Нинова оставка не дава! БСП обединила левите

За столетницата гласували и много млади, и висшисти
174
Нинова оставка не дава! БСП обединила левите
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че партията е постигнала най-добрия резултат на парламентарни избори от 2009 г. насам. Тя бе категорична, че няма да подава оставка заради резултатите, които оставиха социалистите втори след ГЕРБ с над 5% разлика в подкрепата.

Още по темата

Тя уточни, че има 9 случая на разместване на листи от преференции на принципа 10/10. От БСП няма да призовават никого да се отказва от депутатското си място в полза на друг по тази причина.

Нинова каза, че от 2009 г. БСП има 17%, 2013 – 26%, 2014 - 15%. "2016 г. президентските избори – 25% и сега 27,20%. Въпреки загубата на изборите, най-добрият резултат от 2009 г. насам, голям успех за БСП. Удвоили сме депутатите от миналия парламент. Имаме мандати и там, където досега нямахме", каза Нинова и отчете, че БСП води в 7 големи областни центрове.

Тя посочи, че социалистите се гордеят и с успеха в София - 15% ръст спрямо 2014 г.

"В областните центрове 15% увеличение. В друг голям град 7% и в село 8 на сто увеличение. В областните центрове и в София ние имаме сериозен ръст, там, където досега винаги сме изпитвали затруднения", заяви Нинова.

По думите й има много сериозен ръст сред младите хора. Нинова подчерта, че внушението, че младите хора не харесват БСП, е опровергано.

"Сериозният ръст, който имаме с хората с висше образование - 15%", каза още Корнелия Нинова.

По думите й в чужбина, на фона на внушението за антиевропейската същност на БСП, партията 5 пъти е увеличила подкрепата си.

"При това най-сериозен ръст имаме в държави от ЕС. Има такива, в които сме и първа политическа сила в някои градове", каза Нинова.

В петък БСП свиква Национален съвет, на който ще бъден представен анализ на грешките и резултатите.

"Имаме една президентска победа, един силен конгрес със започнала промяна в партията, която трябва да продължи и имаме този невероятен ръст в гласовете на парламентарните избори. Не виждам основание да подавам оставка при така постигнатото за 10 месеца", обобщи Нинова.

По думите ѝ въпреки загубата на тези избори БСП е постигнала много голям успех, тъй като консолидацията в ляво е факт.

"Ние сме успели да представим лявата алтернатива и около нея да обединим тези 955 490 души. Тревожно е, че една голяма част от дясномислещите хора остава непредставена в парламента", коментира тя.

Според нея се е очертало сложно съотношение на силите вътре в парламента.

Нинова каза, че позицията на партията й за референдума на Слави Трифонов не се е променила. По думите й спирането на предаването му снощи за БСП изглежда странно, защото той изразява една и съща позиция от 4-5 месеца насам.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още по темата: АБВКорнелия Нинова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръбите за Южен поток стоят в Бургас - откраднете и тях герберуги , вие тва го можете..
43
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не се ядосвай,Корнелия.Ти победи на тези избори,само че евромафията начело с ЕНП ти отне победата.Остави го сега Байх.. хептен да се оклепе с пишманпатриотите.Ти знаеш по-добре от мен що за коалиция ще се получи.От този момент ГЕРБ ще върви само надолу.А ти продължавай в същия дух.Моментът ти ще дойде,и то много скоро.Тъкмо ще имаш време да си поочистиш двора още повече,че доста от хората ти ти подляха вода.Ти ги знаеш кои са.Също така и ще елиминираш някои грешки,които допусна.Бъдещето е с теб!
42
2
 
14
 
! Отговори
А Н Т И преди 7 години
Сега Бойко като постави полицай във всяко село,и престъпниците ще избЕгат през глава.
41
8
 
15
 
! Отговори
Emo преди 7 години
Нинова е захапала поста в БКП, като разг.онена нимфо.манка полов орган мъжки.
40
7
 
10
 
! Отговори
Emo преди 7 години
Нинова е захапала поста в БКП, като разг.онена нимфо.манка полов орган мъжки.
39
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ, заминавате си бавно, но за сметка на това болезнено. Кофти е, че и ние страдаме до като умирате, защото хапнете всичко​ което е различно от ГЕРБ.
38
6
 
