Посланието на Ахмед Доган: Свобода или Ердоган!

"Писмото е неговия обет за вярност към България"
17 мар 2017 10:07,
114
Посланието на Ахмед Доган: Свобода или Ердоган!
Снимка: архив Reuters

В писмото на Ахмед Доган, което той публикува, се чете посланието "Свобода или Ердоган!". Това смята главният редактор на сайта 24rodopi.com и един от познавачите на процесите в ДПС Илхан Андай.

"Писмото на Доган е по-скоро неговата клетва и неговият обет за вярност към България. Той показва, че на 100% е във форма", коментира той. Според журналиста посланието "Свобода или Ердоган" Доган е започнал от конференцията, по време на която Октай Енимехмедов се опита да стреля по него.

"През тази призма на посланието сега трябва да си зададем въпрос кой натиска онзи спусък и дали всичко не идва от Анкара", каза още журналистът пред Нова тв.

Още по темата

Според него посланието на Доган е към онези 400 000-500 000 избиратели на ДПС и то е: "Време е за избор. Избирате спокойния дом или султаната, който е заложен да се случи след 17 април".

Според Андай в писмото на почетния лидер на ДПС се усещал и отчаяният тон на човека пустиня. "Видите ли, Хан Аспарух е първият воин, не дай Боже аз да съм последният", смята Андай.

Според журналиста в момента Ердоган води своята битка със Западна Европа и използва и България, защото ние не сме толкова силни да контрираме.

И според изборния експерт Михаил Константинов посланието на Доган е във вярната посока.

"На мен ДПС не ми е любима партия, но в случая не мога да не призная, че нещата, казани от Ахмед Доган, са верни. Добре е, че той ги казва. Това би трябвало да успокои нещата в някаква степен, защото турската общност в България е разбунена. Тя не знае към кого да отиде", коментира професорът.

Според него една от целите на посланието е да ориентират турската общност у нас да избере Доган или Местан.

"Очевидно е и, че от Турция към нас се трансферира несигурност. Има вече директни заплахи от типа: "Ще ви пуснем бежанците".  Бежанци няма, а хората, които ще ни пуснат, трябва да бъдат спрени. Трябва ясно да заявим, че нашата граница ще бъде пазена с всички законни средства", каза още Константинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.