Нинова оставка не дава! БСП обединила левите

За столетницата гласували и много млади, и висшисти
174
Нинова оставка не дава! БСП обединила левите
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че партията е постигнала най-добрия резултат на парламентарни избори от 2009 г. насам. Тя бе категорична, че няма да подава оставка заради резултатите, които оставиха социалистите втори след ГЕРБ с над 5% разлика в подкрепата.

Още по темата

Тя уточни, че има 9 случая на разместване на листи от преференции на принципа 10/10. От БСП няма да призовават никого да се отказва от депутатското си място в полза на друг по тази причина.

Нинова каза, че от 2009 г. БСП има 17%, 2013 – 26%, 2014 - 15%. "2016 г. президентските избори – 25% и сега 27,20%. Въпреки загубата на изборите, най-добрият резултат от 2009 г. насам, голям успех за БСП. Удвоили сме депутатите от миналия парламент. Имаме мандати и там, където досега нямахме", каза Нинова и отчете, че БСП води в 7 големи областни центрове.

Тя посочи, че социалистите се гордеят и с успеха в София - 15% ръст спрямо 2014 г.

"В областните центрове 15% увеличение. В друг голям град 7% и в село 8 на сто увеличение. В областните центрове и в София ние имаме сериозен ръст, там, където досега винаги сме изпитвали затруднения", заяви Нинова.

По думите й има много сериозен ръст сред младите хора. Нинова подчерта, че внушението, че младите хора не харесват БСП, е опровергано.

"Сериозният ръст, който имаме с хората с висше образование - 15%", каза още Корнелия Нинова.

По думите й в чужбина, на фона на внушението за антиевропейската същност на БСП, партията 5 пъти е увеличила подкрепата си.

"При това най-сериозен ръст имаме в държави от ЕС. Има такива, в които сме и първа политическа сила в някои градове", каза Нинова.

В петък БСП свиква Национален съвет, на който ще бъден представен анализ на грешките и резултатите.

"Имаме една президентска победа, един силен конгрес със започнала промяна в партията, която трябва да продължи и имаме този невероятен ръст в гласовете на парламентарните избори. Не виждам основание да подавам оставка при така постигнатото за 10 месеца", обобщи Нинова.

По думите ѝ въпреки загубата на тези избори БСП е постигнала много голям успех, тъй като консолидацията в ляво е факт.

"Ние сме успели да представим лявата алтернатива и около нея да обединим тези 955 490 души. Тревожно е, че една голяма част от дясномислещите хора остава непредставена в парламента", коментира тя.

Според нея се е очертало сложно съотношение на силите вътре в парламента.

Нинова каза, че позицията на партията й за референдума на Слави Трифонов не се е променила. По думите й спирането на предаването му снощи за БСП изглежда странно, защото той изразява една и съща позиция от 4-5 месеца насам.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още по темата: АБВКорнелия Нинова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
8
 
4
 
! Отговори
IVAN HRISTOV преди 7 години
NIKAKVA OSTAVKA MILICHKA, NE NI OSTAVIAI /tvoite podrajnici/ NA MUHLUVCITE KOITO UPRAVLIAVAHA PARTIATA, RABOTI OSHTE PO NAPORISTO, NE SE STAPISVAI OT IZBORNITE REZULTATI I TE NESHTATA SHTE SI DOIDAT. POJELAVAM TI UPORITOST I DRAZNOVENIE!
103
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** по-гръб не пада....излишен е коментара за тази....
102
4
 
21
 
! Отговори
Курнелия лицемерка преди 7 години
Другарката Нинова(г-жа Лъжа) е изпратила сина си в Щатите, а иска да набута българите в Русия, е на това му казвам лицемерие. То и затова електората им се състои главно от жертви на телефонни измами.
101
3
 
19
 
! Отговори
Курнелия нагла преди 7 години
Мале, мале, БСП щели да се борят с паралелната държава - ами тя цялата е в редиците на БСП, бе Курнелио. Около теб ли са Г.Гергов(свинарят), Кирчо Добрев(хванат на границата 1996г. с куфарче с долари), Р.Овчаров(дългият инкасатор), Бригадир Аспарухов(милионер пенсионер), ***(милионерка), Весела Лечева и много други другари-милионери и мошеници. Няма такава наглост
100
1
 
19
 
! Отговори
Ц преди 7 години
Синът на Нинова учи в САЩ - факт !Тя е прецедател на русофилска партия .Моля,обяснете ми !Признание и доверие на запада ли е или лош климат в Русия ?
99
10
 
1
 
! Отговори
До 68 преди 7 години
Всичко написано е вярно, но за ББ.
98
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
***, бъди мъж! Подай оставка както обеща ако загубиш!!!!
97
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що за проззтотия БСП се върна в играта.... каква оставка, на кой свръх мозък му хрумна?!?!!?!?!?!?
96
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Курнелка, БСП е партия на назначените милионери, какво ляво те гони?
95
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** не сдава. Само събира. От Костов насам няма знак минус на елката.
94
4
 
13
 
! Отговори
Курнелия лъже преди 7 години
Другарко Нинова няма да ви простим , че излъгахте за срещата си с ген. Решетников.
93
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, как ше дава, там само се взима.
92
12
 
8
 
! Отговори
Гробокопач преди 7 години
До жената мъж(***)Ще ви се на герберите, Нинова да подаде оставка, но аз не й позволявам. Нужна ми е, на този етап. Иначе Борисов ще стане Тодор Живков. Така, че "жената-мъж" доста поизпоти задниците на герберските кметове по места. Доста са пъшкали те, мъкнейки бюлетини насам-натам. Следващите избори, ако не още на тези, Нинова ще бъде министър-председател на България. Защото аз го искам.
91
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕС, САЩ, ГЕРБ!
90
4
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
ЕВРОАМЕРИКАНСКИЯ БЛОК СЕ ГРАДИ И НИКАКВИ ИСТЕРИИ ОТ ИЗТОК НЯМА ДА ГО СПРАТ.
89
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пенсиите​ сега гласуват за биби, особено бабите, мислят го за Батман! С гордост казват че са бибистки.
88
9
 
8
 
! Отговори
Гробокопач преди 7 години
До БългаринРазбира се, че, ако се следва логиката на твоето мислене, Борисов трябва да е председател завинаги. Нинова няма да подава оставка, по една проста причини, тя е възможният бъдещ мин. председател на България. Показа качества като лидер и се вслушва в добрите съвети, поне в моите;))) За 10 месеца направи това за собствената си партия, което предишните и председатели - мъже, не направиха. Би се добре с Борисов, мъжки на изборите.
87
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕС, САЩ, ГЕРБ! ЕС, САЩ, ГЕРБ! ЕС, САЩ, ГЕРБ!
86
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом слагате минуси, НО БЕЗ ДА МОЖЕТЕ ДА ОТГОВОРИТЕ СМИСЛЕНО, ще четете пак:Когато от 39 депутати се качваш на 80, и когато от срината партия която не спечели нито един областен кмет, само година по-късно издигаш ляв президент, това си е УСПЕХ от всякъде! Другото са жалки злобни БЕЗПОЧВЕНИ коментарчета на политически противници
85
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тез пенсиии кога ще измрът от да се свърши с рая помия наречена бесепе? Аман от празните им приказки 27 години. Цялата държава е пълна с техни тумори.