ДАНС изгони втори турчин, премиерът Герджиков: Няма напрежение!

Премиерът вече имал сигнали за купуване на гласове
17 мар 2017 18:00, Красимир Ангелов
179
ДАНС изгони втори турчин, премиерът Герджиков: Няма напрежение!
Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Втори турски гражданин ще бъде експулсиран от страната и ще получи забрана за влизане на територията на България за 5 години, съобщиха от ДАНС. Причината е заплаха за националната сигурност.

Още по темата

Според събраните от органите на ДАНС данни, двете лица са извършвали на територията на Република България противоконституционна дейност, насочена срещу суверенитета на страната и единството на българската нация.

На трети турски гражданин пък е наложена "забрана за влизане в Република България" за срок от пет години по Закона за чужденците. Причината - заплаха за националната сигурност.

Както Dnes.bg съобщи, по-рано със заповед на председателя на ДАНС бяха наложени принудителни административни мерки "отнемане на правото на пребиваване" и "забрана за влизане в Република България" за срок от пет години на друг турски гражданин заради създаване на антибългарски настроения в райони със смесено население, насочени срещу териториалната цялост и единството на нацията.

Служебният премиер Огнян Герджиков уточни, че единият турски гражданин, който предстои да бъде експулсиран, е локализиран в Шуменско от органите на МВР.  Министър-председателят посочи още, че другите двама се намират в момента на територията на Турция.

В Благоевград служебният премиер Огнян Герджиков потвърди информацията и отбеляза, че има чудесна координация между МВР, ДАНС и Прокуратурата.

По думите му двамата турски граждани са експулсирани заради това, че действат против интересите на страната ни, срещу суверенитета и единството на нацията със своите действия.

Герджиков посочи още, че малко повече от седмица преди парламентарните избори, вече има сигнали за купуване на гласове в Северозападна и Югоизточна България.

"Правим това, което трябва да се направи. Областните управители си вършат работата съвместно с органите на МВР, така че нещата са под контрол и аз съм убеден, че изборите, въпреки усложнената обстановка, ще бъдат проведени както трябва", заяви премиерът.

"Надежда Нейнски е в България във Министерството на външните работи, за да докладва как върви подготовката за изборите и съответно да бъде инструктирана в случаите, при които евентуално могат да се появят конфликтни ситуации. Тя няма да остане тук до провеждането на изборите, тъй като работата й е в Турция и е тук само за ден - два", коментира Герджиков в коментар на действията на родното Външно министерство, което привика посланика ни в Турция.

Според Герджиков обаче няма особени притеснения във връзка с отношенията между България и Турция.

"Това са нарушения, които не са в състояние да доведат до изостряне на отношенията между двете страни до степен, че да станат нетърпими. Няма такива изгледи, тъй като ние трябва максимално да проявим междусъседски отношения независимо от тези спорагични отношения между отделни турски граждани", посочи премиерът Герджиков, цитиран от "Фокус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
0
 
! Отговори
... преди 7 години
Пред секциите в Турция по 1 представител на всяка българска партия да брои колко хора са влезли да гласуват. После да сравняват дали броя реално гласували е същият като тоя в списъците и броя на пуснатите бюлетини, ако не е, невалидни избори в тая секция и не се броят изобщо бюлетините пуснати там. Не може в Турция за 1 секция да са пуснати 3000 бюлетини, а за 6 часа да са влезли 8 човека !
90
1
 
8
 
! Отговори
До 107 Юсуф преди 7 години
200 000 горди граждани с турско самосъзнание щели да победят, да извоюват "свободата"??? Коя свобода бе камиларю? Вие "гордите", търпите да ви лъжат и държат в бедност агентите на ДС, които станаха милиардери, които не ви дадоха шанс свободно да мислите и избирате, забивайки ви в исляма. И вие ще се освободите от какво? Кой ви е натикал в тази изолация и изостаналост, кой? Вие самите се завряхте защото сами си искате исляма, да си живеете в миналото, да не виждате, че света лети напред! Sorry!
89
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До турчинагагаузите са българи от Добруджа, имат същите обичаи и нрави - принципът на асимилация е бил "или вярата, или езика", отделят ги целенасочено от българите като група през 1869 г. след експедицията на Григорович, сега им издават историчарски анадолски учебници за "Аслан хан и Огуз хан", които се били през седми век с византийците във виртуалната реалност като СамОил с Васили Македоноидоубиеца по-късно
88
2
 
12
 
! Отговори
Питаща преди 7 години
Лютви Местан защо още не е в затвора? Къде е държавата? Къде е президента - руски генерал? Къде е глобалиста премиер?
87
2
 
2
 
! Отговори
Лилит преди 7 години
Извинявам се, "професионализмът" винаги го изписвам с пълен член, защото съм родена в " социализмът".
86
0
 
