Трябвало да сме в добри отношения с Турция. Съседи сме!

Имало изостряне между Анкара и ЕС, но България без радикални мерки
137
Трябвало да сме в добри отношения с Турция. Съседи сме!
Снимка: Булфото, архив

Ние трябва да развиваме добросъседски отношения с Турция, защото граничим непосредствено, коментира служебният премиер Огнян Герджиков на фона на напрежението между южната ни съседка и ЕС и агитацията на Анкара в полза на ДОСТ.

Още по темата
На въпрос дали очаква външнополитически провокации в изборния процес, той посочи, че има известно изостряне на взаимоотношенията между ЕС и Турция, но това не означава, че България трябва да предприеме радикални мерки.

"Ние трябва да развиваме добросъседски отношения с Турция, защото граничим непосредствено. Другите европейски държави са отдалечени от Турция, затова за нас е много важно Турция да е приятел на България, доколкото това е възможно", посочи той.

Той припомни, че и България, и Турция са страни - членки на НАТО.

Според него опитите за провокация от "известни лица" от една или друга политическа сила, свързани с изборите не са за първи път.

Държавата обаче е готова, организацията е създадена за да се противодейства на такива опити, смята Герджиков.

"Няколко лица бяха експулсирани, на други е забранено да влизат на територията на България. МВР и специалните служби си вършат работата така както трябва", подчерта служебният министър-председател.

Герджиков отбеляза, че двамата турски граждани, експулсирани от страната не са имали дипломатически ранг.
"Те са се занимавали с неща, с които не е редно да се занимават и затова са експулсирани", посочи той.

МВР е мобилизирано , мобилизирани са и другите специални служби, мобилизирана е цялата държава за да бъдат безпроблемни изборите, каза той и допълни, че не очаква да има опорочаване на изборните резултати.

 "След всички проведени разговори с областните управители и председателите на Районните избирателни комисии се убеждавам, че към днешна дата няма сериозни основания за опасения за провал на изборите", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"" КАКЪВ ЗЛОБЕН ЗДРАВЕН МИНИСТЪР, АТАКИ СМЕНИ НА ДИРЕКТОРИ И БОРДОВЕ И ПОСТАВЯНЕ НА ПРИЯТЕЛИ БИЗНЕСМЕНИ ... "".............е ти какво друго си очаквал от селски тарикати ?Както казва Бойко - сега няма пилот в самолета и плъховете вършеят на воля - сега им се е паднало. Герджиков не му пука ... гледа да избута без да си създава врагове.
38
1
 
2
 
! Отговори
РУСЕНЕЦ преди 7 години
ЗА КАКВИ ПРОМЕНИ ГОВОРЯТ? ЛЪЖАТ ЛЪЖАТ !СМЕНИ И ПОСТАВЯНЕ НА ТЕХНИ ВЕРНИ ДРУГАРИ !ДОЙДОХА В РУСЕ --СМЕНИ, СМЕНИ И ЛЪЖИ!СМЯНА НА БОРДА НА ДИРЕКТОРИТЕ В УМБАЛ И ПРИНУДА НА ДИРЕКТОРА ЗА НАПУСКАНЕ !ТОВА НЕ Е БИВАЛО!НЕКА ГИ СЪДИ ГОСПОД!КОЙ ГЛАСУВА ЗА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО , ЧЕ ПРАВИ ТОЛКОВА СМЕНИ?КОЙ ИЗБРА ТОЗИ ЗДРАВЕН МИНИСТЪР?СРАМУВАМЕ СЕ .....
37
2
 
5
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 7 години
СРАМ СРАМ ,РУМЕН РАДЕВ ПОДВЕДЕ МЕН И СЕМЕЙСТВОТО МИ АЗ ПОВЯРВАХ ,ЧЕ Е ЧОВЕК НА ПАГОНА И ЧЕСТТА ТОВА Е ЛЪЖА!КАК МОЖЕ ТАКЪВ ЛЪЖЕЦ! КАКВО ПРАВИТЕЛСТВО НАЗНАЧИ ,КАКЪВ ЗЛОБЕН ЗДРАВЕН МИНИСТЪР, АТАКИ СМЕНИ НА ДИРЕКТОРИ И БОРДОВЕ И ПОСТАВЯНЕ НА ПРИЯТЕЛИ БИЗНЕСМЕНИ И В РУСЕ ПОСТАВЯ ЧАСТИ ЛАБОРАТОРНИ ЛЕКАРИ И ЛЕКАР ОТ КОЦ тАКЪВ МИНИСТЪР 30 ГОДИНИ РАБОТЯ В ТАЗИ СИСТЕМА НЕ СЕ Е СЛУЧВАЛО! СРАМУВАМ СЕ ОТ ТОЗИ СТОМАТОЛАГ, КОЙ ГО ИЗБРА, НИКОЙ НОРМАЛЕН ЗДРАВЕН РАБОНТИК НЕ БИ СТОРИЛ ТОВА! ЗА ВСИЧКО Е ВИНОВЕН РАД
36
0
 
