Борисов отрече да има пръст в отстраняването на Гарелов

Лидерът на ГЕРБ: Ако мога да влияя на премиера, бих спрял чистката
Обновена: 14 мар 2017 18:36 | 14 мар 2017 18:36, Красимир Ангелов
100
Борисов отрече да има пръст в отстраняването на Гарелов
Снимка: БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира в своя профил в социалната мрежа Facebook решението на служебния премиер Огнян Герджиков да отстрани Иван Гарелов като свой медиен съветник. Бившият премиер бе категоричен, че той не е оказвал натиск на Герджиков за решението.

"Ако аз мога да влияя на служебния премиер Герджиков да уволни Гарелов, тогава мисля да му пиша да върне всички областни управители, назначени от редовно избрано правителство, които той уволни и замени с кадри на БСП, да върне уволнения от него главен секретар на МВР, шефове на ОД на МВР, шефове на болници, всички ръководители на държавни предприятия, а президентът Румен Радев да върне Елена Йончева като прессекретар", посочи Борисов в социалната мрежа.

"С радост бих спрял тази чистка в цялата държавата", завършва мнението на лидера на ГЕРБ.

Както Dnes,bg съобщи, служебният премиер Огнян Герджиков освободи Иван Гарелов като свой медиен съветник по-рано днес. Причината е, че журналистът е нарушил правилото за неутралитет на служебното правителство в предизборната кампания, съобщиха от пресцентъра на правителството.

Самият Гарелов обясни, че причина за уволнението му е днешното му телевизионно участие, в което той зае страната на Елена Йончева във войната й с Бойко Борисов. Тя избухна след като бившият премиер обяви, че държавата е плащала за интервюта на журналистката, а тя отвърна, че ще го съди.

Гарелов съобщи по-рано, че освобождаването му е станало след реакция на бившия премиер. "Тъй като Герджиков не ми каза да не казвам… Имало е реакция от бившия министър-председател към него... Пратил SMS", каза Гарелов пред "Труд".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вервате ли му на лъжливият чичка? Вервайте му и отново ще сте излъгани.
18
2
 
13
 
! Отговори
р преди 7 години
Прав си 16 .Божидар д е същия и затова се наака ,когато трябваше да води дебат с оня македонски перко . Чак симулира сърд удар.
17
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До сАма наистина ако ги няма и ако ги бяхме изритали още 89 г. съвсем друга щеше да е България сега. Заразата тръгна от стогодишната ненаяла се старица....и сега като ми казват ,че те са промяната си мисля какъв ли нов начин на крадене са измислили ,или с какъв цвят са се боядисали сега комунистите....
16
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако не е пращал смс, или се е обадил, или се е срещнал с Герджиков, иначе просто няма от къде Герджика да знае, че Борисов е обиден. Не знам, но ако наистина е имало смс-чета, това е безобразие. Някой много насериозно се е взел, че България е лично негова собственост.
15
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да покаже текста на sms-а!
14
2
 
29
 
! Отговори
МУТРО преди 7 години
ГЛЕДАЙ СИ НАЙ- КРАДЛИВИЯ КМЕТ НА ПЛОВДИВ И НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ С ЧЕСТНИТЕ ХОРА. КАК СЕ СЪБРА ЦЯЛАТА КРАДЛИВА *** В ГЕРБ БЕ.
13
0
 
28
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До Анонимен6Свински черва, брат....Дръпнеш червено, излезе синьо по средата, после-реформаторско-патриотично, после-турско синьо..Така са се изпооплели. И никой на никого не търси сметка, когато дойде на власт.Всичко е прах в очите на народа.Най-много да заведат някое дело, колкото за очи, за изчезнали документи, и после да го оправдаят, тихомълком, в очакване да им върне след време жеста.Да си чул някой да е заловен и осъден?
12
4
 
30
 
! Отговори
MAAAA преди 7 години
То сигурно много би искал да се върне времето и сега да не е подавал оставка. Но накрая ще излезе, че Йончева е права и Бойко си е позволил да използва служебно положение и е готов да ни продаде само и само да се докопа до властта.
11
10
 
32
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Борисов ще спре да създава проблеми само след като му направим помен за 40дни!
10
4
 
31
 
! Отговори
с преди 7 години
Много лъжат медиите.Първо ,че Герб водели на БСП.После някакви патриотари имали 15 % ,а ДПС 2 ........Марешки навсякъде из медиите.Бсп всякаш ги няма........И на 26 вечерта Бойко Василев пак ще попита всички .ееее защо сте изненадани от изборните резултати .......
9
14
 
12
 
! Отговори
Циник до 4 преди 7 години
Глупости - Герджиков е като ветропоказател - приятел е със "силните на деня"Още една фу*рнаджийска лопата!Ако знам, че работи против БСП - ще му пратя бутилка марков алкохол по негов избор!
8
16
 
9
 
! Отговори
Мюслюм бей преди 7 години
Ердоган паша отсече Бойко ще командва във валията България точка.
7
2
 
41
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
То, и за "Ало, Ваньо?", Борисов така казваше.....
6
8
 
24
 
! Отговори
г преди 7 години
Герджика е страхливец .Нищо повече.
5
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е ЗАТОВА ТИ ВЯРВАМ, ВИЕ ПРОСТО СТЕ ТАКА ОПЛЕТЕНИ В ДАЛАВЕРАТА ВСИЧКИ ,ЧЕ КАК ВЕЧЕ ДА РАЗБЕРЕШ КОЙ ,КОЙ Е....ЕДНИ И СЪЩИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ФАМИЛИИ ГЛЕДАМЕ ОТ ГОДИНИ, УМРЯХА ДЕДИТЕ ИМ, ПОСЛЕ ДОЙДОХА ЩЕРКИТЕ И СИНКОВЦИТЕ ИМ , А СЕГА СА ВНУЦИТЕ НА КОМУНИСТИТЕ. ПРОЧЕТЕТЕ И СЕ УВЕРИТЕ ВСИЧКИ ПО ВЪРХА СА ОТ ЕДНО И СЪЩО КРАДЛИВО КОТИЛО - ПО ЛАКОМИЯТА ИМ ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ !
4
23
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герджиков е време да си събира парцалките и да се маха.......Казах аз на Радев,че това е грешка и той е в МС да работи срещу идването на БСП на власт .Нищо не казва за отвратителната турска намеса в изборите ни и пръв уволнява един медиен човек като Гарелов.
3
5
 
23
 
! Отговори
! преди 7 години
Щом са политически назначения, а Борисов това и казва, явно са за махане. Стига калинки
2
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не се правете че сте един срещу друг, не ви вярвам.Вие сте като дуп.е и ***, всички!
1
46
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов ще е новият-стар министър Председател! ГЕРБ!