ДАНС изгони втори турчин, премиерът Герджиков: Няма напрежение!

Премиерът вече имал сигнали за купуване на гласове
17 мар 2017 18:00, Красимир Ангелов
179
ДАНС изгони втори турчин, премиерът Герджиков: Няма напрежение!
Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Втори турски гражданин ще бъде експулсиран от страната и ще получи забрана за влизане на територията на България за 5 години, съобщиха от ДАНС. Причината е заплаха за националната сигурност.

Още по темата

Според събраните от органите на ДАНС данни, двете лица са извършвали на територията на Република България противоконституционна дейност, насочена срещу суверенитета на страната и единството на българската нация.

На трети турски гражданин пък е наложена "забрана за влизане в Република България" за срок от пет години по Закона за чужденците. Причината - заплаха за националната сигурност.

Както Dnes.bg съобщи, по-рано със заповед на председателя на ДАНС бяха наложени принудителни административни мерки "отнемане на правото на пребиваване" и "забрана за влизане в Република България" за срок от пет години на друг турски гражданин заради създаване на антибългарски настроения в райони със смесено население, насочени срещу териториалната цялост и единството на нацията.

Служебният премиер Огнян Герджиков уточни, че единият турски гражданин, който предстои да бъде експулсиран, е локализиран в Шуменско от органите на МВР.  Министър-председателят посочи още, че другите двама се намират в момента на територията на Турция.

В Благоевград служебният премиер Огнян Герджиков потвърди информацията и отбеляза, че има чудесна координация между МВР, ДАНС и Прокуратурата.

По думите му двамата турски граждани са експулсирани заради това, че действат против интересите на страната ни, срещу суверенитета и единството на нацията със своите действия.

Герджиков посочи още, че малко повече от седмица преди парламентарните избори, вече има сигнали за купуване на гласове в Северозападна и Югоизточна България.

"Правим това, което трябва да се направи. Областните управители си вършат работата съвместно с органите на МВР, така че нещата са под контрол и аз съм убеден, че изборите, въпреки усложнената обстановка, ще бъдат проведени както трябва", заяви премиерът.

"Надежда Нейнски е в България във Министерството на външните работи, за да докладва как върви подготовката за изборите и съответно да бъде инструктирана в случаите, при които евентуално могат да се появят конфликтни ситуации. Тя няма да остане тук до провеждането на изборите, тъй като работата й е в Турция и е тук само за ден - два", коментира Герджиков в коментар на действията на родното Външно министерство, което привика посланика ни в Турция.

Според Герджиков обаче няма особени притеснения във връзка с отношенията между България и Турция.

"Това са нарушения, които не са в състояние да доведат до изостряне на отношенията между двете страни до степен, че да станат нетърпими. Няма такива изгледи, тъй като ние трябва максимално да проявим междусъседски отношения независимо от тези спорагични отношения между отделни турски граждани", посочи премиерът Герджиков, цитиран от "Фокус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
6
 
! Отговори
varg преди 7 години
Как ще го изгоните бе той трябваше да бъде тук изтезаван и разпитан и след това съден.
30
1
 
8
 
! Отговори
10 преди 7 години
Това че Борисов целува гъзa на Ердоган не означава че така ще правят и другите политици. Банкярския турчин трябва да се изхвърли от управлението и после да му се търси сметка.
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
NE SA PETISNIAVAITE NATO E S NAS XA XA XA....................................
28
1
 
9
 
! Отговори
СЛАВА РУСИ преди 7 години
Браво само така.
27
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе, по време на кое управление Премиера си затвори очите, а Президента и ушите и беше регистрирана антибългарската партия Дост?Кои се надпреварваха да седят наведени на Ердоган?. За кого гласува цяла Турция на президентските избори по нареждане на Ердоган? За коя партия турски министър има нахалството да агитира въпреки всякакви международни норми???
26
2
 
11
 
! Отговори
10 преди 7 години
ГЕРБ ------> Групировка на Ердоган за Разбиване на България
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
AZ MISLIA CHE PROBLEMA NE E TOLKOVA S TURZIA KOLKOTO SAS SOROSOVITE ROMI KOITO IZVASHVAT VSEKI DEN PRESTAPLENIA SRESHU BALGAEKOTO NASELENIE
24
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По тоя случай на Дансаджиите да им дигнат заплатите.
23
1
 
5
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
На това жълто петно не може да му се има доверие ,ако вършеше нещо турския посланик трябва вече да е натирен ,а Местан трябваше да търка нара в следствието нито едното не се случи всичко е само чист пунтаж.
22
0
 
5
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Помните ли Димитър Аврамов, първия съден и оправдан депутат? Съден за подкуп и търговия с влияние, срлед време, тиехомълком оправдан, след заплаха, да си отвори устата, и да срине Герб , ако го осъдят? Митко Галата? Протежето на Фидосова?Вчера си карам колата, и ми се усмихва от билборд, с мото"Да спасим България!".Сега е пръв ДПС-ар. Като Архонта, като оня, с танковата касета. ДПС са всеядни, и не се притесняват от това. А и имат електорат, на когото плащат.При нас-без мюсулмани, но с гласува
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименне е призрак, а изтърван джин, стигнал до спящите красавци в Нигерландия
20
3
 
7
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
Незнам защо, но тази новина звучи много предизборно! Като нещо сензационно, неслучвано до сега, а трябва да е обикновена и стандартна практика и процедура!пп. при управлението на ГЕРБ такова нещо не се е случвало ли, ако разбира се изключим, че върнаха гюленисти без съд и присъда за да се подмажат/омилостивят Ердоган!
19
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
yudeite zamatvat ochichkite na balgarina sas izmislen turski prizrak do kato gi kradat do kray
18
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така се прави, нихната ..... ...оганска! Дери ги с тъпия нож, а пред камерите - усмивки и няма напрежение! Едно не ми е ясно, на кого да кажа Браво, за което - президент, премиер, ДАНС?!
17
3
 
1
 
! Отговори
светлото бъдеще преди 7 години
връща ги на Ердокай, той днес наредил всички турски граждани да поемат с Търкиш еърлайнс към Мутер Дойчланд, Дания и най-вече Холандия да създават минимум по 5 деца "бъдещето на Европа" за социално отглеждане от брюкселските зелки, ще му трябват за референдума "искате ли ислям във Ватикана" след 20 години.
16
1
 
5
 
! Отговори
?!? преди 7 години
Като вършат престъпления у нас защо не са в български затвор? Защо ги пускате да си развяват коня, нали утре ще ни пратят други такива гадове! Герджиков не се справяш с изборите допускаш вмешателство и чужда агитация с огромни размери.
15
7
 
1
 
! Отговори
Байряков преди 7 години
Ако бяха депесе и бесепе на власт познайте дали щяха да ги експулсират.
14
2
 
7
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Първи и втори трябваше да са посланика и местан
13
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Със сигурност връщат гюленисти на Ердоган като ги обявяват за "изгонени". Няма информация за какво са изгонени, кои са, имена и т.нт. И по турските сайтове нищо по темата.
12
2
 
4
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
Как стоят нещата с двойното гражданство в България? А в Турция?