5
 
! Отговори
Лилит преди 7 години
Аз съм от род на военни. Тати, дядо, вуйчо и брат ми са ме възпитали в едно- може и да са най- грешните пред съпругите, клюкарите, шефовете и журналистите, но с работата си и с професионализмът си са се доказали, и компромиси не толерират, ако не са не в ущърб на последната.Защо си позволяваме да коментираме работата на ДАНС, вместо просто да се доверяваме, радваме и работим за нея? И да, крайно време е някой да обясни на премиерите вица за лорд Джон, за останалото ДАНС, си има народ.
85
2
 
7
 
! Отговори
да се знае преди 7 години
европа е най-силното нещо в света и никой нищо не може да й направи.Европа е техниката, културата, литературата, футбола, спорта, авиацията, европа е всичко,а умните американци са също европейци по произход, такива са и австралийците.Който се заяжда с европа ще загуби.
84
8
 
3
 
! Отговори
турчина преди 7 години
И покойния Уго Чавес говореше много против ционизма и си отиде.
83
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
NAI LOSHOTO E CHE ERDUGAN E KAZAL ISKLUCHITELNO OPASNI DUMI NA MITING V EKESHEHIR NAS NI SPRIAHTE DA POSESHAVAME EVROPA A SHE POSMEETE LI DA SPRETE ONEZI S TAKETATA IMAIKI PREDVID SOROS KOITO SE RAZPOLAGA V EVROPARLAMENTA KATO SOBSTVENIK A DA NE GOVORIM ZA GOLEMETE HAZARSKI BOSOVE ROTSCHILDI I RAKFELEROVI ERDOGAN TRIBVA DA NE IZGOVARIA TEZI SLOVA NA OFEZIALNI IZAVLENIA ZASHOTO SRESHU HAZAROZIONISKIAT FASHIZAM E MNOGO OPASEN ZA POLITIZITE KOITO GOVORIAT SRESHU TOZI REJIM
82
2
 
3
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
До турчинаТурция име правото да ни защитава но не и да ни използва.--------------Това е есенцията на равновесието, което трябва да има в България с българите от турски произход!
81
2
 
8
 
! Отговори
турчина преди 7 години
В Иран има 30 милиона азери.Говорят турски подобен на огузкия.В България има турци които говорят огузки турски. Дори в Молдова гагаузите говорят на Делиормански турскиСъщия е само са християниТурците в Западна Европа са другоТе са граждани на съвремена Република Турция докато останалите са потомци на Османската Империя.Затова казвам,че Турция има право да влияе на тези които живеят в Европа но ако влия на тези от Османско ще погази суверенитета на държавите появили се след разпада на Империя
80
3
 
11
 
! Отговори
АктивиЗ преди 7 години
България ще пребъде, турците ще бъдат T H O R за нас, истинските българи и основатели на света! Казах!
79
1
 
12
 
! Отговори
турчина преди 7 години
до ЕрдоганРазбира се благодарение на Интернет всяка новина се разпространява бързо. Съгласен съм. Но все пак мисля, че Ердоган излиза от релси. Има една турска поговорка: Ofkeyle kalkan, zararla oturur - Който стане ядосан от масата сяда като губещ. Не защитавам Холандия. Ни най малко. Но в България не трябва да се месят защото българските турци не са като холандските преселници от съвременна Турция а потомци на Османската Империя. Турция име правото да ни защитава но не и да ни използва.
78
2
 
2
 
! Отговори
Pult преди 7 години
Tova e laja. Niama nikakvi fakti.
77
1
 
9
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
До турчинаПравилно, България е една за всички!
76
0
 
15
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Въпреки, че го харесвам как се държи с лицемерите от Запада ако трябва да бъдем съвестни Бай Ердо не трябва да се бърка в изборите специално в БГ. Всяка жаба да си знае гьола - българска поговорка. Или всеки петел да си кукурига на неговото сметище - турска поговорка.
75
10
 
4
 
! Отговори
Любопитен преди 7 години
Герджика изгони сума ти народ от държавните служби , какво остава за трима турци. Утре ще видим реакцията на Ердоган и тогава Гержика ще бъде привикан , а не хубавото Наде.
74
7
 
1
 
! Отговори
Гробаря преди 7 години
Във Видин искат Видинско царство, София иска да се отделя, аз искам да се възтанови Римската империя и да сме римски поданици... Истанбул става Константинопол и църквата Св. София се възстановява в автентичен вид...Ердоган да вземе отношение по въпроса и за глобалното затопляне също! Наздраве братя българи! :)
73
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А малко русофили няма ли да натирим? Те са също толкова вредни!!!
72
7
 
4
 
! Отговори
Коджа Юсуф преди 7 години
200 000 горди граждани от цяла България и целия свят ще спрем геноцида срещу турското,ромското,помашкото и македонското население. Режимът на репресивните фашисти ще се срути и ще има отново свобода за всички граждани.