Нинова оставка не дава! БСП обединила левите

За столетницата гласували и много млади, и висшисти
174
Нинова оставка не дава! БСП обединила левите
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че партията е постигнала най-добрия резултат на парламентарни избори от 2009 г. насам. Тя бе категорична, че няма да подава оставка заради резултатите, които оставиха социалистите втори след ГЕРБ с над 5% разлика в подкрепата.

Още по темата

Тя уточни, че има 9 случая на разместване на листи от преференции на принципа 10/10. От БСП няма да призовават никого да се отказва от депутатското си място в полза на друг по тази причина.

Нинова каза, че от 2009 г. БСП има 17%, 2013 – 26%, 2014 - 15%. "2016 г. президентските избори – 25% и сега 27,20%. Въпреки загубата на изборите, най-добрият резултат от 2009 г. насам, голям успех за БСП. Удвоили сме депутатите от миналия парламент. Имаме мандати и там, където досега нямахме", каза Нинова и отчете, че БСП води в 7 големи областни центрове.

Тя посочи, че социалистите се гордеят и с успеха в София - 15% ръст спрямо 2014 г.

"В областните центрове 15% увеличение. В друг голям град 7% и в село 8 на сто увеличение. В областните центрове и в София ние имаме сериозен ръст, там, където досега винаги сме изпитвали затруднения", заяви Нинова.

По думите й има много сериозен ръст сред младите хора. Нинова подчерта, че внушението, че младите хора не харесват БСП, е опровергано.

"Сериозният ръст, който имаме с хората с висше образование - 15%", каза още Корнелия Нинова.

По думите й в чужбина, на фона на внушението за антиевропейската същност на БСП, партията 5 пъти е увеличила подкрепата си.

"При това най-сериозен ръст имаме в държави от ЕС. Има такива, в които сме и първа политическа сила в някои градове", каза Нинова.

В петък БСП свиква Национален съвет, на който ще бъден представен анализ на грешките и резултатите.

"Имаме една президентска победа, един силен конгрес със започнала промяна в партията, която трябва да продължи и имаме този невероятен ръст в гласовете на парламентарните избори. Не виждам основание да подавам оставка при така постигнатото за 10 месеца", обобщи Нинова.

По думите ѝ въпреки загубата на тези избори БСП е постигнала много голям успех, тъй като консолидацията в ляво е факт.

"Ние сме успели да представим лявата алтернатива и около нея да обединим тези 955 490 души. Тревожно е, че една голяма част от дясномислещите хора остава непредставена в парламента", коментира тя.

Според нея се е очертало сложно съотношение на силите вътре в парламента.

Нинова каза, че позицията на партията й за референдума на Слави Трифонов не се е променила. По думите й спирането на предаването му снощи за БСП изглежда странно, защото той изразява една и съща позиция от 4-5 месеца насам.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още по темата: АБВКорнелия Нинова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
8
 
11
 
! Отговори
Комюнике 2050г. преди 7 години
Чудо стана, чудо стана! Целият свят се диви и немее - комунист в една африканска държава си е подал оставката!!!
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано да си разумна опозиция !!! Има смисъл в това ,което казваш !!!
2
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комунист и оставка в едно изречение...Само с бой дават оставки.
1
24
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо да дава оставка. Та БСП, единствена вкара двойно повече депутати, от предишните избори! Всички други, вкл и герб са капо. Успех, г-жа Нинова!