Предизборна сергия с леви пазарлъци – пенсии, заплати, образование...

Обещанията на партиите са като програма на ООН за Хаити
13 мар 2017 16:00,
69

Всички партии дават предизборни леви обещания, всички се занимават със социални грижи. Това коментира пред Bulgaria ON AIR политическият анализатор Арман Бабикян.

"Предизборната сергия с обещанията изглежда изключително лява. Тук имам предвид и ГЕРБ, и БСП, и Патриотичния фронт. Всички се занимават със социални грижи, увеличаване на пенсиите, заплатите. Има и топла любов към образованието, културата и медицината. Програмите им са като програма на ООН за възстановяване на Хаити. За икономика се говори пътьом - "чрез икономика ще ви увеличим заплатите", каза той.

Според Нено Димов от Институтa за дясна политика една от двете големи политически сили ще спечели с малко изборите и ще избърза да направи кабинет.

"Една от двете големи партии ще има с два гласа повече. Едната от двете може да избърза и да се опита да направи правителство, но според мен БСП е в доста сериозна изолация. Практически може само с ДПС да се коалира, а като че ли не го желае", заяви Димов.

Бабикян и Димов коментираха пред Bulgaria ON AIR и декласираните роми и идващото ново политическо време.

"Никой не говори за тези 700 хил. декласирани роми. Това е тема, която явно се избягва в българската политика. А това е начин България да стане по-богата - нещо от перото разходи ще влезе в перото приходи, ако поне 300 хил. роми се социализират", каза Бабикян.

От своя страна Димов заключи, че настройването към новото политическо време е ключово за оцеляването на партиите.

"За мен основният проблем е това, че те все още живеят в едно отминало политическо време. Само тези партии, които успеят да се настроят към идващото ново време, ще оцелеят", каза Димов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Простотията си е простотия!Кой работи без план?Фирма ли произвежда,търговец ли продава,,банка ли дава пари без план?Проблемът на БГ и света е,че в управлението липсва "РЕАЛЕН КАПИТАЛ"-знаещи,можещи,опитни и делови специалисти,които да работят честно и отговорно!Още през 1957г Китай предупреди,че след Сталин в СИВ се въвежда управление от "червената буржоазия"- партийно-номенклатурни некадърници и клат-ик-уристи!Днес отчитаме,че и в ЕС,и в САЩ положението е такова!И не планирането е виновно!
33
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Провалилият се социа А групировката ГЕРБ?
32
0
 
31
 
! Отговори
The big щепсел преди 7 години
Хората, които създават ценни и важни неща не присъстват на екраните ежедневно. Нито във вестниците. Нямат време за това, а и не са интересни. Концентрираният в работата си човек не се екзалтира от публичността. Това създава усещането , че ги няма и че кухотата е завладяла всичко.
31
0
 
37
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 7 години
ДА ОЧАКВАШ ДЪРЖАВАТА ДА ПРАВИ ПРОИЗВОДСТВО И ИКОНОМИКА ---Е КАТО ДА ЧАКАШ СКОПЕЦ...ДА ПРАВИ ДЕЦА!!!ТЯ-ДЪРЖАВАТА , ВИНАГИ ЩЕ РАБОТИ НА ЗАГУБА---НИЕ/НАРОДА/... ЩЕ ПОКРИВАМЕ ЗАГУБИТЕ Й...А , "КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ-КАПИТАЛИСТИ", ЩЕ Я ИЗТОЧВАТ ОТ ДЪРЖАВНИТЕ ПРЕДПРИЯТИЯ--------------- И ЩЕ ВИ СЕ ПОДИГРАВАТ НА ГЛУПОСТТА!НЕ ВИ ЛИ Е ЯСНО ВЕЧЕ ,БЕ ТЪПЧОВЦИ...??!!
30
0
 
