Агент XXL! ГРУХ-ГРУХ!!!
86
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименАз едно не мога да разбера имате земи, но не отивате да си работите земятаМи не разбирай, кой те кара да разбираш? Умните хора знаят какъв е проблема и защо хората не могат да си работят земята (и дали изобщо трябва всички земя да работят в днешните времена), другите не разбират, но не е задължително да разбират, всеки с умствения си багаж.
85
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До А Н Т ИЕ зле ще сме. Ти кво очакваш, някой да дойде и да оправи нещата. Такива вече минаха няколко, "оправиха ни" нагушиха се и аре чао. А ти си чакай спасител може и следващия да е по добър от предишните
84
0
 
5
 
! Отговори
бай Спиро преди 7 години
Петима Петко не чакат ! - народна поговорка.
83
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз едно не мога да разбера имате земи, но не отивате да си работите земята а предпочитате да работите на някой, за някакви мижави заплати. Cъберете се няколко селянина направете сдружения и си купете техника и си работете земята ами като не искате кой ви е виновен.
82
5
 
5
 
! Отговори
А Н Т И преди 7 години
Как си я представяте тая работа сами да си помогнем фантазьори ?!Ами мафията е навсякъде в БГ.Как се преборва такава силна мафия ??Да не сте наивници като Луканов и много други ?
81
3
 
9
 
! Отговори
ПРИКАЗКА ЗА ЯБЪЛКАТА преди 7 години
на Рокфелер вече и малките деца не искат да слушат. Високотехнологичните гиганти като ГУГЪЛ, ФЕЙСБУК, МАЙКРОСОФТ и др. дали биха имали шанс, ако бяха отказали сътрудничество на ЦРУ и сродните им 20 федерални разузнавателни служби. Това си го призна и Зукърбърг. Няма свободен пазар както си го представят нашите наивни счетоводители като започнеш с Иван Костов и свършиш с Горанов. Търговската война между Германия и САЩ която започва ще ни помете и нас. Затова по-бързо да се махаме от ЕС
80
8
 
9
 
! Отговори
BILL преди 7 години
Европейския съюз няма алтернатива за нормалните хора. Само комунистите реват срещу него.