Няма 5 сценария за Европа, Плевнелиев иска още по-желан ЕС

"Безброй проекти могат да направят всяка членка по-силна"
Обновена: 10 мар 2017 14:41 | 10 мар 2017 14:24,
148

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

На фона на дебатите за разделяне на Европа на държави с различни скорости, експрезидентът Росен Плевнелиев се обяви за единен Европейски съюз.

"Бих искал да видя само един вариант, само една посока и тя е всички обединени държави членки по пътя на развитието", каза доскорошният държавен глава, цитиран от Bulgaria ON AIR.

Плевнелиев призна и че искал съюзът да стане силен и още по-желан от гражданите.

"Не пет варианта, един има за мен. И този мой вариант е на силен Европейски съюз със силни национални държави", каза експрезидентът.

Още по темата
Срещу Европа на няколко скорости се обяви вчера и действащият държавен глава Румен Радев. От Брюксел той обвини ЕС, че от съюз на принципите се превръща в съюз на сделките.

"Когато днес националисти и популисти поставят под въпрос бъдещето на Европейския съюз, аз мога да посоча безброй проекти, които могат да направят всяка една от държавите-членки по-силна, но и Европейския съюз – по-силен", каза още днес Плевнелиев.

Той даде пример с европейския енергиен съюз, европейския банков съюз, общото усилие на европейските държави в сферата на отбраната, общата европейска политика и др.

Експрезидентът каза това след като участва в церемонията по годишнината от спасяването на българските евреи по време на Втората световна война.  Днес отбелязваме 74 години от събитието.

Почитаме и паметта на 11 343 жертви на Холокоста, депортирани от Беломорска Тракия, Вардарска Македония и град Пирот в нацистките лагери на смъртта.

"Българите застанаха със своя хуманизъм, със своя кураж, за да защитят своите приятели и съседи - евреи. Нито една друга държава не направи това, което ние, българите, направихме. Като президент се гордея безкрайно много, че аз бях този български президент, който посочи по най-обективен начин случилото се на държавно посещение в Израел", каза още Плевнелиев, цитиран от БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
6
 
! Отговори
Макс Вебер преди 7 години
Подобни мултикултурни съюзи от сорта на Нато, Сив, Ес, Ссср, Югославия и т.н, които обединяват много народи с различни ценности, морал, религия, манталитет НЯМАТ шанс да просъществуват, повече от 50-70 години и край! Всички народи си има чест! Това да им налагаш диктатура завършва пагубно с войни и насилие. Ес както и Ссср е недоразумение на група хора алчни за власт, които си мислят, че да налагаш мнението си над другите е демократично, обикновено завършват трагично!
43
1
 
12
 
! Отговори
хи-хи-хи преди 7 години
Невзрачник и безличник.Има излъчване на пл.ъх.Вече никой не го помни , а и няма за какво.Боко Тиквата се изгаври с народа ,като сложи този мух.. за президент.Втория път обаче не стана номера.Оказа се че Баба Цецка Стругарката е по-достойна от Плевелски за президент ,според банкянския ***.И съм сигурен че е бил прав.Както винаги.
42
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В речите на Плевнелиев най-често се споменаваше името на България, а сегашния президент само повтаря русия, русия, русия.
41
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ама че се размириса!
40
11
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Фуражката се оказа национален предател, според Нинова... - даде подкрепата си за СЕТА...
39
2
 
12
 
! Отговори
да преди 7 години
този страхливец кога ще даде отговор колко му е платено от *** да предаде интересите на България
38
2
 
15
 
! Отговори
Уикилийкс ? преди 7 години
Тоя и.з.м.е.к.я.р, защо не е пред американското посолство да протестира срещу ЦрУ а ни проглуши ушите с някакви недоказани руски хакерски атаки и ценности докато ЦРУ и САЩ подслушваТ целия свят.
37
0
 
3
 
! Отговори
Ставри преди 7 години
До 15 хиляди евреиАми богати са били евреите в Беломорието-търговци ,а макетата гладни овчари и алчни.Разграбили са им имотите затова са ги пратили.Българските евреи бяха направо ограбени от официалната власт и нямаше нужда да ги пращат при Австрийския психопат. След това Бг евреите са натикани в корапчета и към Босфора...90% от оцелелите евреит в Европа се спасиха през неутрална Турция и бяха изпратени по цял свят.Дори в Бразили-Дилма Русеф е внучка на Русенски евреин.
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма какво да му четат мненията всички. Като иска да напише книги и желаещите ( неколцина) да си я купят и да се наслаждават на глупостите му.
35
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Относно коментарите, че цар Борис не е спасил евреите в Македония бих искал да спомена един факт. Немския бизнесмен Шиндлер по времето на ВСВ спасява около 1000 евреи и никой не го обвинява, че не е спасил още10 000 хиляди. Цар Борис е спасил 50 000 евреи, а го обвиняват че не е спасил още 10 000. Кому е нужно да очерня великото дели на царя?
34
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Плевнелиев е най - мразен от руските *** български политик. Защото е един от малкото, който казва истината за агресивната ***.
33
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съвсем нормално е да се търси мнението на бивши президенти по важни въпроси за бъдещето на България. Който не желае съвети не е длъжен да чете тука.
32
4
 
3
 
! Отговори
МОЛОДЕЦ преди 7 години
Браво на офицера от КГБ с еди измислени новини,едно бомбене на некви бедуини и малко тролене ще събори съюза .Само тоя Тръмп как го избраха реднеците ми е пълна мистерия...там троловете бяха по малко...
31
5
 
22
 
! Отговори
да не е болен? преди 7 години
Роската да не е болен? Не изръси никаква мърсотия против Русия!
30
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А *** Радеф е гласувал в подкрепа на СЕТА...Според Нинова фъфлякаа Радеф е национален предател :))))))))) Къде е кутевската сволооч? :)))
29
5
 
4
 
! Отговори
15 хиляди евреи преди 7 години
Адолф Хайнц Бекерле, германски посланик в София (1941-1944), при разпит през Март 1945, той признава, че по заповед на Химлер, и със съдействието на цар Борис 3-ти, за времето до Септември 1944, нацистката власт в България е депортирала от Македония и Тракия между 14 000 и 15 000 български евреи към концлагерите в Полша и Германия! Защо тези евреи не са били спасени? Защото са нямали български паспорти ли? Евреите от Македония и Тракия по ли са малоценни от тези с българско гражданство?
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
РАСИМЧKA
27
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
П.л.у.ж.е.к мазен,скрии се!
26
7
 
3
 
! Отговори
Ставри преди 7 години
Абе тияизточно европейци за 10 години забравиха глада и мизерията след разпада на комунистическата империя.За 5 $ млади студентки правиха пълна програма- 24 ч на потни тираджии по паркингите....Заплата 7$ на месец якооооТака е все още в про-руска Молдова(заплата 60$)
25
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали Плевнилиев ви беше виновен за всичко. Защото като излезе от президентството не цъфнахме и вързахме