Турска медия: Управляващите ни си пъхат носа в изборите в България!

Те мобилизират всичко за марионетката си ДОСТ, пише изданието
Обновена: 22 мар 2017 16:19 | 22 мар 2017 12:25, Елка Василева
135
Турска медия: Управляващите ни си пъхат носа в изборите в България!
Снимка: архив, Reuters

"Каква е истинската причина за напрежението с България", пита в заглавие на анализ турското опозиционно издание Ода ТВ.

В материала се посочва, че в България се говори за намеса на Турция в предстоящите на 26 март избори и се напомня, че българският посланик в Турция Надежда Нейнски е била повикана за консултации в МВнР в София.

Авторът обвинява в двуличие управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) в Турция и оприличава действията им по отношение на предстоящите в България избори с тези за референдума в южната ни съседка през април за въвеждане на президентска система на управление.

Още по темата

"Да, вярно е, че с остарелия си мироглед правителството на ПСР си пъха носа в изборите в България, меси се", пише Ода ТВ.

Сайтът отбелязва, че на Движението за права и свободи (ДПС) са били наложени ограничения в Турция по отношение на предизборните му дейности там, като същевременно ПСР "мобилизира всякакви възможности за своята марионетка партия ДОСТ".

"Точно както (ПСР) постъпва и към лагера на противниците (на конституционната реформа, бел.ред.) в референдума на 16 април. Без да се срамуват обаче, те искат от Европа демокрация за тях самите! Това е лицемерие!", отбелязва още авторът.

Според материала е "явно, че се прави опит да се манипулира турската общност, живееща в България, посредством религията", пише БТА.

"Когато на главата ни има стотици проблеми, когато няма и една съседна страна, с която да сме в добри отношения, защо някой се занимава с тези работи?", пита авторът.

Според анализа "основната причина за създалото се напрежение с България е религиозно ориентираната политика на ПСР за България".

За Лютви Местан се посочва, че като лидер на ДПС е действал като марионетка на ПСР и подизпълнител в България на религиозно ориентираните политики на управляващата в Турция партия.

"Зад политиките на ПСР към турците, живеещи в България", стоят "политическа ислямска" идеология и "неоосмански" копнеж. Тази политика е ирационална и не е съвременна и приложима", пише още в материала.

"Днешните проблеми по никакъв начин не могат да бъдат разрешени с институциите, манталитета и идентичността на миналото. Проблемите обаче ще се увеличат! По тази причина да се вярва, че с този начин на мислене правителството на ПСР ще донесе мир, благоденствие и спокойствие на страната ни, наистина би било наивност", заключава авторът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още по темата: БългарияизбориТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да не повярва човек в Турция имало и трезвомислещи и психично здрави хора.Ердоганистите ще им затворят устата,само да мине референдума,ще има Вертоломеева нощ, Ердоган е доказал ,че е психопат.
105
1
 
7
 
! Отговори
Учуден преди 7 години
На свобода ли е още автора на статията!? Много смел журналист, дано жив и здрав и се опази от репресии.
104
3
 
3
 
! Отговори
земляк преди 7 години
нищо нема му се случи на журналиста, бъдете спокойни... пиша ви от Турция... малко се преувеличават нещата... предизборна кампания е... и т.п. останете със здраве
103
0
 
5
 
! Отговори
Европеец преди 7 години
Браво. Иначе ... Страх ме е да си помисля какво ще му се случи на журналиста, в този бастион на демокрацията.
102
0
 
2
 
! Отговори
42 преди 7 години
До 107Обаче партиите ни, които са глобалистки, се състоят от антибългари и предатели, а лидерите им са българи само привидно. Според мен само две коалиции на тези избори, не са неолиберали и глобалисти.Едните са АБВ И Д21, другите са ОП.
101
0
 
6
 
! Отговори
Бай Хой преди 7 години
Имало и здравомислещи в Турция. Или по-точно реалисти. Много точно казано. Нашите папуняци от ДОСТ да вземат да четат на турската опозиция изданията. Може да им се появи някоя мозъчна гънка като прочетат
100
0
 
4
 
! Отговори
luckyman преди 7 години
Най-вероятно още утре, "модерният" башибозук, наречен Дианет ще се юрне с "Аллау акбар", да им реже главите! Някои, може би ще се спасяват през границата към България, но дали няма да им ги върнем с белезници, за да попълни Ердоган бройката си с отрязани глави?
99
0
 
