Как ще ги стигнем румънците? 21 век е, а винетките ни хартиени

Според Герджиков някой печели от това да няма електронни
11 мар 2017 17:14,
109
Как ще ги стигнем румънците? 21 век е, а винетките ни хартиени
Снимка: Министерски съвет

Премиерът Огнян Герджиков разкритикува факта, че в България винетките все още са на хартия. Той даде да се разбере, че това е една от причините за задръстванията на "Дунав мост" и обясни, че в това отношение изоставаме значително от румънците.

Служебният министър председател посети района и се срещна с директора на Гранична полиция в Русе комисар Димитър Чорбаджиев и с началника на митницата в града Венцислав Халаджов.

След разговорите с двамата Герджиков обясни, че един от проблемите на ГКПП  "Дунав мост" е продажбата на винетки при влизане на територията на България, с което се затруднява пропускателната способност на пункта.

Още по темата
Премиерът обяви и  че в това отношение изоставаме от румънците, които имат електронни винетки и с тях всичко става много по-бързо и е много по-модерно.

"Докато при нас някой държи непременно да бъдат хартиени винетки, вероятно, защото печели от това. На този въпрос ще търсим решение, защото е срамота в 21-и век да изоставаме от тези модерни технологии", каза служебният премиер, цитиран от БТА.

До края на годината ще се облекчи пропускателната способност на ГКПП "Дунав мост" от българска страна, стана ясно още след срещите в Русе.

Шефът на митницата в Русе Халаджов обясни, че до края на годината трябва да мине обществената поръчка и да бъде отворена зона "Изток" на ГКПП "Дунав мост", която към момента не функционира. Стойността за привеждането й в съвременен вид е малко повече от 1 млн. лева, като парите са осигурени.

Герджиков обясни, че има проблеми с граничния пункт, които са решими. Той е помолил да му бъдат представени в писмен вид, защото "планираме в края на този месец или в началото на другия с част от кабинета на Румъния и с българския кабинет да се съберем на кораб и да поставим за решаване проблемите между двете държави".

Един от тях е и продажбата на винетките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Aбе откога винетките ни са хартиени? На мен ми изглеждат пластмасови.
24
4
 
10
 
! Отговори
У-ху Бу-ху преди 7 години
Причината за задръстванията по Дунав мост е, че ония там ги мързи да гледат. Винаги работят само едно-две гишета, а в останалит някой се разхожда или пийва кафенце. При смвана на служителите границата се затваря за около час. През това време колите се трупат, но на кого му пука? Герджиков плещи глупости, защото за електронната винетка в Румъния пак трябва да слезеш от колата и да се наредиш пред гише и тази процедура не е по-бърза от българската. Само в Унгария винетката е електронна
23
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ХА-ХА-ХАПри комунистите дългът ни беше по-голям от сегашния и не някоя митична външна сила ни вкара в хиперинфлацията, а именно любимото ти БСП. На Костов ръцете трябва да му целувате, че ни измъкна от вашите ***!
22
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То е ясно защо. ГЕрпава работа. Не го правят от лоши чувства, природата им е такава. Застрахователи, колекторски фирми, държавни калинки, охранителни фирми, други рекетиращи структури. Такава инфраструктура и капацитет се разви през последните 10 години.
21
2
 
17
 
! Отговори
Гербер да ми обясни преди 7 години
откъде да си купя очила, за да видя уредената държава оставена от Борисов, според думите му ?!
20
6
 
24
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
до 22Когато беше БСП на власт нямахме външен дълг 24 000 000 000 !Виденов отказа да играе по свирката на МВФ и СБ и му спряха парите отвсякъде.Предизвикаха му хиперинфлация и народът излезе на барикадите.България е заложник и роб на така наречения "световен елит".Той назначава само верни свои хора да управляват България, за да ни заробват още и още...Тиквата е идеален за Господарите.Такъв ***, който да унищожава собствения си народ без да се усеща, няма да намерят никога повече !
19
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Австрия също е страшно изостанала от Румъния - и там винетките са като нашите - лепят се на предното стъкло :-D
18
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хех,ние и на албанците се смяхме и продължаваме да го правим,но вървете да видите Албания,няма да я познаете от преди 20 години!
17
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А крадливото Винету защо се беше скрило в миша дупка, когато Моника Маковей беше в София и искаше да се срещне с него.Но за сметка на това пък, веднага щом си отиде крадливото Винету изпълзя от мишата си дупка и започна да я залива с по-мия.Типичен жалък страхливец.
16
5
 
17
 
! Отговори
А Н Т И преди 7 години
Румънците(още от соца) са подкрепяни от Франция, сега и от Италия, щото са от една езикова група и се смятат за близки.За нас обаче, още като умря Брежнев, и след това Горбачов ни ритна, а нашите предатели плюха против руснаците, накрая ПлЮвналиев беше върховен продажник и враг на националния ни интерес.
15
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи според Герджиков сме изостанали от румънците също като австрийците, които също са с винетни стикери. И само за сведение - винетките не са хартиени, ако не сте забелязали.
14
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 19Като беше БСП на власт стигнахме Северна Корея. По магазините нямаше хляб , а един ***.ло.ум.ник в София въведе купони .
13
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дали сме по-*** от Румънците, ще видим след две седмици. Ако пак си изберем комунистите (социалистите), значи сме *** поне колкото тях.
12
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От румънците започнахме да изоставаме, откакто Баце дойде на власт. Две негови управления и не само Румъния, ами дори и Албания и Македония са вече по-добре от нас по стандарт на живота.
11
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хартиени или електронни, все си ги плащаш на гишето на пункта и чакаш едно и също време. Герджиков пак ги плещи неподготвен.
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз предлагам да се разсърдим на ЕС,и на Румъния в частност че така подло ни задминаха и са си баш европеиска държав.Да напуснем ЕСна пук,от яд..че сме супер некадрно племе,не държава.
9
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Свинетка краде от народа чрез изкуствено завишената цена на свинетките.Картофка краде от столичани чрез изкуствено завишената цена на фандъчките по 1.60 лв.Познайте при кого отива откраднатото.
8
1
 
21
 
! Отговори
А Н Т И преди 7 години
Смееше се *** на братския румънски народ.Вицове разказваше подигравателно !Румънците,(разбираш ли) нямали какво да ядат, та затова спестявали от тоалетна хартия !А сега *** чака румънците като царе на морето и ги вози на такси Дачия.
7
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Винетките се казват "Винетутки".
6
20
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герджиков ще се качва на кораб,за да си приказва умни приказки с комшиите,това е важното!Иначе човечеца си е политкоректен,и не просто не знае,а не иска да знае за много неща!