Няма 5 сценария за Европа, Плевнелиев иска още по-желан ЕС

"Безброй проекти могат да направят всяка членка по-силна"
Обновена: 10 мар 2017 14:41 | 10 мар 2017 14:24,
148

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

На фона на дебатите за разделяне на Европа на държави с различни скорости, експрезидентът Росен Плевнелиев се обяви за единен Европейски съюз.

"Бих искал да видя само един вариант, само една посока и тя е всички обединени държави членки по пътя на развитието", каза доскорошният държавен глава, цитиран от Bulgaria ON AIR.

Плевнелиев призна и че искал съюзът да стане силен и още по-желан от гражданите.

"Не пет варианта, един има за мен. И този мой вариант е на силен Европейски съюз със силни национални държави", каза експрезидентът.

Още по темата
Срещу Европа на няколко скорости се обяви вчера и действащият държавен глава Румен Радев. От Брюксел той обвини ЕС, че от съюз на принципите се превръща в съюз на сделките.

"Когато днес националисти и популисти поставят под въпрос бъдещето на Европейския съюз, аз мога да посоча безброй проекти, които могат да направят всяка една от държавите-членки по-силна, но и Европейския съюз – по-силен", каза още днес Плевнелиев.

Той даде пример с европейския енергиен съюз, европейския банков съюз, общото усилие на европейските държави в сферата на отбраната, общата европейска политика и др.

Експрезидентът каза това след като участва в церемонията по годишнината от спасяването на българските евреи по време на Втората световна война.  Днес отбелязваме 74 години от събитието.

Почитаме и паметта на 11 343 жертви на Холокоста, депортирани от Беломорска Тракия, Вардарска Македония и град Пирот в нацистките лагери на смъртта.

"Българите застанаха със своя хуманизъм, със своя кураж, за да защитят своите приятели и съседи - евреи. Нито една друга държава не направи това, което ние, българите, направихме. Като президент се гордея безкрайно много, че аз бях този български президент, който посочи по най-обективен начин случилото се на държавно посещение в Израел", каза още Плевнелиев, цитиран от БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
1
 
21
 
! Отговори
Кузов преди 7 години
А,знам го Роската.
103
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво спечели страната ни с к...венската политика 27 години подмазваме и кланене до земята на ЕС, САЩ и други??Кой забогатя? Народа или продажниците които водиха тоя политика??Какво направи ЕС? Европа на две скорости? Какво направи САЩ? Финансира разрухата на България. Бази пезплатно, и пряка намеса в политиката на страната. Това ли ви са приятелите?? Бедния *** развява знамената им. Нещастници
102
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига сте плювали Плевнелиев, русофилчета. Той положи големи усилия, за да се преселят много от вас на едно по-добро място. Продължавай в същия дух Росене!
101
1
 
24
 
! Отговори
До 107 преди 7 години
Как може да сте толкова слепи???А какво направи Плевнелиев освен да се *** като к...ва но посланичката на САЩ, да раздава ордени "Стара планина" но шефове на НАТО и да се държи като мекотело ( които всъщност е) през ЕС и пред цял свят да излага страната???
100
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
***, предател, продажник, мекотело, срам за историята на тази страна.Защо продължават да му слушат глупостите на тоя плазмодий??Говори сега за евро ценности, ако имаш смелост, сега като твойте господари от ЕС ни забиха шута. Истински и дълбоко ме е срам че това същество беше президент на страната ми. Дано след подобни продажници като Желев и всички други след него, и последно това мекотело, никога да не се повтарят тези грешки. България събуди се
99
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ууууу,долу Расим ага,ууууууууууууу,долу,уууууу,скрии се ,уууууу,марш в дупката бе змиьо, уубоклук!!
98
28
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Продажника Радев предаде народа си.....
97
3
 
8
 
! Отговори
киро преди 7 години
Абе мнение на бивша ***.
96
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разочарован съм от Радев...Гласувах за него, а той ме предаде гласувайки и подкрепяйки СЕТА :( Това вече не е моят президент.
95
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ!
94
3
 
2
 
! Отговори
До 97 преди 7 години
Македонците, ни викат сега,,фашисти",заради,,окупацията" по царско време, бе мен, или не си чел историята, или си ги насосваш нещата.
93
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той даде пример с европейския енергиен съюз, европейския банков съюз, общото усилие на европейските държави в сферата на отбраната, общата европейска политика и дрот по горе написаното ми посочете едно което се е случило в полза на народа , енергиен съюз - вдигнаха тока и продадоха на безценица централите на зад океанските нимними приятели / банков съюз-обслужва олигарсите и дерат кожата на обикновения гражданин ,ами ктб какво стана ..../ отбрана - ние нямаме войска за каква отбрана говорим
92
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А кога нашите смешни медии ще кажат че фаттмака и национален предател според класификацията на селската другарка Нинова, пилотчето Радеф е подписал резолюция подкрепяща СЕТА! Къде сте кутевски помиярчеета?
91
12
 
7
 
! Отговори
Кака Кури преди 7 години
До мдааа...То и този радев е един клепар та го няма никъде.
90
4
 
5
 
! Отговори
ГОТОВ НА ВСИЧКО преди 7 години
ГОТОВ СЪМ И ПОД ПОЛАТА СЪМ 8ОСКО ДА БРЪКНА..........
89
9
 
28
 
! Отговори
мдааа... преди 7 години
Жалък клоун. Не може да стъпи и на малкия пръст на Радев.
88
11
 
4
 
! Отговори
до 76 преди 7 години
Просто на комунистите им е трябвала кауза. Проблема е че са били достатъчно прости да обърнат тази кауза срещу българия и до ден днешен македонците ни викат фашисти. Така става като лъжеш постоянно. Накрая почват да ти вярват.
87
12
 
7
 
! Отговори
Цвекло преди 7 години
Хе-хе-хе Роската разказа играта на всички антишорошоидчета, фенчета на Румбата. Ха-ха-ха-ха. Докато Румбурак се взема на сериозно с празни приказки ние уверено си стоим в ЕС и ще излезнем последни от него. Хо-хо-хо-хо
86
0
 
14
 
! Отговори
Мъзгъ Ейнъс преди 7 години
Боже.. Колко е хубав!!!
85
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русофилчета, какво става с Радев, генерала, дето гласувахте за него на президентските? Май и той по стъпките на Плевнелиев е тръгнал. Сега какъв е, шорош ли, национален предател ли, триполов или еврогей!