Плевнелиев: Путин се опитва да раздели ЕС!

Не изключвал пак да се кандидатира за президент
19 мар 2017 11:46, Анисия Иванова
404
Плевнелиев: Путин се опитва да раздели ЕС!
Снимка: bTV

Президентът на България от 2012 до 2017 г. Росен Плевнелиев е убеден, че и Русия се меси във вътрешните работи на България. По думите му Владимир Путин и Русия се опитват по всякакъв начин да дестабилизират и да разделят ЕС. Плевнелиев беше категоричен, че България трябва да работи за единство, а не за разединение.

Росен Плевнелиев отбеляза, че държавният глава Румен Радев има аргументи в подкрепа на думите си, че намесата на Турция в нашите избори е факт.

"Ако държавният глава посочи подобен проблем, ние трябва да бъдем сигурни и да се надяваме, че той разполага с достатъчно доказателства и аргументи, включително и от службите на България и по механизмите на нашето външно министерство", отбеляза Плевнелиев пред bTV.

"Бяхме свидетели на действия на ДАНС, която в последните дни посочи вратата обратно към Турция на няколко турски дипломати. Очевидно българските служби разполагат с достатъчно данни и очевидно думите на президента от тази гледна точка са премерени", подчерта още Плевнелиев.

Според него обаче не трябва да се говори само за Турция, а и за Русия. „Бих се радвал българският президент да посочи и натам. Освен че имаме достатъчно съмнения, че има български политически партии, които се финансират от Турция, има много такива, които се финансират и от Русия”, каза Плевнелиев.

"Нека да се посочи ясно, че външно финансиране на политически партии в България е забранено и службите трябва навсякъде да гледат и навсякъде да мерят с един аршин, разбира се, и държавният глава", призова той.

"В миналото има не един доклад за това как български политици са сключвали споразумения и са работили в тясно сътрудничество с руски неправителствени организации, адвокатски кантори, които са финансирани от Русия, и много друг"”, отбеляза той.

Плевнелиев подчерта, че три от тезите на Румен Радев много го притесняват, защото по думите му те работят за разделение в ЕС, а в този критичен момент това не е националната кауза на страната ни. Първите две според Плевнелиев са свързани с Крим и с това, че България трябва да се застъпи, че санкциите срещу Русия не работят.

Във връзка с възможността догодина руският президент Владимир Путин да посети страната ни Плевнелиев отбеляза, че в момента всяко едно посещение на руския президент в една или друга държава в момента е доста проблемно. Той припомни посещението на Путин в Будапеща, което се е сблъскало огромна негативна реакция в европейските институции.

Плевнелиев е на мнение, че ръководството на Турция е поставило всичко на карта с предстоящия референдум. "Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съзнава много добре, че ако изгуби референдума, неговото политическо бъдеще е крайно неясно и в никакъв случай не е перспективно", смята Плевнелиев.

От думите на държавния глава от 2012 до 2017 г. стана ясно също, че сега няма амбиции да бъде отново президент, но не ги е изключил. "Не съм тук за стола и властта на президента, а да служа на своя народ", обоснова се Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


404
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Приемам възгледите му.
149
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно си плаща, за да дава интервюта. Иначе не мога да повярвам, че президентът с най-нисък рейтинг ще бъде обект на желаещи да му чуят мнението.
148
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Приемаме търсите му.Но все си мисля,че действията му бяха плахи.Трябваше да демонстрира много повече сила.Някъде нишката се къса и ефектът е нищожен
147
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И тъкмо бяхме позабравили,че това нещо ни е бил президент и хоп Марчева заголи баджаци в екскулзивно интервю.Въпреки,че светът се тресе от ислямизирането на Европа,а диктаторът Ердоган заплашва ЕС със джихад,човечецът едно си знае,едно си бае,Русия и Путин дестабилизирали ЕС.
146
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 191Този *** Беновска искаше да замеря с ябълки и Генерала. Що изобщо споменаваш това същество във визия и характер?
145
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ти ли бе , който в качеството си на държавен глава, поздрави в Анкара почетната рота на родния си език: Мараба аскер!
144
4
 
