ГЕРБ и БСП в един глас: Турция се меси във вътрешните ни работи

Александър Ненков и Манол Генов с коментар за парламентарния вот
Обновена: 22 мар 2017 10:18 | 22 мар 2017 10:15, Анисия Иванова
114

Представителят на ГЕРБ Александър Ненков и колегата му от БСП Манол Генов коментираха напрежението с Турция в студиото на "България сутрин". Те застанаха единодушно зад мнението, че несъмнено има вмешателство във вътрешнополитическия ни живот от страна на южната ни съседка.

"Трябва да има затягане на границите - турската и гръцката. Намеса от страна на Турция безспорно има. България трябва да има добросъседски отношения, но това не трябва да означава, че сме слаби и няма да се защитим от чужда намеса", обясни Ненков.

Неговият събеседник от БСП добави, че службите за сигурност и държавата е трябвало да реагират много по-ясно и решително.

"Подкрепата за партия ДОСТ е едно предупреждение. Служебното правителство трябваше по-твърдо да изрази своята позиция, не само да извика посланика на Турция. Службите трябваше много по-категорично да реагират", добави Генов.

Двамата коментираха и възможните коалиции, които могат да се съставят след изборите.

"Битката между лявото и дясното е битка между това държавата да преразпределя повече протекционизъм и да се опитва да централизира всичко в себе си, и десните политики, които искат да акцентират върху индивида - да бъде по-образован, по-находчив и да има повече амбиции", обясни Ненков в студиото на Bulgaria ON AIR.

Възможни коалиции от страна на ГЕРБ, според Александър Ненков, могат да се съставят с десните партии. Той категорично отхвърли евентуална коалиция с ДОСТ или ДПС.

"Всички, които подкрепят нашити политики са потенциални кандидати за коалиция. Никога не казвай никога в политиката", обясни от своя страна Генов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
6
 
! Отговори
Момчето преди 7 години
от герб е на "зеления молив" на бойко, синче. Затова и депутат на 24 години го направиха, нищо че е с вид на monkey и със същия интелект. Важното е, че майка му беше в корупционните схеми на бокича, а бащата е съдия
35
4
 
15
 
! Отговори
Кукловодът преди 7 години
Българино толкова ли ти е къса паметта че не помниш кой , КОЙ и как допусна ДОСТ до избори ? Нима не беше Бойко Тиквън и неговата хайка ? Гласуваш за ГЕРБ получаваш за министър председател ЕРДОГАН !!! Опомнете се и стига сте предавали България и народа си заради фасалско поведение и клиентелизъм !!! ГЕРБ закопава БЪЛГАРИЯ
34
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има нещо гнило в Дания.На кого ли толкова пречат турците.То бива ,бива плюене,но нещата започват да стават много съмнителни.Я по кротко.
33
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вижте другаре,когато ДПС беше създадена от турци ченгета на ДС,на власт още беше БКП и Петър Младенов.Какъв Запад, какви срсоиди... стига опорни точки.Замисълът на ДПС е да бъде проруска партия,да е извинение към турците за Възродителният процеци да канализира турският вот, предовратявайки капсулиране на българските турци и залитане към Турция.Това е.Просто агент Павел се превърна в ренегат и се продаде на Ердоган.И агент Сава го разкара.
32
3
 
2
 
! Отговори
Space X преди 7 години
32 Той Западът си партнита само с чемгета от ДС
31
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименДПС е партия, създадена от КГБ и ДС.Когато беше създадена, от турци-ченгета, Запада изобщо нямаше влияние и инструменти в България.ДПС е проруска и рубладжийска партия, част от Петата колона.Ердоган просто се опита да я открадне от руснаците, чрез агент Павел (Местан).
30
1
 
5
 
! Отговори
Joro преди 7 години
След като допуснаха регистрация на. ДОСТ, пак питам КОЙ?
29
0
 
1
 
! Отговори
Space X преди 7 години
28 Либия и Сирия демократични режими . Изпий си хапчетата и тогава пиши
28
3
 
0
 
! Отговори
Циник до 23 преди 7 години
Ми айде ...борете се! Дон Кихоти...и полуид*иоти!
27
1
 
2
 
! Отговори
Популизъм преди 7 години
Герб и Бсп сближиха позициите. Турция е враг а ДПС е наш приятел. ДОСТ може да разбие ДПС, и е враг. Реално Турция е партньор на България в почти всичко. Няма интерес да ни анексира, нито е възможно нито е заплаха. Реално единствения враг е вътрешния или ДПС с руските пари.
26
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И тук се намериха да видя руска следа в ДПС !!!! ДПС е партия благодарение на Запада ,а не на Русия . Ама който не "слуша в час" ,то трещи глупости или демагогия . Има във всякои форум таквиз хейтърчета .
25
0
 
4
 
! Отговори
гг преди 7 години
ДАНС изгони още 2 турци свързани с Дианен и МИТ.
24
0
 
0
 
! Отговори
от 27 преди 7 години
съюз, койтопоправям се..
23
1
 
0
 
! Отговори
Циник до 22 преди 7 години
Какви сини бе аланкоолу? Другарката Нинова беше синя на червено райе...или червена на сини точки? И пемцяни да са - всичките са скрап!!! Особено червените!
22
0
 
1
 
! Отговори
factotum преди 7 години
Либерасти, като толкова искате да слагате фесове ей ви на, границата е близо. Отивайте при видния демократ Ердоган. Аз не знам, арабските пролети, Либия, Сирия къде за по демократични режими бяха смазани, за режима в Турция ,който открито заплашва цяла Европа и ще въвежда смъртно наказание,което кога не е било премахвано, ни дума ни стон!
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е нали и Турция и България са партньори в НАТО, нали това нато-то е съюз, които обединява държавите срещу други, общи за съюза врагове)))Тоя съюзнически Sекс взе да става жалък...
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако си мислите, че едно татарче от варненските села (Доган)може да стане водещ политик ей така, без помощта на ДС (филиал на КГБ)...значи сте доста глупави.
19
1
 
2
 
! Отговори
Space X преди 7 години
22 Пак нищо не си разбрал ДПС е създадена от ДС разбирай КГБ днешноъо ФСБ.
18
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименТака наречените "сини" са пак проект на БКП и верните им кучета ДС.Кой създаде СДС?Луканов.Кои бяха първите седесари?Пак "наши другаре".
17
0
 
3
 
! Отговори
До циник преди 7 години
И хляба и ножа са в нас, в народа. Иска се само малко воля и кураж за истински реформи. Никой не може да ни забрани да се борим с несправидливостта и корупцията!И никой чужденец няма да дойде да ни оправя живота, понеже ни е сме калпави и търпеливо(да не кажа мазохисти)