ДАНС изгони втори турчин, премиерът Герджиков: Няма напрежение!

Премиерът вече имал сигнали за купуване на гласове
17 мар 2017 18:00, Красимир Ангелов
179
ДАНС изгони втори турчин, премиерът Герджиков: Няма напрежение!
Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Втори турски гражданин ще бъде експулсиран от страната и ще получи забрана за влизане на територията на България за 5 години, съобщиха от ДАНС. Причината е заплаха за националната сигурност.

Още по темата

Според събраните от органите на ДАНС данни, двете лица са извършвали на територията на Република България противоконституционна дейност, насочена срещу суверенитета на страната и единството на българската нация.

На трети турски гражданин пък е наложена "забрана за влизане в Република България" за срок от пет години по Закона за чужденците. Причината - заплаха за националната сигурност.

Както Dnes.bg съобщи, по-рано със заповед на председателя на ДАНС бяха наложени принудителни административни мерки "отнемане на правото на пребиваване" и "забрана за влизане в Република България" за срок от пет години на друг турски гражданин заради създаване на антибългарски настроения в райони със смесено население, насочени срещу териториалната цялост и единството на нацията.

Служебният премиер Огнян Герджиков уточни, че единият турски гражданин, който предстои да бъде експулсиран, е локализиран в Шуменско от органите на МВР.  Министър-председателят посочи още, че другите двама се намират в момента на територията на Турция.

В Благоевград служебният премиер Огнян Герджиков потвърди информацията и отбеляза, че има чудесна координация между МВР, ДАНС и Прокуратурата.

По думите му двамата турски граждани са експулсирани заради това, че действат против интересите на страната ни, срещу суверенитета и единството на нацията със своите действия.

Герджиков посочи още, че малко повече от седмица преди парламентарните избори, вече има сигнали за купуване на гласове в Северозападна и Югоизточна България.

"Правим това, което трябва да се направи. Областните управители си вършат работата съвместно с органите на МВР, така че нещата са под контрол и аз съм убеден, че изборите, въпреки усложнената обстановка, ще бъдат проведени както трябва", заяви премиерът.

"Надежда Нейнски е в България във Министерството на външните работи, за да докладва как върви подготовката за изборите и съответно да бъде инструктирана в случаите, при които евентуално могат да се появят конфликтни ситуации. Тя няма да остане тук до провеждането на изборите, тъй като работата й е в Турция и е тук само за ден - два", коментира Герджиков в коментар на действията на родното Външно министерство, което привика посланика ни в Турция.

Според Герджиков обаче няма особени притеснения във връзка с отношенията между България и Турция.

"Това са нарушения, които не са в състояние да доведат до изостряне на отношенията между двете страни до степен, че да станат нетърпими. Няма такива изгледи, тъй като ние трябва максимално да проявим междусъседски отношения независимо от тези спорагични отношения между отделни турски граждани", посочи премиерът Герджиков, цитиран от "Фокус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
1
 
! Отговори
risk assessor. преди 7 години
До ЕРДОГАННямаме нищо против нашите сънародници- турци.Отделни екземпляри и ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ не могат да променят това!Но не знаем как ще се развива т нещата, ако Ердоган стане султан?!
50
0
 
9
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 7 години
Тоя тъй наричаш себе си "Странджата" е явна слуга на Б.Б.,а най-големия купувач на гласове в БГ. е лицето Цв.Цв.
49
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И после гласувайте пак за ГЕРБ. Най-вредната партия за целия преход след тази на финансовия терорист костов.
48
2
 
4
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Преди 89-та всичко беше простичко имаше 2 страни, изток и запад. Сега е малко пп-сложно има нови играчи които влизат в ВРЕМЕННИ съюзи с общи врагове. Ердпган и Путин имат общ враг - ЕС но щом той се разпадне/ което е въпрос на месеци/ ще има битка за териториално влияние на балканите и ще е много сериозно
47
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВСИЧКИ ТУРЦИ В БЪЛГАРИЯ СА КАТО МЕН---Грешиш, лудогорските "турци" не са с чисто турски произход.
46
0
 
