Юнкер мисли дали да не ни отпуска още пари за границата

ЕК готова да прати експерти, които да анализират нуждите ни
28
Юнкер мисли дали да не ни отпуска още пари за границата
Снимка: Reuters, архив

Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер заяви в писмо до президента Румен Радев готовността на Комисията да проучи дългосрочните нужди на България за охрана на външните граници на ЕС, както и за отпускането на допълнително финансиране. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Още по темата
Писмото на Жан-Клод Юнкер е в отговор на проведените разговори с държавния глава в Брюксел, както и на изпратеното от Радев писмено предложение до европейските институции.

Президентът многократно призова за приемането на общ оперативен план от ЕС за действие в кризисни ситуации и за осигуряването на допълнително финансиране за засилване капацитета за охрана на българските граници.
 
В момента Европейската гранична и брегова охрана провежда оценка на уязвимостта на всички държави-членки на ЕС, включително България, която ще бъде готова през април.

На основата на тази оценка Европейската комисия има готовност за изпращане на мисия от експерти, които да преценят дългосрочните нужди на България в областта на охраната на границите.
 
В писмото на Жан-Клод Юнкер се подчертава и че ЕК ще извърши задълбочен анализ на представената от България оценка за оказването на допълнителна финансова подкрепа за охрана на външните граници, извън отпусната досега спешна помощ в размер на 167,3 млн. евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Гоги преди 7 години
Държавата, в лицето на управниците, съсипа народа. За мен лично е безразлично дали говорим за ГЕРБ или БСП. Народа мизерства. Каква е тая държава в която младежите си даватпоследните спестени пари на мошенически фирми, които работят срещусобствените си клиенти, като Еврофутбол, Национална лотария, MX Trade на бул. Тотлебен 53-55,изи кредит и камара дуриг фирми за бързи кредити...тия всички са параван да се източватсметки. В същото време глупавия народ си дава парите. Защо си дава парите, като не
19
0
 
0
 
! Отговори
Вели преди 7 години
В затвора трябва да е Василев, Тави Петрееску, Павел Кочалка. Това са все хора създали пирамиди и искащи да ограбятклетия българин дето няма пари, като го лъжат, че ще търгуват с акции. Всщност им даваш колкото пари имаш, вероятно последни спестявания и се получават измами и кражби.
18
0
 
0
 
! Отговори
Емилиан Станевски преди 7 години
Ами и тези и онези съсипаха държавата. Хората мизеруват. Аз не знам какможе даса нагли и БСП и ГЕРБ до такава степен, че да не им пука за народа. Щяха да вдигат заплати едно друго, а накрая нищо. Или и да има увеличение е мизерно на фона на покачващите се цени. Аз не съм от голям град и респективно доходите са ниски.Как да се лекувам, как да помагамна роднините си, като има измамници, като exante, СГЛ МС ИЮ с шефка Яна николова. Няма онази сигурност от договор и заплата. Това ти дава частният с
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
EС е създаден за да няма войни , но войни има , а Европа плаща . Плащайки по този метод Европа подстрекава войните .
16
0
 
2
 
! Отговори
Додо преди 7 години
Пари не! Някой ще ги открадне. Пращайте войски да ни пазят от добрия комшия, че заканите му замирисаха на кипърски сценарий ... Все пак това е граница на ЕС, не е само наша.
15
1
 
3
 
! Отговори
исмаил рамадан преди 7 години
мога ли да попитам г-н юнкер още колко години и на каква скорост българия ще эагива във валутен борд и с каква цел......
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде бе EU. Изхвърлете ни! Дайде бе! Айде, дайте БГ аут! Плащаме вноски, давате нещо, получавате в пъти повече? Някой да е публикувал някъде сравнителна таблица дал-взел? А? А? Цифри! ЦифффффрИ! Нямало да дава пари!? Че тия пари ти ги одра от нас! Плащайки на пУдлизуркови правителства! Аман от вас! Ела живей У севрезападнала БГ и карай с 20 евро на месец! Е те това е .... Неам думи! Ела да те крадат и едвам да свързваш двата края! Ама и тия дето ти играят ... и те са ...
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкото и пари да отпускат гербаджийската крадлива клика ще ги краде, защото тях не ги интересува ни България ни нищо свято
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те времената се менят -- ще преминеш българска граница преди 30 години, ама на куково лято!....То па един наплив имаше преди 30г.да минават българската граница насам. Тогава хората бягаха от България и куршумите ги застигнаха в гръб изстреляни от българи за българи или за соцбратя.
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Правилно!Първо трябва всички да употребим добре разтворените си бузи на задните части,които,като единствено останало ни "оръжие"(всичкото останало го положихме за претопяване в името на демокрацията и на бившия и бъдещ поробител,Турция),а след това,умаломощения от задните ни части башибозук,ще тръгне към ИПЕ(истинска ******ка Европа).Браво на нас!Ех Тервеле(Свети Тревелий),защо победи арабите,преди 13 века,та сега свише да се червиш от срам от нас,робите,спасители пак на запада..с ***!!!
10
2
 
8
 
! Отговори
Владо преди 7 години
Специално за границите, пари не ни трябват, имаме си Динко !
9
1
 
9
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 7 години
Ха така, Жан ! Помисли хубаво и ако са нужни 100, дай 200. Ние тука "усвояваме"..... Колкото и да дадеш,първо: няма да ги видиш, второ: няма да стигнат и трето: мигрантите пак ще прескачат оградата. Те времената се менят -- ще преминеш българска граница преди 30 години, ама на куково лято!! Ще те поздрави с "боен ред" другаря Калашников за "добре дошъл" и друг след тебе няма и да припари! Сега прескачат-- че бият и рекорда на Стефка К . дори.......
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вчера фондовете на ЕС отново се отвориха за България.
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Писмото е до президента, но защо се праща след изборите? Защо никой не му писа преди това?
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Писмото е до Президента ни, не до някакв си тиква!
5
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко Борисов е магьосник! Щом се появи и от ЕС развързват кесията. Щом изчезне и ни притискат в ъгъла!
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само че Тръмп си иска 370 милиарда долара за разходите на Нато. И то само от Германия. Какви пари ще пръскате, след като щатите си ги искат на момента. Нищо че съхраняват 3500 тона германско злато. Явно и него ще приберат американците.
3
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От ЕС чакаха резултатите от изборите. След победата на ГЕРБ със сигурност ще отпуснат доста пари.
2
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герб победи и парите заваляха!!!
1
3
 
8
 
! Отговори
Браво! преди 7 години
Ще мисли, ще мисли, па ще отпусне.Браво!