Турска медия: Управляващите ни си пъхат носа в изборите в България!

Те мобилизират всичко за марионетката си ДОСТ, пише изданието
Обновена: 22 мар 2017 16:19 | 22 мар 2017 12:25, Елка Василева
135
Турска медия: Управляващите ни си пъхат носа в изборите в България!
Снимка: архив, Reuters

"Каква е истинската причина за напрежението с България", пита в заглавие на анализ турското опозиционно издание Ода ТВ.

В материала се посочва, че в България се говори за намеса на Турция в предстоящите на 26 март избори и се напомня, че българският посланик в Турция Надежда Нейнски е била повикана за консултации в МВнР в София.

Авторът обвинява в двуличие управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) в Турция и оприличава действията им по отношение на предстоящите в България избори с тези за референдума в южната ни съседка през април за въвеждане на президентска система на управление.

Още по темата

"Да, вярно е, че с остарелия си мироглед правителството на ПСР си пъха носа в изборите в България, меси се", пише Ода ТВ.

Сайтът отбелязва, че на Движението за права и свободи (ДПС) са били наложени ограничения в Турция по отношение на предизборните му дейности там, като същевременно ПСР "мобилизира всякакви възможности за своята марионетка партия ДОСТ".

"Точно както (ПСР) постъпва и към лагера на противниците (на конституционната реформа, бел.ред.) в референдума на 16 април. Без да се срамуват обаче, те искат от Европа демокрация за тях самите! Това е лицемерие!", отбелязва още авторът.

Според материала е "явно, че се прави опит да се манипулира турската общност, живееща в България, посредством религията", пише БТА.

"Когато на главата ни има стотици проблеми, когато няма и една съседна страна, с която да сме в добри отношения, защо някой се занимава с тези работи?", пита авторът.

Според анализа "основната причина за създалото се напрежение с България е религиозно ориентираната политика на ПСР за България".

За Лютви Местан се посочва, че като лидер на ДПС е действал като марионетка на ПСР и подизпълнител в България на религиозно ориентираните политики на управляващата в Турция партия.

"Зад политиките на ПСР към турците, живеещи в България", стоят "политическа ислямска" идеология и "неоосмански" копнеж. Тази политика е ирационална и не е съвременна и приложима", пише още в материала.

"Днешните проблеми по никакъв начин не могат да бъдат разрешени с институциите, манталитета и идентичността на миналото. Проблемите обаче ще се увеличат! По тази причина да се вярва, че с този начин на мислене правителството на ПСР ще донесе мир, благоденствие и спокойствие на страната ни, наистина би било наивност", заключава авторът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още по темата: БългарияизбориТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Незабавно Местан трябва да бъде експулсиран в Турция, а Доган в Русия. Да живее България!
45
0
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Струва ми се, че това е достатъчно за съда, за да забрани тази партия.
44
1
 
12
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Евгений Михайлов няма да даде коментар по темата :)
43
1
 
10
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Когато на турската глава стои ***, ще имат проблеми и това не го разбраха за 1000 г. Нека пробват с будизма, сигурен съм че след 10 г ще са в ес
42
17
 
2
 
! Отговори
Турко преди 7 години
До 47Вие с *** не можахте да се оправите, къде хвърчиш, да се мериш с нас? не можеш да сравняваш комар и слон, смешникВреме е за ДОСТ!
41
1
 
8
 
! Отговори
Да zeus преди 7 години
Айде бе:-):-):-)знаеш ли колко медии и са против Ердо, а още са по екраните:-):-):-)мога да ти изброя много но едва ли познаваш тези водещи например първия, за който се сещам Фатих Портакал:-) все още е на екраните жив и здрав е...вие си вижте вашите "свободни", които трият коментари...:-)
40
36
 