10
 
! Отговори
Дебат преди 7 години
До 40 АнонименМда... а вашите нови лица са от ранга на Калин тъпанджията (Вельов), които така се беше нахилил, че не успя да скрие радостта си от ударения джакпот!Да не подхващаме Георг Георгиев, който го бяха пуснали в предизборните студия да говори върху опонентите си за да не могат хората да чуят предизборната им програма... Има и други разни, ама не ги помня да ти ги цитирам тука, щото са се от ранга на гербавите ви министри. Я ми кажи пък от тях кой става, като са крадци до последния
37
6
 
4
 
! Отговори
кради марко преди 7 години
какви сте ми лидери и ти и борисов, добре че ви се връзват но некой и друг вишиш, жана д;арк и винету, мили боже, па и у последните години едни вишишти се народиха от българското племе! само чакат некоя чалгарка да им рече - ръцете горе ....
36
9
 
16
 
! Отговори
Свършено е с БСП преди 7 години
БСП няма да управлява повече никога. Няма да им позволим да се върнат повече да крадат. Събираме се и ги разбиваме до дупка. Партньорството им с ДПС беше до тук, повече няма да им позволим да правят коалиция с ДПС и да управляват.
35
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не може да има Южен поток,доказано добър за България,понеже му дръпнаха ушичките на някой
34
10
 
13
 
! Отговори
карина преди 7 години
Това разиграване с оставките е патент на ББ. Каквото и да говорим Нинова стои зад думите си и не шикалкави - казва нещата в прав текст. Кому е нужна една оставка освен за сеир на п...ростаците.
33
0
 
9
 
! Отговори
Мишо преди 7 години
В България най-популярната форма на дебилизъм е оставка или политически реваншизъм. Как да е оправим, а!? Как да се оправим като всички се мразим.
32
6
 
7
 
! Отговори
Браво! преди 7 години
Браво на дистойните политици от БСП, които и в най-тежките моменти запазват спокойствие на духа и по този начин успяват да компенсират слабостите, възникнали по обективни и по субективни причини!Браво!
31
8
 
15
 
! Отговори
Дебат преди 7 години
Ако могат тези, гласували за ГРО/Б и Магарешки да се погледнат отстрани и да се видят колко са жалки... Единия им обеща магистрали, другия евтин бензин... и нашите чалгари плеснаха с ръце и се втурнаха към урните... Това е, толкова им е капацитета, не случайно техния ментор - мутрата, ги нарича мат'рял...И сега седнали на ракийка и обиждат на "комунист" наляво и надясно... Идилия...
30
8
 
7
 
! Отговори
АнализВисшисти заБСП преди 7 години
"Висшистите" с купените дипломи, но нямащи силни връзки;висшистите от десетките "университети" и "колежи", в които изпити се "взимат", като се изпращат по електронната поща писмени работи, свалени по интернет;висшистите от онези специалности, в чиято сфера има свръхпроизводство на кадри с неясни знания и умения.Всички тези хора са чували от родителите си, че през соца е нямало безработица и се надяват под натиска на БСП да бъдат разкрити десетки хиляди излишни работни места и да ги назначат.
29
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
щеше да бъде АЕЦ Белене южен поток....всве ползи за държавата
28
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не давала оставка. Значи пак излъга.
27
2
 
11
 
! Отговори
До32 преди 7 години
Сава гетата са ваши на Цецо !!! Гледай новини !!!
26
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вчера в разбивката за изборите беше дадено, че в ромските махали побеждава Герб.
25
9
 
6
 
! Отговори
Анализ -1 преди 7 години
Чувствително увеличаване на броя на гласовете за БСП в София и в градовете-областни центрове, "... много сериозен ръст сред младите хора" и в чужбина; 15% повече гласове от страна на висшистите.Обяснението е просто:- Ескалира процесът на разрастване на гетата около големите градове; сред техните обитатели раждаемостта през последните 27 г. расте с катастрофални размери, но и много от тях се изнасят в чужбина - това обяснява ръстът на гласовете за БСП.- Висшистите? Тези с купените дипломи ....