Нинова оставка не дава! БСП обединила левите

За столетницата гласували и много млади, и висшисти
174
Нинова оставка не дава! БСП обединила левите
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че партията е постигнала най-добрия резултат на парламентарни избори от 2009 г. насам. Тя бе категорична, че няма да подава оставка заради резултатите, които оставиха социалистите втори след ГЕРБ с над 5% разлика в подкрепата.

Още по темата

Тя уточни, че има 9 случая на разместване на листи от преференции на принципа 10/10. От БСП няма да призовават никого да се отказва от депутатското си място в полза на друг по тази причина.

Нинова каза, че от 2009 г. БСП има 17%, 2013 – 26%, 2014 - 15%. "2016 г. президентските избори – 25% и сега 27,20%. Въпреки загубата на изборите, най-добрият резултат от 2009 г. насам, голям успех за БСП. Удвоили сме депутатите от миналия парламент. Имаме мандати и там, където досега нямахме", каза Нинова и отчете, че БСП води в 7 големи областни центрове.

Тя посочи, че социалистите се гордеят и с успеха в София - 15% ръст спрямо 2014 г.

"В областните центрове 15% увеличение. В друг голям град 7% и в село 8 на сто увеличение. В областните центрове и в София ние имаме сериозен ръст, там, където досега винаги сме изпитвали затруднения", заяви Нинова.

По думите й има много сериозен ръст сред младите хора. Нинова подчерта, че внушението, че младите хора не харесват БСП, е опровергано.

"Сериозният ръст, който имаме с хората с висше образование - 15%", каза още Корнелия Нинова.

По думите й в чужбина, на фона на внушението за антиевропейската същност на БСП, партията 5 пъти е увеличила подкрепата си.

"При това най-сериозен ръст имаме в държави от ЕС. Има такива, в които сме и първа политическа сила в някои градове", каза Нинова.

В петък БСП свиква Национален съвет, на който ще бъден представен анализ на грешките и резултатите.

"Имаме една президентска победа, един силен конгрес със започнала промяна в партията, която трябва да продължи и имаме този невероятен ръст в гласовете на парламентарните избори. Не виждам основание да подавам оставка при така постигнатото за 10 месеца", обобщи Нинова.

По думите ѝ въпреки загубата на тези избори БСП е постигнала много голям успех, тъй като консолидацията в ляво е факт.

"Ние сме успели да представим лявата алтернатива и около нея да обединим тези 955 490 души. Тревожно е, че една голяма част от дясномислещите хора остава непредставена в парламента", коментира тя.

Според нея се е очертало сложно съотношение на силите вътре в парламента.

Нинова каза, че позицията на партията й за референдума на Слави Трифонов не се е променила. По думите й спирането на предаването му снощи за БСП изглежда странно, защото той изразява една и съща позиция от 4-5 месеца насам.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още по темата: АБВКорнелия Нинова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ДебатПо-мафиотска партия от БКП/БСП в България имало ли е бе, човек?Не е имало!
63
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е да ама Слави сега може да ги осъди за дискриминация, значи всеки може да обсъжда нещо ама Слави не може и защо да не може. Hа нас зрителите ни е интерестно какво мисли един тв водещ, нека Слави направи подписката и да казва къде да се събираме ще го подкрепим пред комисията за дискриминация.
62
0
 
7
 
! Отговори
До 69 преди 7 години
От мен имаш 10 000 плюса заради изключително вярната ти преценка!
61
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има логика в това, което Нинова казва за спирането на предаването на Слави. Защо, след като той от месеци говори едно и също не го спряха по-рано, а го спряха едва след като ГЕРБ спечели изборите. Това дава храна за размисъл на тема "що е то демокрация по български", както и за определени изводи.
60
0
 
3
 
! Отговори
за 67 преди 7 години
Тез експерти 27 год им сърбаме попарата и 20 правителства да направят нямат капацитет откъде да захванат. Hе могат да направят нищо, даже и всички да се обединят всичко е корупция, а нардното събрание е безполезно вместо да решават реални проблеми явно решиха че пръстовият отпечатък е най-наложителното нещо и то го и отмениха. Вярно, че Герджиков е един два левела повечe, но той гледа по-скоро да се махне, а не да си стои там.
59
1
 