36
 
! Отговори
Глупости на куб.. преди 7 години
Президента , Държавата и Партията ----НЕ , ВДИГАТ ЗАПЛАТИТЕ!/...който си мисли така е *** като зад.ник../ВДИГА ГИ --ЧОРБАДЖИЯТА НА ПРЕДПРИЯТИЕТО!А , ДЪРЖАВНИТЕ ФИРМИ СА -----ЗА ДА РАБОТЯТ НА ЗАГУБА , И ДА БЪДАТ ИЗТОЧВАНИ ЗА ПАРИ ОТ Т.Н."комунистически-капиталисти" --чрез Бюджета на Държавата или чрез Еврофондовете!ТОЧНО ЗА ТОВА НЕ ГИ ФАЛИРАТ.... И НЕ ГИ ПРИВАТИЗИРАТ!ПРИМЕР:БДЖ или..... Здравеопазване!
29
2
 
43
 
! Отговори
дисидента преди 7 години
До Комунистите ограбихаКомунистите ограбиха държавата и народа и използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици".-идеалистите измряха или бяха отстранени от бкп ощ през 70-те.останаха само партийците
28
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Гост 56Но това едва ли ще стане някога:(((.правилно - никога няма да стане и затова изобщо не мисля да си правя труда да се разкарвам до стаичката
27
1
 
47
 
! Отговори
Гост преди 7 години
Мечтая за момента. в който обещанията ще бъдат с задължителен характер и след изборите.да се провежда с комисия .какво са изпълнили от предизборните си обещания партиите.Но това едва ли ще стане някога:(((
26
2
 
44
 
! Отговори
А Н Т И преди 7 години
Защо бивши Югославяни плачат за Тито ?!Явно неговият модел соц беше по-успешен.
25
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Де ги аз не съм видял нищо само те си виждат и знаят
24
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България ромите са 300-350 хиляди, около 150 ООО от тях емигрираха. Какви са тия цифри дето ги изхожда през устата си тоя
23
2
 
40
 
! Отговори
до 38 преди 7 години
Глупав ли си, агент ли си?"Ще гласувам за никой, защото никой не заслужава глас. Ще пусна една празна бюлетина."Като не гласуваш за никой, значи гласуваш за всички!
22
5
 
43
 
! Отговори
ретро преди 7 години
Аз няма да гласувам нито за пожарникаря от Банкя и неговия приятел слухтящия физкултурник, нито за един от тия *** които през тези 27г. ни докараха до крайна бедност и ни лишиха от нормален живот и изгониха младите. А Вие?
21
0
 
42
 
! Отговори
Блокирайте ОП кражби преди 7 години
АКо се спре харченето на десетки милиарди ограбвани от народа живи левове /чрез нагло незаконни данъци,ддс,акцизи/ може да се вдигнат заплати и пенсии яко.НО терористите на власт менкащи правителства не могат да крадат милиарди /Сега ги крадат през НАГЛО КОРУПЦИОННИ ОБЕКТИ ПО ОПЕРАТИВНИ ПРОГРАМИ
20
11
 
33
 
! Отговори
Циник до 37 преди 7 години
*** , прочети какво пишат останалите юзъри....и се скрий под камъчето откъдето си изпълзял!Писнало ни е от червени унуки , като теб!
19
4
 
42
 
! Отговори
цар Мавзол преди 7 години
Мавзолей трябва да построят на Вожда.Там ще обясняват, че по времето на Боко Банкян е нямало кражби и корупция, и завръщащите се с пари от чужбина, много трудно са си намирали нови модерни жилища.
18
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Толкова са ми гнусни всички... Нагли, долни, самодоволни лъжци. Джафкат се за пред хората, но гласуват вкупом, ако трябва да се купят нови мерцедеси на парламента. ***.
17
3
 
49
 
! Отговори
Хенде Хох преди 7 години
Дсйте да гласуваме за някоя от малките партийки да им го заачукаме на тия ююроди!Аз мисля така да направя,обикновенно рисувам Х..о й ,но сега ще гласувам за нещо малко..ей тъй.Възраждане може би,кефят пък и цирка ще е голям!Хора,абе разберете не мога да ги гледам тези неграмотни олиго...ф..рени,Не могааа..пяна,вече ми излиза,бяссс.бива бива бива про...сто.тия и чалгарство ,но то вече преля чашата бе!!!
16
0
 
38
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Пълни лъжи!
15
7
 
36
 
! Отговори
болшевик преди 7 години
По случай 100 г. ВОСР, тази година сме отворили мноого широко торбата с лъжите. Още 100 години ще ни сърбате попарата и после още 100...