Няма 5 сценария за Европа, Плевнелиев иска още по-желан ЕС

"Безброй проекти могат да направят всяка членка по-силна"
Обновена: 10 мар 2017 14:41 | 10 мар 2017 14:24,
148

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

На фона на дебатите за разделяне на Европа на държави с различни скорости, експрезидентът Росен Плевнелиев се обяви за единен Европейски съюз.

"Бих искал да видя само един вариант, само една посока и тя е всички обединени държави членки по пътя на развитието", каза доскорошният държавен глава, цитиран от Bulgaria ON AIR.

Плевнелиев призна и че искал съюзът да стане силен и още по-желан от гражданите.

"Не пет варианта, един има за мен. И този мой вариант е на силен Европейски съюз със силни национални държави", каза експрезидентът.

Още по темата
Срещу Европа на няколко скорости се обяви вчера и действащият държавен глава Румен Радев. От Брюксел той обвини ЕС, че от съюз на принципите се превръща в съюз на сделките.

"Когато днес националисти и популисти поставят под въпрос бъдещето на Европейския съюз, аз мога да посоча безброй проекти, които могат да направят всяка една от държавите-членки по-силна, но и Европейския съюз – по-силен", каза още днес Плевнелиев.

Той даде пример с европейския енергиен съюз, европейския банков съюз, общото усилие на европейските държави в сферата на отбраната, общата европейска политика и др.

Експрезидентът каза това след като участва в церемонията по годишнината от спасяването на българските евреи по време на Втората световна война.  Днес отбелязваме 74 години от събитието.

Почитаме и паметта на 11 343 жертви на Холокоста, депортирани от Беломорска Тракия, Вардарска Македония и град Пирот в нацистките лагери на смъртта.

"Българите застанаха със своя хуманизъм, със своя кураж, за да защитят своите приятели и съседи - евреи. Нито една друга държава не направи това, което ние, българите, направихме. Като президент се гордея безкрайно много, че аз бях този български президент, който посочи по най-обективен начин случилото се на държавно посещение в Израел", каза още Плевнелиев, цитиран от БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
2
 
! Отговори
ГЕРБ преди 7 години
До хи-хи-хи 130 Дали така ще хихикаш след изборите?
123
2
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Както винаги Плевнелиев е на европейска вълна и тава е правилно за България.Умен човек с визия.Единствения му "недостатък" е че не е комунист.
122
2
 
3
 
! Отговори
Категоричен преди 7 години
Къде се шматка най-често тоя, че да го прас**еш ?Оооооо, никога няма да изтрием срама от името си, който тоя му*льо ни залепи.Простащина, неграмотност .......... що за некадърник допуснахме за президент?
121
2
 
8
 
! Отговори
А бе преди 7 години
Кой го вълнува какви ги плещи Колорадеца?Вече е напълно безопасен политически труп....
120
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само за ни дразните ли непрекъснато го цитирате това недоразумение? Мислехме, че най после сме се отървали от него. Да му намерят най накрая някаква "почетна" длъжност в щатите и да си го прибират.
119
4
 
9
 
! Отговори
хи-хи-хи преди 7 години
До 127!Анонимен тикваджия.Плевелски никой не го е посрещал , освен колежките му -камериерки в хотелите.Никой никога не го е приемал на сериозно ,защото знаят че е някакъв слуга на бившия слуга на Тато. И никой вече не се сеща за него.Даже и жена му се срамуваше , че се оженила за хамстер. Мисля че си плаща с откраднатите пари, за да пишат от време на време за него.Ей така ,за да сме сигурни че не се е поминал.
118
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Един"Нали се бяхме разбрали, че с този позор повече няма да ни занимавате?"---Ама, чакайте, те "днесбегето" искат и да ни разсмиват, недейте така. :):)
117
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 127"Всички виждат как в Европа посрещат Плевнелиев."---По усмивката! Като на ученик от Второ помощно училище - София му е! :)
116
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички виждат как в Европа посрещат Плевнелиев и как посрещат Радев. Нямам нищо против генералите, но фактите са си факти. Колкото и да обиждат единия и да хвалят другия не мога да кажа на черното бяло и обратното. Избрахме се един генерал, който ще си го търпим и няма да го показваме много много, за да избягваме шегички
115
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този рогоносец е никой, дошъл от никъде и отиващ в нищото......Ходи по разни форуми и се пъчи като гладен на сране, а в същност никой не го бръсне за слива...а през това време някой бръсне сливата на жена му.
114
3
 
24
 
! Отговори
роско Плевела преди 7 години
Аз нарочно се появавам в публичното пространство,защото обичам да ме псуват и освиркват,даже и затова станах президент,знам си ,че в мен има нещо гнило ,но хи,хи,хи не ми пука,щото верно съм лигльо и мекотело хи,хи,хи!
113
2
 
13
 
! Отговори
До 127 преди 7 години
Забрави да добавиш и КРАДЛИВИ... ама много крадливи.
112
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това са ГЕРБ... посредствени, некадърни, незнаещи и неможещи. Вижте ги хубаво и знайте за кого да НЕ гласувате!
111
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ууууууууидолу,Роску лигльото ууууууу,мекотело,женчо,скриии се бе,национален предател уууууууу,народа не иска да те слуша ууууууу !!
110
1
 
32
 
! Отговори
Един преди 7 години
Нали се бяхме разбрали, че с този позор повече няма да ни занимавате?
109
1
 
8
 
! Отговори
Ей преди 7 години
СТРАНДЖАТА, пиши с ника си бе. Стига си се правил на 10 бр. анонимници. Стилът ти е познат на всички.
108
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този на снимката е умен, успял и красифф и както винаги дебилски усмихнат. Няма ли най-после да го назначат за еврокомисарка на мястото на КриСталина Георгиеффф
107
39
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Плевнелиев е президент на българите, а Радев на предателите на България-русофилите!НЯМА КАК истиският родолюбец да харесва продажник-комунист, поставящ интересите на чужда държава над националните.
106
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Радев подкрепи СЕТА
105
36
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най цивилизования ни президент, заедно с Петър Стоянов. Естествено, нечистоплътните селяни с кирливите ватенки няма как да го харесват.