Нинова пред Ройтерс: Твърдо "за" ЕС, но срещу санкциите за Русия

България плаща висока цена за тях, заяви лидерът на БСП
17 мар 2017 19:30, Елка Василева
189
Нинова пред Ройтерс: Твърдо "за" ЕС, но срещу санкциите за Русия
Корнелия Нинова. Снимка: Reuters

Санкциите на ЕС срещу Русия вредят на България, която трябва да подобри отношенията си с Москва и да защитава интересите си в 28-членния съюз, заявява в интервю за Ройтерс лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Социалистите на Нинова искат по-голяма роля на държавата в икономиката, както и по-тесни връзки с Москва, за разлика от платформата на ГЕРБ за задълбочаване на отношенията с Брюксел и продължаване на политика на пазарна икономика, отбелязва Ройтерс.

"БСП е против удължаването на санкциите срещу Русия, защото те вредят на българския национален интерес - българската икономика, земеделие, туризъм. Понасяме загуби от тези санкции", заявява Нинова.

"Ние сме твърдо "за" европейското членство и бъдеще на България. Очакваме обаче същото към България. Не приемаме двойни стандарти, Европа на две скорости и различно отношение", казва лидерът на БСП.

Партията на Нинова планира да създаде държавен фонд от 500 милиона лева за поощряване на индустрията и повишаване на доходите в най-бедната страна от ЕС.

БСП обещава да увеличи пенсиите средно с по 20-30 процента. Тези планове ще се финансират от икономически растеж и, по думите на Нинова, "драстична борба срещу паралелната държава", която според нея лишава данъкоплатците от около 10 милиарда лева годишно, отбелязва агенция Ройтерс, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На нинова ще й издрънчат сандалите на 26 март, бсп са пътници!
48
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да ама "никакво" злато няма в Челопеч. Доказателството е че държавата не получава нищо. Съгласен съм, някой трябва да се линчува на националния стадион.
47
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименНе БСП води до хиперинфлация, а МВФ и ЕС.
46
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нинова си дига акциите пред некои, че после да граби хишнически.
45
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП води до глаф, мозерия, режим на тока и водата, хиперинфлация, масов фалит, отлив на инвеститори, безпътица, смутни мутренски времена, страх, стрес, болести! БСП е политическо злокачествен тумоер в бг политиката! Да се забрани!
44
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо не помниш!!! България трябва и ЩЕ си върне контрола над природните ресурси. Всички кърлежи ще бъдат изгонени .
43
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
27 - То няма добито злато в Челопеч. Добиват го в Намибия. Но рудникът трябва да се затвори. Щото цапа. И в тоя случай няма да има добито злато, но поне няма да цапа повече. Няма да се изчисти, защото трябват няколко хил. години. Само да не чуят челопечани, щото ще ни издерат очите. Наскоро в Македония намериха много злато. Никой не ще да го добива, даже тия мушмуроци дето бяха на власт. На никого не му се ходи в Намибия.
42
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И Матео Ренци, който миналата година беше премиер на Италия, по време на управлението си се изказа за отпадането на санкциите, така че не е само Нинова.
41
5
 
5
 
! Отговори
Цеко преди 7 години
До Bad CompanyТя парите ги има - мъжо и е шеф на митница! Простотията я гони и май я е настигнала! Женицата има нисък таван - може само да лъже и краде!
40
8
 
9
 
! Отговори
е ха преди 7 години
Доживяхме вещицата Нинова акъл да дава и да се прави на политик! !!! Нейният *** електорат чака лъжливи обещания и умира да вярва !!! Нинова крава лъжлива, всички хора на Костов сте роми !!!!!
39
3
 
9
 
! Отговори
Bad Company преди 7 години
Другарко Лъжа, хем "туй в онуй" , хем "душата в Рая" няма.
38
8
 
4
 
! Отговори
помнещ преди 7 години
До Анонимен 29: "Аз предпочитам държавата да получава 100 процента от добитото злато и сребро в Челопеч а не 1 процент. А вие ?"Преди 1989-а нали държавата събираше 100% не само от Челопеч но и от всичко което и ние произвеждахме и добивахме. И какво стана? Партийните велможи и техните наследници имаха всичко а ние нищо така и до днес. Хайде няма нужда. Същата система е и в Русия и резултатът е шепа милиардери и ***. По добре западната система хората са я тествали и работи добре.
37
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП е терористична партия, доказана българоубийца!
36
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами то без санкции няма ЕС. И не България губи от тях, а изедниците-милиардери изнасящи в Русия на безценица изработеното с кървав пот от изстрадалия български работник.
35
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
razlikata mejdu "rusnak" i "rusofil e che rusnaka e gord i majkar a rusofila bezrodna k...a
34
1
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Извинете, грешка. До Анонимен 20.
33
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама Нинова, недей простя толкоз много бе, недей! Те санкциите не се въвеждат за да подпомагат или не дадена икономика. Те са за друго. Те са отговор на нарушаването на международни договори.Ти би ли купувала от пазара нещо от човек за който знаеш, че продава крадени стоки? Изгодно ще ти е, както и на него. Кажи де!Същото е и със санкциите срещу Русия. Никой не ще да си има вземане-даване с крадци.
32
9
 
6
 
! Отговори
uf..Ninowa.. преди 7 години
SAMO с ЕС и в координация с ЕС, без кавги като Ердоган.( Нинова, бъди различна от него.)По разсъждения се приближаваш към Ердоган: иска в Ес, но да не съгласува политиките с него.А ти искаш в ЕС, но да съгласуваш с Русия. Ами ще ти кажат като на Ердоган- НЕ СИ за ЕС.Тогава НЕ говори от името на БЪЛГАРИТЕ, а от името на партията си БСП.
31
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За ЕС не сме се венчали. Нито са ни питали дали искаме нито нищо. Като не ни устройва ще се махнеме от там. Когато българите са имали държава, култура и златни съкровища Западна Европа е имало разни *** и племена дето са се завирали по разни дупки и пещери. Интереса на България е над европейския и всякакъв друг.
30
8
 
8
 
! Отговори
Bad Company преди 7 години
Изобщо не си мислете, че е толкова про-руски насочена. Дрън, дрън. Иде въпрос за денги. Мнооого денги. С тези много денги които и/им/ плаща Путин да му провеждат имперската политика след няколко години ще си живее като царица в САЩ. А!! Впрочем що не прати синчето си в Масква да учи ами пак там............в тази лоша държава фрашкана с ГМО? Няма по-гадно нещо от рублофилите-предатели.