3
 
! Отговори
KOI RAZRE6I DOST ? преди 7 години
IMENATA NA POLITICITE ,KOITO DADOHA RAZRE6ENIE DA SE FORMIRA DOST ! IMENATA NA TEZI PREDATELI TRIAVA DA GI ZNAE VSEKI EDIN BULGARIA ! VREME E NIAKOI DA POTARSI OTGOVORNOST NA TEZI PRODAJNI POLITICI- DA SE ZAPO4N4 S PUBLI4NO OPOVESTIAVANE NA IMENATA IM !
98
0
 
12
 
! Отговори
Xm преди 7 години
Ако всички отидем да гласуваме в неделя без значение за коя българска партия, то такива като Дост ще го издухат много яко. Ама от нас си зависи де. Все пак трябва да гласуваме,за да стане това.
97
13
 
5
 
! Отговори
Иванов преди 7 години
България днес казва: Да, България!
96
2
 
22
 
! Отговори
РУСОФИЛЬ ГУРБЕТЧИЕВЪ преди 7 години
До 1Хубаво предаване! Смели журналисти !Опасявам се, че утре може да ги посетят униформени и да ги арестуват. След това същата телевизията с подменен персонал ще започне да излъчва предаваня за безкрайно добрият и безгрешен водач Ердоган.Тоталитаризма не прощава на никого !Хиляди са в затворите в Турция заради смелостта им да кажат истината. Хиляди други бяха избити поради същата причина.НЕ СА ХИЛЯДИ , А СА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ !
95
12
 
18
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Тези от ДОСТ са ДОСТа прости щом ще гласуват за петата колона на Турция. В момента Турция е дестабилизирана,но се опитва да направи същото и в България,за да направи така както Русия направи с Крим,но Ердоган забравя,че ние не сме украинци и няма да изберем отново банкянския му гъ.зоблизник. Никога повече Герб братя,ако не желаете Тиквата да продължава да ни унижава със слугинажа си на Ердоган. Имам чуството,че Тиквата е от партия ДОСТ...
94
3
 
41
 
! Отговори
1 преди 7 години
Аз не бих имал смелостта да напиша това в Турция !
93
2
 
34
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Пълно ембарго за турски стоки, 0% западни туристи + забрана на Turkish airlines да оперира в европа, САЩ, Канада, Япония, Австралия, Южна Кореа.Турция фалира до месец
92
2
 
46
 
! Отговори
1 преди 7 години
Хубаво предаване! Смели журналисти ! Опасявам се, че утре може да ги посетят униформени и да ги арестуват. След това същата телевизията с подменен персонал ще започне да излъчва предаваня за безкрайно добрият и безгрешен водач Ердоган.Тоталитаризма не прощава на никого !Хиляди са в затворите в Турция заради смелостта им да кажат истината. Хиляди други бяха избити поради същата причина.
91
3
 
24
 
! Отговори
До turk преди 7 години
Абе ,turk.Пиши на кирилица да те видим.Раздаваш мнения,а си неграмотен.Не вписваш много добре.П,С.Пристигна ли ти рейса?
90
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само не са казали името на автора . Дано не пострада човека--- spoko avtora ne e ot privirjenitsite na yobaza erdogan koito se i prodavat vsicko sobstvenika na oda tv leja 6 g. v zatvora okaza se ce e bil nevinen izlezna i prodiljava v sistoto tempo i da znae ce ste go ubiyat pak nyama da si poplyue a hora kato nego sa spokoyni no tiya yobazi ( erdogan) padnat li ot vlast togava gleday ti seira kak byagat kato miski
89
38
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние имаме огромен интерес да бъдем в добри отношения с Турция и не сме в позиция да обсъждаме какъв е Ердоган поради много причини които са ясни на всеки.Има достатъчно силни държави които да вземат необходимите мерки.Нашето прилича на ! - заканил се комара на слона да го ........... !!!
88
28
 
4
 
! Отговори
TURK преди 7 години
EVROPA OT 25 GODINI VI KAZA I BALAMOSA 4E VRAGA IDE OT YUGOIZTOKA I DOKATO VIE GLEDAHTE DA NE IDE NE6TO STRA6NO OTKAM TURCIQ TO PREZ TOVA VREME EVROPATA VI OGRABI OT ZADNIQ DVOR I SEGA OSTANAHTE BEZ GA6TI
87
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турският комплекс тресе яко стадото.