Борисов отрече да има пръст в отстраняването на Гарелов

Лидерът на ГЕРБ: Ако мога да влияя на премиера, бих спрял чистката
Обновена: 14 мар 2017 18:36 | 14 мар 2017 18:36, Красимир Ангелов
100
Борисов отрече да има пръст в отстраняването на Гарелов
Снимка: БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира в своя профил в социалната мрежа Facebook решението на служебния премиер Огнян Герджиков да отстрани Иван Гарелов като свой медиен съветник. Бившият премиер бе категоричен, че той не е оказвал натиск на Герджиков за решението.

"Ако аз мога да влияя на служебния премиер Герджиков да уволни Гарелов, тогава мисля да му пиша да върне всички областни управители, назначени от редовно избрано правителство, които той уволни и замени с кадри на БСП, да върне уволнения от него главен секретар на МВР, шефове на ОД на МВР, шефове на болници, всички ръководители на държавни предприятия, а президентът Румен Радев да върне Елена Йончева като прессекретар", посочи Борисов в социалната мрежа.

"С радост бих спрял тази чистка в цялата държавата", завършва мнението на лидера на ГЕРБ.

Както Dnes,bg съобщи, служебният премиер Огнян Герджиков освободи Иван Гарелов като свой медиен съветник по-рано днес. Причината е, че журналистът е нарушил правилото за неутралитет на служебното правителство в предизборната кампания, съобщиха от пресцентъра на правителството.

Самият Гарелов обясни, че причина за уволнението му е днешното му телевизионно участие, в което той зае страната на Елена Йончева във войната й с Бойко Борисов. Тя избухна след като бившият премиер обяви, че държавата е плащала за интервюта на журналистката, а тя отвърна, че ще го съди.

Гарелов съобщи по-рано, че освобождаването му е станало след реакция на бившия премиер. "Тъй като Герджиков не ми каза да не казвам… Имало е реакция от бившия министър-председател към него... Пратил SMS", каза Гарелов пред "Труд".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да бе,вярваме ти! Ти никога за нищо не си виновен!
38
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Връзките на Борисов с остатъците от СИК продължават и до днес", категоричен е подсъдимият КостовВече обаче става въпрос "не за приятелства, а за завладяване на бизнес", като по думите на Костов Борисов е тясно свързан с лица от престъпния свят като Маргините, Маджо и Евелин Банев-Брендо.
37
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обаче сега Гарелов ще си приказва на воля, за ужас на магнолията от Банкя.
36
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Питайте го, след като стана главен секретар, кой поддържаше връзката между бившата СИК и него, как ходиха у тях в Банкя.Питайте го също г-н Борисов за отвличането на сина на Венци Стефанов. Той не даваше ли информация към господата от СИК как, кого и към кого ги насочваше по-скоро да търсят", каза още Васил Костов."Трафикът на дрога и контрабандата на цигари са допирната точка между СИК и сръбския наркобос. А Бойко Борисов добре познава основателите на трибуквената групировка.Бойко Борисов и СИК принудиха Славчо Христов да им прехвърли собствеността върху СИБАНК"
35
8
 
4
 
! Отговори
до 35 преди 7 години
Повръща ми се от 35
34
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов стана главен секретар на МВР на 1 септември 2011 г., тогава имаше атентат срещу Бай Миле и аз бях потърпевш, затова няма да го забравя", каза още Костов и допълни:"Питайте го дали преди това се е виждал, дали е ходил в къщите на някои от групировката СИК. Питайте го, след като стана главен секретар, кой поддържаше връзката между бившата СИК и него, как ходиха у тях в Банкя
33
1
 
3
 
! Отговори
Зъбльо преди 7 години
Ти не си никакъв смЕх, а си най-обикновен КоремКат'мЕх.
32
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Борисов чрез доверени лица контролираше контрабандните канали за цигари и дрога по времето, когато бе главен секретар на МВР, а Румен Николов-Пашата беше редовен гост в къщата му в Банкя.
31
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До смЕхПовръща ми се от руски ***.
30
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко Борисов стана главен секретар и генерал с парите на сръбския наркобос Сретен Йосич. Влизането на Борисов в МВР е струвало 400 000 долара", твърди един от съдените по делото Килърите Васил Костов-Кеца. "Думите към Сретен Йосич на хора от СИК бяха: "Имаме едно момче, ще го направим някакъв в полицията, да слуша. За поста му тогава лобираха хора от групировката СИК", разказа Костов. ИСТИНА ЛИ Е БАРАТО ТОВА ДЕТО ГО КАЗВА ТОЗИ ИЛИ СИ ИЗМИСЛЯ?
29
5
 
31
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
За пореден път се убеждавам ,че тиквата е безкрайно т.п не е проблема дали има пръст в прякото отстраняване на Гарелов който между другото си е стар ветропоказател. Проблема на тиквата е ,че езика му изпреварва това което трябва да е между ушите му и с недоказаните си приказки на практика сам се увъртя в л.йната ,а пуделите му скочиха да го бранят та в дебата относно случилото се Гарелов зае принципна позиция ,че не може ей така да се хвърлят едни думи без да се носи отговорност.
28
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гарелов си бе гръцки агент, но вече нямат нужда от него.
27
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Служебното правителство е най-доброто правителство от 100 г. насам. Герджиков си върши работата професионално, а тоя Гарелов и като журналист и като медиен съветник е длъжен да бъде напълно неутрален и той много добре го знае, а не да се опитва да манипулира обществото да налага мнение или нещо подобно. Aко иска може да го прави, но първо трябваше да подаде оставка, а не да се възползва от служебното си положение.Който не си върши работата го уволнявам.. ето тъй се прави Тикво учи се.
26
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тъкмо бях се отчаял че днес нашият селянжърски тарикат няма да се появи и ето ти го на първа страница. И как да не се появи нали ще го забравите и ще ви е спокойно без нерви и ядове. Неееее спокойствие само в Малашевци! Ще ви тормозят докато се разболеете от рак и ***. Това е целта на занятието. На пук на всички ще ви го показват не само този селянжърин ами и всички останли овчари като онази дето яха кобилата у село Крушовица. Ние сме на всеки метър от тук до свършека на света!
25
26
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той Гарелов плюеше Борисов още когато беше премиер! Тогава ако е искал спокойно можеше да му направи каквото си иска,но не е! И сега още този червендалист още търси под вола теле! Злобата му срещу Борисов се вижда от километри!
24
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Борисов отрече да има пръст в отстраняването на Гарелов."---Банкянската тиква ПАК ЛЪЖЕ! Помните ли "Ало, Ваньо"?
23
6
 
22
 
! Отговори
... преди 7 години
Ясно е,че угодия няма,но решението на Герджиков е напълно адекватно.Той е последният,кото може да бъде подозиран в симпатии към Борисов,дори напротив. Но в случая ситуацията изискваше точно такава реакция.
22
7
 
17
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
Ха, Герджика нещо пиддаде, стресна се нрщо ....
21
13
 
11
 
! Отговори
Бай Илия преди 7 години
Герб-царството на мутрите. БСП-власт на шуробаджанащина и мизерията. Патриоти-единственото логично на фона на първите две.
20
3
 
4
 
! Отговори
дис ис Спартааа преди 7 години
Йончева изпрати есемес "Герджиков победи", та който го е назначил, той го е и уволнил.вселенският фацебуков спор колко евтини са горещите репортажи из Сомалия ли беше продължава!