6
 
! Отговори
Турко преди 7 години
ЩЕ СЕ МЕСИ МНОГО ЯСНО В БЪЛГАРИЯ ЖИВЕЯТ 400 000 ТУРЦИ, АКО НЕ СЕ МЕСИ ИДВА 1989Г. И ОТ ТОВА ИНТЕРЕС НЯМА НИКОЙ, НАЙ МАЛКО ТУРЦИЯ.ВРЕМЕ Е ЗА ДОСТ!
39
6
 
18
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Турците си казват, че ДОСТ се уравлява от Турция, а Борисов, че не е вярно. На кого да вярвам? На Борисов, който винаги говори истината ли?
38
4
 
18
 
! Отговори
EVET преди 7 години
Аз пък вчера видях една БЪЛГАРСКА МЕДИЯ която да твърди че Турция не се меси в изборите на българия
37
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България , Гърция , Сирия Ирак , Иран , Армения , Грузия - с коя от тези държави не са в конфликт и с нагли претенции. Ако всичките се хванем и ги опраскаме , ще хвърчат фесове наляво и надясно. А всъщност имат и вътрешен враг - кюрдите и само те са достатъчни за набиване на канчето.
36
2
 
33
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Интересно ми е като тук имаме свобода на словото как не се намери една медия да напише това? В същото време това турско издание е наясно, че след тази статия ги чака най-малкото закриване, а много вероятно и по-лоши неща.
35
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до aнонименДост- a лесно ще му видят сметкaтa, щом милиционерите сa им вдигнaли мерникa. Виж зa рускaтa aгентурa- бившaтa Бкп- Бсп, Aтaкa, Дпс, МВРО и т.н никой и думa нямa дa кaже, зaщото просто сме губерния, a не държaвa...
34
2
 
30
 
! Отговори
Манолски преди 7 години
искрено се надявам, Дост да останат "под чертата" и така Местаня да изпорти доверието и похарчените капитали. Така или иначе нещата лъснаха кой какъв и чии интереси прокрадва. Трябва да бъде осъден за антидържавна дейност и пребит с камъни за назидание както правят по неговите любими георграфски ширини
33
3
 
4
 
! Отговори
EVET преди 7 години
Я опозиционна партия която не е в затвора, нали бяха в затвора?
32
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно, че до петък ще се публикуват все подобни "новини", чиято цел е да се очерни ДОСТV Жалко е , че днес се продаде на руснаците и участва активно в руската пропагнада срещу опонента на проруската ДПС!
31
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турската ДОСТ и руската ДПС трябва да се забранят моментално!
30
2
 
20
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Само заради тази статия, ДОСТ и формаиите в нея трябва да се забранят със закон.
29
2
 
27
 
! Отговори
Teo преди 7 години
На тази медия и давам 2 дена, преди да бъде посетена от правилните хора и на ръководни длъжности пак да бъдат назначени правилните хора. Кой се опитва да развали рахата на Султана на демократичен Туркистан?
28
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той и Путьоо се меси в България чрез хидроинженера, агента Сава и генерал Решетников...ама на тукашната рософиил-путинофиилска измеет не и е удобно да говори за това. Патреотите мълчат.
27
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ясен е отговорa, но все пaк дa попитaм- КОГA ЛИ ЩЕ ДОЖИВЕЕМ В РУСКA МЕДИЯ ДA СЕ ПОЯВИ НЯКAКВО, ДОРИ СРAМЕЖЛИВО СAМОПРИЗНAНИЕ И УКОР, че русия пряко се меси във вътрешните рaботи нa Бългaрия? Президентa го обсъдихa с Решетников, реaкция НУЛA, Бсп, Aтaкa, Вмро и още и още твърдят, че трябвaло дa пристaнеме нa Кремъл, реaкция от държaвaтa пaк НУЛA, фенове нa тия пaртии вървят из грaдовете ни с руски знaменa кaто мaтрьошки и пaк НУЛA..Питaм товa двоен стaндaрт ли е, или държaвaтa е НУЛA?