Промените в Европа ще са политически, не финансови

Политици: Няма опасност от спиране на европарите за България
10 мар 2017 12:57, Анисия Иванова
16

Ще се случи ли Европа на две скорости и има ли опасност България да остане в периферията на Общността. Темата коментираха евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Андрей Ковачев и бившият зам.-министър на външните работи на България Любомир Кючуков.

Според тях опасност за спиране на европари за България няма. Промените щели да имат по-скоро политически, а не финансов характер.

Вчера президентът Румен Радев заяви от Брюксел, че България се обявява в подкрепа на единството и солидарността в ЕС и против концепцията за Европа на две скорости.

Още по темата

Андрей Ковачев обаче смята, че позицията на страната не бива да е срещу какво сме, а какво искаме в конкретика:

"Искаме ли да се върви към европейска федерация, към политическо обединение на европейския континент, или не искаме? Все пак ЕС е създаден от суверенни страни-членки, като всяка от тях има своите собствени интереси, които си ги защитава, няма как да не си ги защитаваме", коментира Ковачев в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Той добави, че в рамките на съюза трябва да има разбирателство и дебат за различните цели, като част от интеграцията, включително и на България.

А според Любомир Кючуков концепцията със скоростите всъщност не дава ясна представа какво точно ще се случи. Той обаче подчерта, че разразилият се дебат около Бялата книга е необходим, дори закъснял:

"Не пет сценария, а две посоки има Европа. И в момента избора, пред който тя е изправена, е именно това - да върви напред към повече интеграция, към засилване, или назад, към Европа на нациите, което за мен е равнозначно на Европа на национализмите от гледна точка на реалното развитие на политическите процеси", разясни той.

"В позицията, която България взема, според мен застава именно този принципен въпрос - какъв ЕС искаме да имаме", добави Кючуков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
Мънго Джери преди 7 години
Дали България ще остане в периферията на ЕС зависи изцяло от управлението и. Когато същото резчита единствено на Евро парите т.е. да бъдат "усвоени" /на *** език окрадени едни готoви пари/, няма начин да не си останем периферия! Големия проблем на България е, че за управляващи от всякакви окраски тия пари са основни за крадене!! А всъщност това трябва да са помощни средства за икономиката която за да се развива бързо най-важни са Реформите!!
12
0
 
4
 
! Отговори
Кратун преди 7 години
Българските политици се интересуват единствено от това дали ще им секне краденето. Бъдещето на България кучета го яли...
11
0
 
2
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
До 4 *** Направо на морзова азбука да започваме ,ама тогава току виж ни изкарали тер.ористи.
10
2
 
4
 
! Отговори
Стамболов преди 7 години
Българският интерес е несъмнено Европа да се федерализира, защото принадлежността ни към един силен и проспериращ ЕС е единственият шанс за икономически и социален напредък на България и защото културният профил на българския народ е европейски ! Всякакви опити за пренасочване на страната ни под контрола на бившите Руска или Османска империи са гибелни за нашия народ !
9
0
 
9
 
! Отговори
ззз преди 7 години
E да де! Всичко е ясно!Идеята сега е "Златната среда" да си прави каквото иска и да не се съобразява с останалите плебей, а периферията ще и се разрешава да ходи (на екскурзии) където си иска, но да работи само където и разрешат, да прави каквото и кажат и да и дават малко трохи от царската трапеза за да пази рахатлъка и границите на богопомазаните държави. При тези условия и Англия ще се откаже от БР Екзит-а и ...... да го дуxaт бедните!!!
8
2
 
10
 
! Отговори
ЧЕ ТЕ НЕ ИСКАТ преди 7 години
да ги дават тия пари. Не разбрахте ли бе ЕВРОПРОШЛЯЦИ. Сега уж да го приемат, догодина полека лека намаление и шута накрая. И за каквво спря 4 блока на АЕЦ и ЮЖЕН ПОТОК прогресивната общественост у нас / каквато и глупост да е това/ и лично КРИВОУСТАТА, преговарящ и после евроминистър. А Станишев даже постче си уреди. Все набожни еврогейци, правоверни евроатлантици. Тиквонтий става и ляга със заръките на НАЧАЛНИЧКАТА
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разковничето е в евросубсидиите, няма европейска държава към настоящия момент, която да иска да се откаже от евросубсидиите.
6
1
 
9
 
! Отговори
ТО ГОЛЯМА ФАЙДА преди 7 години
от субсидийките от МЕРКЕЛ за обикновения българин няма. Да му мислят фирмите на ПЕЕВСКИ и ЧЕРЕПА, които ТИКВАТА облажва с пари за строежи и ремонти
5
1
 
11
 
! Отговори
ВЛАСТТА преди 7 години
да разпределяш ВСИЧКО в ЕС - 4 РАЙХ мечтата на ХИТЛЕР се сбъдна. ТУК ще има КОНЦЛАГЕРИ за пакистанци, а който българин успее да се уреди на Обетованата земя ще работи за величието на ГЕРМАНИЯ. ЧЕСТИТО ЕВРОСЛАГАЧИ! Ако не се вземете в ръце скоро ще изпитата НАРОДНАТА ЛЮБОВ
4
0
 
11
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Ла*па...мръ**сна...яс*треб...са*пун...и още супер много думи не могат да се "ползват"...човек в чудо да се види!Да почваме със сигнални флагчета...и димни сигнали ли?
3
0
 
7
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Не знаех че ла*па е *** дума!Как да напиша котешко ходило ли?И ла*па Гърция...та чак ще се задави!
2
1
 
7
 
! Отговори
Башка Луд преди 7 години
Не периферията на общността, а дъното!Трябва да сме луди да мислим, че някой ще ни пусне на трапезата, за нас само трохи и то второ качество!
1
1
 
10
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Ъхъ....няма да са "финансови" ....и няма да спре "кранчето" ...ама само докато има ЕС, което никак не е сигурно! И другата глупост..."суверенни страни членки"...ъхъ...много са суверенни...затова Меркел изнудва със санкции Унгария, Полша, Словакия..и всички, които не и играят по свирката! Затова Гърция *** - а България блее!Гати и експертите....да земат да хвърлят един боб - повече ще познаят!Лакеи!