Главният секретар на валийството в Одрин – сред изгонените от ДАНС

Решение от България, което ще ядоса Турция, коментира турска тв
20 мар 2017 14:45, Елка Василева
59
Главният секретар на валийството в Одрин – сред изгонените от ДАНС
Ибрахим Таранджъ. Снимка: Сайт на валийството на Одрин

Главният секретар на валийството в Одрин Ибрахим Таранджъ е един от тримата турски граждани, за които преди дни бе съобщено, че са с наложена забрана да влизат в България за срок от 5 години.

Таранджъ бил отседнал в хотел в Шумен малко преди да бъде експулсиран.

След петъчната молитва в шуменската Томбул джамия е отведен от органите на реда в полицията, а после е изведен от страната. Причината е насаждане на антибългарски настроения, което го прави заплаха за националната сигурност, пише "Труд".

Още по темата

Висшият турски чиновник е дясна ръка на валията – за това може да се съди по характеристиката на длъжността му. Той отговаря за връзките на губернатора със специалните служби. През Ибрахим Таранджъ преминава цялата комуникация на валийството, всички документи.

Той е гостувал у нас още през 2007 г., а през март 2013-а името му се споменава в дарение на костюми за 10 000 лв. за ансамбъла за песни и танци "Кърджали". Такова дарение е обичайно, защото кметовете от смесените райони в България поддържат връзки с валийството в Одрин в духа на добросъседските отношения.

През 2015 г. масов сюнет в Омуртажко е под патронажа на валийството, с дарения у нас са ремонтирани мюсюлмански храмове, припомня "Труд".

Материалът в българския вестник е цитиран на сайта на телевизия СиЕнЕн-Тюрк под заглавие: "Решение от България, което ще ядоса Турция".

Цитиран е и главният прокурор Сотир Цацаров, който уточнява, че случаят не се отнася до предизборна обстановка или политически стремежи, а до националната сигурност на страната. Информацията е разпространена и от други турски издания като вестниците "Хюриет" и "Йени акът". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
то тия дни Турция на целия свят ядосана и на Космоса даже, обаче нали самите те наложиха забрана преди години за някои български граждани, обичайна междудържавна практика, какво има да се цупят.
34
0
 
11
 
! Отговори
сдф преди 7 години
Каква мазна резня е ,що не го дадоха на бат Динко да го помачка или на перко перков
33
0
 
5
 
! Отговори
Симеон преди 7 години
Нещо не казват всичко от ДАНС.
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спокойно! Баце, ако стане премиер, ще изсърба пак едно кафе с Местан и Турция няма толкова явно да си показва апетитите. Ще го прави по-елегантно и с потупване по рамото Борисово.
31
5
 
2
 
! Отговори
Кратун преди 7 години
До АнонименТочно Русия няма проблем с Турция. В момента Ердо върши работата на Путин като сее смут в Европа. Най-вероятно джуджик седи на заден фон и се подсмихва. Не забелязваш ли приликите в начина на говорене на двамата, които се появиха следпоследната им среща, на която уж си говориха за Турски поток?
30
1
 
14
 
! Отговори
Българин от Германия преди 7 години
"Решение от България, което ще ядоса Турция". Ами, нека Турция се ядосва. Незнам докъде ще стигне с тази яростна атака срещу Европа. Спечели си вече Нидерландия и Германия за врагове. Султанът да не се мисли за незаменим, при един конфликт с Европа 20 милиона кюрди веднага ще използват случая да скочат в югоизточна Турция.
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя КИРО КОФРАЖИСТА не е ли на ясно, че е сбъркал сайта.
28
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
г-н валийството ,Айде да започнете да връщате земята на прогонените Българи от Одрин и околностите - Аз и моето семейство имаме точни документи -земя,***,пари -Айде !
27
1
 
11
 
! Отговори
Кратун преди 7 години
Ердо праща в министри в Германия, Холандия и Франция, а у нас секретарката на одринския валия. Толкова ли сме лесни бе!
26
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Идва време разделно.
25
0
 
6
 
! Отговори
До Киро Кофражист преди 7 години
Абе Кире нищо лично ! Ама още ли служиш на тия предатели бе !?
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Zadeistva se Ganio, ama kusno.Takiva kato tozi ima stotici v smesenite raioni.Vsichki slujiteli na Dianeta v Bulgariq propovqdvat seperatizum.Neka slujbite proverqt,kolko imami ot Momchilgrad,bqha prateni v Blizkiq iztok na obuchenie.
23
2
 
19
 
! Отговори
Кофражисте! преди 7 години
Стига си рипал патриотично! Радев каза пред цялата държава, че има намеса на Турция в политиката на България. Това е първият български политик, който ясно каза това. Защо когато Борисов и Плевела се криха в миши дупки, а Местан си учредяваше незаконната партия и ти се беше умълчал яко. Май и тогава и сега се криеш под шлифера на Борисов.
22
7
 
7
 
! Отговори
Ф.Е. Джержински преди 7 години
Добре е,че са изогнили турски евреин.Ама руските и американските евреи, кога ще започнат да ги изгонят ?!
21
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само тоя да е за гонене! Поне още 1000 има. Данс да не си измива ръцете, а да работи. А Местаня какво? За него има купища доказателства за противодържавна фейност.
20
2
 
17
 
! Отговори
А1 преди 7 години
Крайно време беше българските служби да започнат да си вършат работата ефективно, а именно - да защитават националните интереси на Бг и българското общество!Че, то бат Бойко ги беше превърнал в лична охранна служба за повишаване и защита на имиджа си!
19
5
 
7
 
! Отговори
ЕРДОГАН преди 7 години
ВСИЧКИ НОВИНИ В ЕВРОПА СА ЗА ЕРДОГАН,ЦЯЛА ЕВРОПА ГОВОРИ ЗА РЕФЕРЕНДУМА НА ЕРДОГАН,ИЗБОРИТЕ В ЕВРОПА НЕ СА ВАЖНИ,ИЗБОРИТЕ В БЪЛГАРИЯ НЯМАТ НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ,ЛЕЛЕ КАКЪВ ЕРДОГАН ИЗЛЕЗЕ ТОЯ, НАВРЕМЕТО КАЗВАХА, ЧЕ НЯМА ДА СТАНЕ И СЕЛСКИ КМЕТ :))))))
18
2
 
26
 
! Отговори
!! преди 7 години
тоя си е направо от турските тайни служби !!!!не е някой Хасан от улицата, който се филмира след слушане на глупостите на Ердоган !!! ето го ИСТИНСКОТО ЛИЦЕ НА "ДОБРИЯ" СЪСЕД ТУРЦИЯ !!!"добрият" ни съсед....!!!!Турция е откровен ВРАГ на България !!!
17
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До !ок СилямНеее с Ердоган и ДОСТ се целува БОРИСОВ
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
IGRATA PRIDIBI GRUB SELSKI HARAKTER, DANO NEMA KONTUZII !