13
 
! Отговори
да преди 7 години
тоя кога ще отговори на въпросите на Беновска
143
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Управлението на ГЕРБ като цяло е една голяма грешка, върха на която е този бивш комсомолски секретар!
142
1
 
18
 
! Отговори
Пенсионерка преди 7 години
до 187Странджа, бабе, когато преходът започна преди 27 години никой не знаеше за Владимир Путин., бабе! Тъй да знаеш, бабе!
141
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 177Едно само не мога да разбера, ОТКЪДЕ-НАКЪДЕ, като влязат руски компании щяло да бъде лошо!!!??? Че СЕГА КАКВО МУ Е ХУБАВОТО??? КАКВА ПОЛЗА ИМАМЕ от моловете с чужди, некачествени западни храни? От завземането на природните ни богатства, източването на печалбите от електричеството, водата, въглищата??? И какви "инвестиции" има западни? Занаятчийски фабрички за ***? Че нас ни върнаха в 19 век!!!! За доходите въобще да не говорим, 300 лева преди, когато билетчето беше 6 ст и сега
140
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин накара Великобритания да напусне ЕС, уплаши се от Русия.
139
6
 
28
 
! Отговори
Коста преди 7 години
Оставам с впечатлението, че Путин е купил и Роско. Колкото пъти Росичко си отвори устата срещу Путин, толкова повече симпатиите на българите към руския президент нарастват.
138
26
 
9
 
! Отговори
NewYorker преди 7 години
Благодарим Ви Г-н Президент! Вие си изписахте със златни букви името в историята на България! Всички които Ви плюят ... точно 5 мин след смъртта им НИКОЙ няма да знае нищо за тях, а внуците им дори ще им пишат имената грешно! ДЕРЗАЙТЕ!
137
4
 
23
 
! Отговори
jimmy преди 7 години
абе този *** селянин бивш партиен сейкретар защо не си ходи на село в баня да пасе овцете ами мъ дават трибуна да се изказва
136
3
 
21
 
! Отговори
Пенсионерка преди 7 години
до 177Чедо, с моите 75 евро пенсия кое да си платя сега в ХУБАВАТА ни демокрация? Ток, вода, отопление или за кисело мляко с един хлеб на ден да карам? Страооотна демокрация и растеж, бабе! Тъй да знаеш. 27 години в ЕС и пенсии за по 2 евро на ден. Това е изводът. аз по добре бабе да отида в Сибир, честно!
135
3
 
24
 
! Отговори
Защо преди 7 години
Защо не каже кои партии се финансират от САЩ и Германив? Да каже, ама си трае!
134
1
 
17
 
! Отговори
хер* или хем* преди 7 години
приказките на Плювналналивуев са като плясаци и мириси от онова място кадето на кравите им се намира под опашката, а при хората е известно като продължение на гърба.и колко пъти и другаря Бойко Борисов е казвал че Росен е политически хер*мафродит а то се кълне 4е било хем*ероид
133
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 162Ха-ха-ха....така ли мислиш? Нещо не съм забелязал този сайт да е про-руски! А колкото до коментарите, че народе вече не може да понася тази ориенталска про-еуропейщина, омръзна му от лъжите ви, двуличието и елементарната пропаганда! И ето че си пише истината! А че тя не е във ваша полза - "дело житейское"! Ти какво искаш, администраторите да си пишат и про-еуропски "коментари"? Че те си имат и друга работа!!!
132
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 176Прав си, пинчарчето изджавква, а Сибирската овчарка не джафка никога- само умъртвява когато се наложи- с прехапване.
131
2
 
19
 
! Отговори
Вицекраля преди 7 години
България е протекторат на САЩ и само Вицекраля на България, американския посланик, може да каже на плевела какво да приказва и какво не.