8
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Започна се тя. Оставете русофилството и русофобството. Трябва да си стягаме армията, защото от Ердоган всичко може да се очаква. И НАТО ще ни помогне толкова, колкото помогна на Гърция когато Турция окупира половината Кипър.
45
2
 
6
 
! Отговори
risk assessor. преди 7 години
Наред с контрашпионажа трябва да върви и шпионаж!Имаме чудесни възможности в лицето на патриоти в Турция.Има такива!
44
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баце е един *** прислужник на ислямиста Ердоган. Ако той му каже да се нагъзи и баце ще го направи моментално. Докато баце се гъзи на ердоган от запада му подават разни неща. Такава поза е заел Винету
43
0
 
7
 
! Отговори
Грюгер преди 7 години
Ердоган не е казал нищо по темата... Значи са изгонили 2-3 дюнерджии от 50 хиляди разбойника за гонене
42
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
на паша ефенди алаха му току що замени 72те девственици със 72 пръча с натопорчени членове
41
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво, Герджиков! Това Баце никога нямаше да се осмели да го направи.
40
0
 
9
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Не е изключено тези със...забраната,да влязат пак,като...бежанци.По татово време щеше да е...невъзможно,защото граничарите стреляха точно с калашниците и след това ги пускаха за награда...домашен отпуск.
39
5
 
11
 
! Отговори
Национализъм преди 7 години
Гласувам за единствената партия която в момента може да изхвърли турската ислямистка коалиция ГЕРБ - ДОСТ-РБ от парламента. БСП
38
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герб е българска партия, която продаде България на Турция. Честито гербажии!
37
0
 
0
 
! Отговори
risk assessor. преди 7 години
"спорагични"Стига ве, сериозно ли?:)))
36
2
 
10
 
! Отговори
СЛАВА РУСИ преди 7 години
До ЕРДОГАНЧе те СА две различни неща, на българските турци дедите им са били българи, но преминали в исляма. А другите турци в България са турчеещи се роми.
35
11
 
0
 
! Отговори
паша ефенди преди 7 години
Кажете чао на област Кърджали. Машаллах! :)
34
1
 
11
 
! Отговори
Национализъм преди 7 години
ГЕРБ не е българска партия бе *** безподобен. Тяхна майка е Меркел а баща Ердоган. Заченати са в мръсните турски кенeфи на анадола.
33
1
 
6
 
! Отговори
РУСОФИЛЬ ГУРБЕТЧИЕВЪ преди 7 години
МЕКИ КИТКИ СТЕ ,САМО СТЕ ГИ ИЗГОНИЛИ ОТ БЪЛГАРИЯ И НИЩО ДРУГО НЕ СТЕ ИМ НАПРАВИЛИ ! НА ВАС ВИ ТРЯБВА ПРЕЗИДЕНТ КАТО МЕНЕ ! АКО АЗ БЯХ ПРЕЗИДЕНТ ЩЯХ ДА ИМ ПРАТЯ МОИ ХОРА С ДЕБЕЛИ ВРАТОВЕ ДА ГИ ПРЕБИЯТ ОТ БОЙ И ДА ИМ КАЖАТ КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЧЕ ЯДАТ БОЙ ! ДА СЕ ПРЕДСТАВЯТ УЖ ЗА НЕЛЕГАЛНА ПАТРИОТИЧНА ГРУПИРОВКА ВСЕ ЕДНО ДЪРЖАВАТА НЯМА ПРЪСТ В ТАЗИ РАБОТА ! ПОВЯРВАЙТЕ МИ ,ЧЕ ТОВА КАТО СЕ РАЗГЛАСИ ПО БЪЛГАРСКИТЕ И ТУРСКИТЕ МЕДИИ ,НИТО ЕДИН ТУРСКИ ПРОВОКАТОР НЯМА ДА ИМА КУРАЖ ДА СТЪПИ В БЪЛГАРИЯ !
32
0
 
4
 
! Отговори
! преди 7 години
Прав си най отговорното правителство след изборите ще е ГЕРБ на Борисов + РБ на Кунева и Корман Исмаилов + ДОСТ на Местан + Да България на Джасин. Всички те са родолюбци и дори имената им звучат много Български особено последните.