4
 
! Отговори
? преди 7 години
Този на снимката,зад него,се върти из гроба!
35
0
 
5
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Естествено че трябва да поддържаме добри отношения с всички,включително и с най-опасния си враг-Турция!Това от друга страна не значи,че трябва да се ог**ваме!Просто без много шум да си отстояваме нашето,да укрепваме отбраната и....да си търсим съюзници,дето ще ни свършат работа!Накратко-прагматичен и реалистичен подход,без излишни емоции.
34
1
 
6
 
! Отговори
до 36 преди 7 години
ами отивай си в Турция като е такъв рай там, бе
33
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какво, това ли ще ни е краят? Леко и приятелско превземане от Турция?
32
0
 
9
 
! Отговори
Мдааа преди 7 години
Тоя гъдулар от снимката гледа да си трайка, на принципа "преклонената глава ислямска сабя не я сече" и да си избута мандатеца! А в това време Ердоган и турските му колаборатори -ходжите и ДОСТ разцепват Родината!
31
0
 
14
 
! Отговори
Hhh преди 7 години
Избери си народе Боко за пореден път ! И за пореден път докажи че си стадо заблудени овце....
30
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турция има младо и образовано население което постоянно се увеличава, икономиката и се развива със забележителни темпове, два пъти по голяма от икономиката на Холандия и скоро ще настигне френската, армията и е втората след САЩ в НАТО. А членката на ЕС България е умираща страна, с най-висока смъртност, бедна като африканска държава, нация от страци и опростачено младо население което е малцинство, икономиката и е нула а армията е жалка наемническа шайkа с 3 страи самолета.
29
4
 
11
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Когато Гърция не беше в състояние да плаща пенсии Ердоган каза:"Ние ще помогнем на нашите съседи които не ни изоставиха при земетресението през 1997".След няколко дни Турция официално предложи на Гърция 1 Милиард евро безлихвен кредит. Но гърците отказаха.
28
0
 
1
 
! Отговори
Анон преди 7 години
Нямам нужда се се пукам от яд, нито ти да държиш такъв тон, като някакво озверяло животно :Д Просто си изказвам мнението, иначе щом това ти дава вътрешно удоволствие, прав ти път :) После се чудим защо не може да се оправи държавата, ами ето защо. Като хората нарочно правят нещо за да дразнат някой как има прогрес? И после да се блъскаме по гърдите..мале,мале :Д Хайде, бъди жив и здрав, и се опитай да правиш добро, просто ей така :)
27
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От дете слушам колко е силна и колко е опасна Турция. Хора, опомнете се, Турция има голямо население, 1 милион души армия и незнам си колко самолета, кораби и гаубици, но цивилизационното и ниво на развитие е ниско и това е определящо за успеха на един народ! Хич да не ви пука и не се подавайте на манишулации и не позволявайте да ви втълпяват страхове. Турция се срива и няма нищо което да я спаси.
26
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой не смее да се изрепчи на Турция, дори и от Брюксел не посмяха да се обадят, САЩ мълчат, какво остава за бедна страна от периферията сложена на втора скорост да се репчи на Турция. Спазване на добри отношения и никакво репчене.
25
1
 
11
 
! Отговори
турчина преди 7 години
до БългаринаПри мобилизация Ердоган ще събере 40 милиона Мъже. Говориш глупости. Не, че днес бройката има значение. Важно е да имаш пари. Ако имаш пари имаш оръжия. Ако имаш оръжия всички те уважават.
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гърците имат опит само в създаването на интриги. Подкрепили Турция срещу Германия, която 30 години ги храни и сега са се отучили да работят. Готови са да си играят хазарт с бъдещето на Европа за да постигнат собствените си цели
23
7
 
5
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Мобилизация на всичко мъжко от 16 до 56 години и военен поход към Анкра! Ще ги смажем бееее, ще ги смажеееем!
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Естествено, трябва да сме в добри отношения. И по-важното, трябва да изискваме и от съседите същото! И без да се поддаваме на предизборни провокации
21
1
 
3
 
! Отговори
Анон преди 7 години
Който ми трие коментарите да спре, само защото не ви харесва че казвам истината, не означава че имате право да ми триете коментарите!
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво значи приятелски отношения? Спокойно и усмихнато да изчакаме Ердоган да си направи новата Османска империя, в чиято територия той включва и България?! То пък всъщност като се замисля, май с нищо не можем да се противопоставим. И от Великите сили никой няма да си мръдне пръста за нас.