Нинова пред Ройтерс: Твърдо "за" ЕС, но срещу санкциите за Русия

България плаща висока цена за тях, заяви лидерът на БСП
17 мар 2017 19:30, Елка Василева
189
Нинова пред Ройтерс: Твърдо "за" ЕС, но срещу санкциите за Русия
Корнелия Нинова. Снимка: Reuters

Санкциите на ЕС срещу Русия вредят на България, която трябва да подобри отношенията си с Москва и да защитава интересите си в 28-членния съюз, заявява в интервю за Ройтерс лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Социалистите на Нинова искат по-голяма роля на държавата в икономиката, както и по-тесни връзки с Москва, за разлика от платформата на ГЕРБ за задълбочаване на отношенията с Брюксел и продължаване на политика на пазарна икономика, отбелязва Ройтерс.

"БСП е против удължаването на санкциите срещу Русия, защото те вредят на българския национален интерес - българската икономика, земеделие, туризъм. Понасяме загуби от тези санкции", заявява Нинова.

"Ние сме твърдо "за" европейското членство и бъдеще на България. Очакваме обаче същото към България. Не приемаме двойни стандарти, Европа на две скорости и различно отношение", казва лидерът на БСП.

Партията на Нинова планира да създаде държавен фонд от 500 милиона лева за поощряване на индустрията и повишаване на доходите в най-бедната страна от ЕС.

БСП обещава да увеличи пенсиите средно с по 20-30 процента. Тези планове ще се финансират от икономически растеж и, по думите на Нинова, "драстична борба срещу паралелната държава", която според нея лишава данъкоплатците от около 10 милиарда лева годишно, отбелязва агенция Ройтерс, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
12
 
13
 
! Отговори
смях в залата преди 7 години
*** пак се издаде. Всеки който е чел какви са санкциите срещу Русия знае че те са насочени срещу определени личности, ангажирани с конкретни престъпления, а не срещу държавата. Руските санкции са срещу цели държави включително и България.Русия от 1985 не купува българска селскостопанска продукция и това принуди хората да работят в Испания и Португалия. Тя първо да поговори по този въпрос с Решетников.
108
4
 
7
 
! Отговори
Смешно и тъжно преди 7 години
Ами те, сините, затова изтърваха властта, макар че по едно време цялата беше в ръцете им.Както е написано току що в коментарите към статията, качена тук по обяд, за скъпия, но изоставен български имот в Сидни, и там се е вихрил странен човек, назначен от сините, но чрез топла връзка подкрепен и от червените.Изглежда, че всичките ни работи са такива. Един и същи тип неподходящи хора са любимци и на червените, и на сините, а на народа душа да му е яка.
107
2
 
18
 
! Отговори
Тази кака преди 7 години
много се отрака,докато беше изпълнителен директор на "Техноимпекс" и едновременно с това - и председател на Съвета на директорите на "Техноимпортекспорт"!Беше само на 28 г., когато тъмносините я назначиха на тези два поста едновременно, макар че тя имаше трудов стаж само на няколко места за по няколко месеца - общо 2 години!Сега е зяпнала да погълне по-едри хапки, но най-вероятно ще се задави.Няма да се учудя, ако Корна се окаже набелязаното бушонче, както Цецка на президентските избори.
106
8
 
19
 
! Отговори
мента преди 7 години
Нинова е твърдо за затвора, заедно с шефа си Костов и червените криминални олигарси, съсипали България !!!!!!
105
6
 
26
 
! Отговори
! преди 7 години
А млъкни ***!!!
104
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
един въпросЦецо купи ли си 7-ми апартамент?Или да питам тъщата му?само питамднес защо Бойко не заплашва народа?Нищо ли не е казал?Че пропуснах от много работа
103
3
 
19
 
! Отговори
СЕВЕРОЗАПАД преди 7 години
Мокър влах без нашивка от казармата не можеше да се ожени ,а тази е готова с гол *** таралежи да мачка до власт да се докопа .Как да и вярвам като не са за вяра ?
102
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това с цените е верно. След санкциите стоките поевтиняха доста. Особено рибата,която се срина. Така, че за нас санкциите са добре дошли. Ако искат да ги подкрепим за махането им .... да се постараят повече в цените на реакторите,газа или ремонта на 5 кирливи самолетчета.
101
3
 
34
 
! Отговори
Кака Кури преди 7 години
Тя няма нищо против синчето да седи в САЩ , а тя да прави далаверис чеборашките.Така се работи. Патриатично !
100
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Bad Company Ти май си прав .Ако вземат властта требва да бъдат бити и изгонени от държавата , като глутница вълци са . Не само крадът , но са вредни , с делата си винаги играят в полза на рашките .Ще ги пратим там .
99
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма нищо против да работи с русия и да и помагаме ,НО да идва шефа на Газпром и да се пазари за 2 процента отгоре или отдолу за цената на газа за Южен Поток беше смешно. Когато искаш някой да ти е приятел и то държава членка на ЕС .... трябва да си над нещата , не под тях?!?! Два реактора имаха да донесат - оревяха Европа да ни съдят..!??! Така не се прави господа Руснаци. Така не се правят приятели нито партньори.
98
19
 
2
 
! Отговори
10 преди 7 години
Нинова...обичам те.
97
6
 
28
 
! Отговори
САНКЦИИТЕ преди 7 години
" вредят на националните интереси на България"- По -голяма глупост не можа ли да измисли тази дебеланка .
96
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен31 "госпожа ЛЪЖА ще направи и каже всичко за ПАРА"А Боко строи безвъзмездно, и огради, и метро, и магистрали, и обвива в судиопор?
95
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Губим милиони , но по - важното е че имаме усмивка за милиони . Една трета от нацията приема загубите с усмивка .
94
6
 
21
 
! Отговори
Bad Company преди 7 години
Единственото реално и изпълнимо нещо което съм чул от др. Лъжа е създаването на "фонд за подпомагане на бизнеса 500 000 000 лв." Вервайте ми, ще го направят!! Те и по времето на Ореха го направиха! Е, тогава беше "за подпомагане на общините". :)) Някой да си спомня община "подпомогната"?? Айде ЕДНА ми кажете!! Истинската дума е "Фонд грабеж". На червените другари им потекоха лигичките вече. Като на селски курбан са-с пробити лъжици. -"Никъф бульон!, само мръвка"!! Чакат, чакат.........
93
1
 
12
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
Малко съм бременна.
92
4
 
19
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 7 години
Тази направо си е домашна птица. Значи с едната ръка в кацата с мед, а с другата в зад.ника на пчеларя. Ами как ще стане тази работа като всички останали страни-членки са за санкциите, а ние ще сме против. Ей, няма по-големи лицемери от комунделите.
91
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 100 Въоще не ме интересува какво чмислат евролеиците за българите или за мен. ВАЖНОТО Е РУСИЯ ДА Е ДАЛЕЧЕ ОТ БЪЛГАРИЯ .Тя е вредна за нас.
90
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В една от най-великите книги на човечеството "Дао Дъ Дзин" пише следното"Небето и земята са безжалостни;За тях десетте хиляди неща са като чучела."Няма как някой да ни мисли доброто. Не се ли оправиме сами сме приключени като нация. Време е национално обединение и да си гледаме нашата паничка а не да чакаме помощи от външни сили. Няма нищо по важно от нашите интереси и те са над всички останали. 5 стотинки не давам за ЕС и какво мислят. 5 стотинки не давам за неолиберализма.