0
 
! Отговори
Дебат преди 7 години
До 69 Анонимен "Лицето Нинова е събирателно..."Ка'й сега и за качествата на Боко и какво лъха от неговото лице и уста... ама честно!
58
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Леко ироничното заглавие като че ли се опитва да внуши, че не е така. Но истината е, че резултатът за БСП е много добър и че няма причина за оставка - наистина левите се обединиха около БСП. Другите леви формации събраха някаква смешна подкрепа. От години БСП не е имала такъв подем. Станишев беше катастрофа за партията си, макар че в личен план получи някакво развитие. А лидерството на Миков имаше ефекта на преминаването на природно бедствие през БСП.
57
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма лошо да се направи кабинет на националното спасение от трите партии. Но как тиквата ще се раздели с премиерският пост? Всички видяхме, че не става!
56
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лицето Нинова е събирателно на много качества в едно и все негативни. На първо място лъха голяма доза простащина, нещо средно между каруцар и съдържателка на публичен дом. Изключителната арогантност на селска кoмплeксарка дошла от в големия град да се доказва. Ехидността и злобата често доминират в изразните средства, поради липса на достатъчно интелект. И не на последно място - лъжата и омаскаряването, най-силните и най-гнусни оръжия на комунистите изобщо.
55
4
 
4
 
! Отговори
factotum преди 7 години
Да направят едно експертно правителство всички партии без дпс, до евроизборите 2019 с Герджиков министър председател!
54
7
 
3
 
! Отговори
Дебат преди 7 години
До 64 каринаКаринке, мисли малко...Кой нормален човек/партия ще направи коалиция с мафията?!Та нали точно това се опитваме да избегнем - поредно управление на мафията!!!Тези, които правят коалиция с ГРО/Б трябва да са ви ясни какво представляват - гледат да са част от далаверата...
53
8
 
9
 
! Отговори
гост преди 7 години
Ще видите един Бойко, като се вдигнат цените на природния газ и оттам на всичко още другия месец, пак ще ви се обясни, че това е положението и трябва да бачкате повече. Бързо забравихте постната пица.
52
5
 
5
 
! Отговори
карина преди 7 години
БГ ще се оправи само, ако всички се обединят и отговорно съставят ширококоалиционно правителство - ГЕРБ и БСП заедно за доброто на страната. Но теснопартийният егоизъм и егоцентризъм е над всичко .
51
5
 
5
 
! Отговори
Дебат преди 7 години
До ВасилевТака, така - класа и морал.Също както показа класа и морал като саботира кандидатурата на Бокова, също както предизборно обеща ЮП, а после му наредиха друго, също както върна политическите бегълци турци бягащи от Ердоган след "опита за атентат" без съдебно произнасяне и спазване на закона, а по едноличното му нареждане, също както класно изтегли 12млрд. кредити, също както си прави углушки и не изисква по дипломатичен път Цветан Василев от Сърбия, защото като си отвори устата ще ст
50
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може да всичко обаче БСП е втора политическа сила. Къде са тия фалшиви патриоти ?
49
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма нужда да се чака следващи избори за да победи Нинова. С тези цени *** парното, топлата вода и тока, още в началото на зимата народа ще излезе. Високите цени ни ги е подготвил Рапона ни е чакал да минат изборите и да ни го забие. Тези които много си го искаха и гласуваха за него да не ***. Заби им го както винаги. Помните ли, имаме воля. Да, имат воля да ни крадат но през зимата, при първите надути сметки ще излезем. Отново ще се крие в Банкя, ще вдига кръвно наблягане. Лаком г.з си е!
48
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комунистът не подава оставка доброволно! У него няма чувство за доблест и чест...
47
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нинова вдигна БСП от прахта (с дейната помощ на ГЕРБ), и след катастрофата им на парламентарните избори 2014г. и местните избори 2015г., тя издигна ляв президент и увеличи двойно депутатите на партията! Не само че не трябва да подава оставка, ами направо си е за сериозни хвалби
46
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дрън, дрън, дрън ако бяхте леви можехме и да гласуваме за вас като покажете тоягата на монополите и моркова на народа тогава ни търсете за гласуване. Cега засега ще си ходим за гъби добре, че има омбудсман.
45
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нинова влезе в матрицата , още не осъзнава , че на следващите избори ще ги сънува тези 27% , ако разчита на това измамно увеличение на подкрепата , защото получи голяма част от гласовете на хората които просто не искат ГЕРБ .