Герджиков открито "За" падане на ДДС за дарените храни

До две седмици ресорните министри трябва да се справят със задачата
3
Герджиков открито "За" падане на ДДС за дарените храни
Снимка: архив Reuters

Служебният премиер Огнян Герджиков е възложил подготовката на подзаконовите актове, с които реално да отпадне ДДС върху дарените храни.

Още по темата

Министрите на земеделието, на труда и на финансите трябва да се справят със задачата в срок от две седмици, съобщи правителственият говорител Ирина Белчева.

Вчера омбудсманът Мая Манолова обяви, че приетият закон не работи в полза на нуждаещите се, защото липсва подзаконовата нормативна база за прилагането му.

Белчева потвърди, че учителите ще получат през този месец обещаното увеличение на заплатите си, като парите ще им бъдат изплатени със задна дата – от 1 януари. Това обеща и в края на февруари на педагозите просветният министър Денков. Така най-ниската учителска заплата вече ще е 660 лв.

От думите на Белчева стана ясно още, че повече от половината пенсионери у нас живеят под линията на бедност от 314 лв. Именно те ще получат великденския бонус от 40 лв. Ще бъдат подпомогнати 1 288 000 пенсионери от общо 2 181 000. Бонус ще получат 77 хил. възрастни хора повече спрямо декември 2016 г., когато линията на бедност беше 300 лв.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на Герджиков. Мисли и за бедните. А не като слугата на Доган и олигархията - Тиквун Банкянски.
2
1
 
1
 
! Отговори
Додо преди 7 години
Герджиков взе да си приписва всички положителни неща в тази държава. Кой го пита за или против е отпадането на ДДС за дарените храни? Нали има закон, който е гласуван отдавна, без негова намеса. Ако е "за", да изработи подзаконовата уредба и да вкара закона в реално приложение, вместо да дрънка простотии по медиите. Иначе разбираме, че ако заслугата не се припише на него самия, тогава той е против ...
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герджиков е едно гламаво човече! Нищо не разбира от икономика и пари! Освен разбира се когато господарите му подмятат някое и друго кокалче. Затова да си трае и да не пипа много, че за половин година всичко ще оплеска!