Външно извика на разговор посланик Нейнски от Турция

Консултациите вероятно са свързани с предизборната агитация
Обновена: 16 мар 2017 15:02 | 16 мар 2017 14:58, Веселина Йорданова
51
Външно извика на разговор посланик Нейнски от Турция
Снимка: Facebook

Посланикът ни в Турция Надежда Нейнски е повикана днес за консултации в Министерството на външните работи.

Това обявиха от МВнР в съобщение на сайта си.

Още по темата

Повече информация не е дадена, но вероятно посланик Нейнски е повикана в София заради напрежението, което възникна след опитите на турски политици да агитират български изселници предизборно в полза на партията на Лютви Местан ДОСТ.

Преди седмица по тази причина в МВнР беше извикан турският посланик Сюлейман Гьокче.

Служебният премиер Огнян Герджиков призна, че има напрежение със съседката ни и изрази надежда да не се стига до крайности - скъсване на дипломатическите отношения между София и Анкара.

Вчера вицепремиерът, който отговаря за организацията и провеждането на вота Стефан Янев, каза, че разговорът е бил в рамките на добрия дипломатически тон, а от турска страна уверили, че ще бъдат спазени условията за нормално протичане на изборите.

Турция бе посочена сред страните, в които се очакват опашки в изборните секции от желаещи да пуснат бюлетина. Традиционно от там за гласуване у нас пристигат автобуси с изселници, което пък предизвиква задръствания по ГКПП-тата със съседката ни.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: ТурцияНадежда Нейнски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето тези хора съсипаха България.
5
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази какво образование има, каква квалификация, с какво си е изкарвала хляба преди да се сдуши с драгалевския лаборант и да стане външен министър ?! А да, хранеше гладните журналисти . Нагло, безочливо и арогантно изчадие !!!
4
1
 
29
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Може ли някой да ми обясни защо това нещо е посланик и какъв е критерия за да бъде заета тази длъжност от някой? Как така за да се постъпи на работа в държавна структура има всякакъв вид тестове и събеседвания ,а такива като това недоразумение без значение от цвета само заради "правилна" партийна принадлежност си обикалят по министерствата и посолствата като ,че ли са абонирани до живот за тях и когато дойде следващия започва масов рев след като им бият шута..
3
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разкарайте я тази номенклатура оттам, не виждате ли, че за нищо не става?
2
1
 
31
 
! Отговори
тотко преди 7 години
Уволнете ,Надка-тя винаги може да работи като автомонтьор!Даже си има гараж !
1
3
 
32
 
! Отговори
Помнещ преди 7 години
Този *** тябва незабавно да бъде отзован. Да си припомнин към коя партия премина нейния брат - Евгени Михайлов /Канарчето/ сега. Е как тя преставлява българските интереси в Турция