Как ще ги стигнем румънците? 21 век е, а винетките ни хартиени

Според Герджиков някой печели от това да няма електронни
11 мар 2017 17:14,
109
Как ще ги стигнем румънците? 21 век е, а винетките ни хартиени
Снимка: Министерски съвет

Премиерът Огнян Герджиков разкритикува факта, че в България винетките все още са на хартия. Той даде да се разбере, че това е една от причините за задръстванията на "Дунав мост" и обясни, че в това отношение изоставаме значително от румънците.

Служебният министър председател посети района и се срещна с директора на Гранична полиция в Русе комисар Димитър Чорбаджиев и с началника на митницата в града Венцислав Халаджов.

След разговорите с двамата Герджиков обясни, че един от проблемите на ГКПП  "Дунав мост" е продажбата на винетки при влизане на територията на България, с което се затруднява пропускателната способност на пункта.

Още по темата
Премиерът обяви и  че в това отношение изоставаме от румънците, които имат електронни винетки и с тях всичко става много по-бързо и е много по-модерно.

"Докато при нас някой държи непременно да бъдат хартиени винетки, вероятно, защото печели от това. На този въпрос ще търсим решение, защото е срамота в 21-и век да изоставаме от тези модерни технологии", каза служебният премиер, цитиран от БТА.

До края на годината ще се облекчи пропускателната способност на ГКПП "Дунав мост" от българска страна, стана ясно още след срещите в Русе.

Шефът на митницата в Русе Халаджов обясни, че до края на годината трябва да мине обществената поръчка и да бъде отворена зона "Изток" на ГКПП "Дунав мост", която към момента не функционира. Стойността за привеждането й в съвременен вид е малко повече от 1 млн. лева, като парите са осигурени.

Герджиков обясни, че има проблеми с граничния пункт, които са решими. Той е помолил да му бъдат представени в писмен вид, защото "планираме в края на този месец или в началото на другия с част от кабинета на Румъния и с българския кабинет да се съберем на кораб и да поставим за решаване проблемите между двете държави".

Един от тях е и продажбата на винетките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
1
 
! Отговори
Съвет преди 7 години
Не ни трябват никакви винетки. Да се увеличи акциза на горивата и строг контрол за сивия сектор.Така всеки ще плаща в зависимост от изминатите километри. Така е най справедливо и няма мърдане.Винетки само за чужденците ,тъй като не купуват горива от нас. Един ТИР може да премина два пъти дължината на България без да зареди.Винетки на митницата при влизане в РБ.
84
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако винетките са влектронни ще трябва и милиционерите да си плащат!А с книжните балъците плащат и за тях, чрез увеличение на стойността?Някой да е виждал винетка на милиционерска кола?
83
0
 
6
 
! Отговори
Мунчо преди 7 години
Леле колко е трудно за 1 министър председател да разбере кой печели от хартиените винеткир съответно пречи да се въведат електронни!!
82
0
 
6
 
! Отговори
Пепа преди 7 години
Той като беше на власт, защо не ги въведе? Да си спомним какво остави на България неговото управление - Вервайте ми
81
1
 
4
 
! Отговори
Toll system преди 7 години
Gerdjikov, ostavat ti 2 x 7 dena.
80
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За румънците не знам,но управляващите ни след 1989г са надминали извергите от Освиенцим над 4 пъти!От пускането на "пещите" за унищожаването на невинни хора през 1940 г до "спирането" им от Съветската армия през 1945 г са унищожени 1 млн човека!От началото на воденето на статистиката -1880г- се вижда,че населението на БГ -и по време на войни- е нараствало -от 2 млн до 9 млн през 1989г и после до 2016г - без войни- намалява до 5 млн!Колкото ЧЕТИРИ ОСВИЕНЦИМА !Виновниците-в НАРОДЕН СЪД!
79
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МОМЧЕ И ВЯТЪР .
78
2
 
6
 
! Отговори
Анализатор преди 7 години
Ако пътувате през Австрия винетката се лепи по средата на стъклото високо над огледалото за обратно виждане , навсякъде там има камери и скенери които ви виждат дали сте редовен. В румъния винетката е на хартиен носител с касова бележка , камерите прихващат номера на колата в движение и електронна система ги обработва - ако не сте си закупили ви надушват веднага.
77
0
 
13
 
! Отговори
Реалност преди 7 години
Преди 20 години "настигахме" Американците, но явно сме си взели поука и сме смъкнали летвата. Сега просто настигаме Румънците.
76
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А околовръсното на Букурещ е направо страхотнооо! Който е минавал-знае за какви говоря.
75
2
 
2
 
! Отговори
До 13 преди 7 години
Дневната винетка за Румъния за камион е 49,50 леи или около 11евро. От къде ги купувате тия винетки по 8лв?
74
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Винетките са хартиени в половин ЗАПАДНА ЕВРОПА бе шамшали!!Това че драскачите в днИес.бг по-далеч от Горно *** не са ходили е отделен въпрос..
73
3
 
22
 
! Отговори
Три папи преди 7 години
Ако Баце се върне на власт,не хартиени ами направо изчукани върху каменни плочи ще ни ги продават,даже може и на място да ни карат да си изчукваме,ей тъй за икономия на работна ръка,а Лилето само ще си лапка кинтите! тогава пък кви здръствания ще има,направо не ми се мисли.....
72
2
 
7
 
! Отговори
шопето преди 7 години
Па ка ша ги стигнем руманята? Па како стигнааме швейцарите бе, коги почнааме да риньеме кравешки ***, а сеги че ручаме ГМО мамалига.
71
2
 
15
 
! Отговори
Попов преди 7 години
На светлинни години са румънците от нас Герджиков!!!
70
4
 
12
 
! Отговори
Димчо преди 7 години
Ти да видиш - мушмурокът не знаел?!ДЕМАКС печата всички ценни ДЪРЖАВНИ книжа: стикери, винетки и каквото се сетиш! Собственик е Пешо от БСП. Голяма част от машинариите са от ИМЕ, естествено на безценица или крадени! А лицето е и депутат - конфликт на какво, а Герджи? Нали си правист!
69
11
 
12
 
! Отговори
:-D преди 7 години
По татово време заплатата беше 200 лв. Само напомням на носталгика по соца, дето му давали карта за морето за 25 лв в някоя вмирисана ведомствена почивна станция с размазани комари по стените, топла вода само от 18 до 20.00ч. и сърдит персонал в столовата.***!
68
4
 
8
 
! Отговори
Гьонджиков преди 7 години
Те го плюят, той мисли дъжд вали.
67
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 83Прав си - не харесваме Татовото време. Всичко ще изтърпим - и винетките, и мутрите, и банките, и т.н, но все е по-добре от тогавашния затвор, когато светът беше забранен за нас. Сега мога да си потърся късмета по белия свят и да се върна обратно ако не го намеря - поне ще съм опитал. По татово време не можех да си потърся късмета даже в съседния град ако не подкупя някого за жителство. Не ми го хвали Тато!
66
3
 
9
 
! Отговори
of 70ти пост преди 7 години
Също ама не съвсем като в Румъния .....тук велик финансист пропуснал пропукването на Голяма банка е номиниран за Президент2.Велик "бизнесмен" е собственик на Пловдивския панаир ,на Слънчев кът на "Златните " и не знам още на какво........но ние ще го вкараме в Парламента3Номадка ощипала СДС с не знам колко ще й връчим "Жезъла"!!Тъпичкисме