Прокуратурата рови блокадата. Ще обвини ли патриоти?

Разследват се 3 лица с имунитет за престъпления срещу изборните права
30 мар 2017 16:23,
62
Прокуратурата рови блокадата. Ще обвини ли патриоти?
Снимка: кадър Youtube

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова обяви, че подадените сигнали за престъпление срещу политическите права на избирателите при блокадата на границата ни с Турция се отнасят до 3 лица с имунитет.

Още по темата

"До главния прокурор бяха подадени множество сигнали от различни граждани, че по време на блокадите на трите пункта, в резултат на действие на лица с имунитет и други, са нарушени изборните права на гражданите", посочи тя и допълни, че сигналите са около 10.

"Главният прокурор прецени, тъй като сигналите са към лица, които имат имунитет - следва СГС да извърши проверка", обясни Арнаудова.

Тя допълни, че проверката е започнала, като са изискани папки с информация от медии, всички записи и камери, в които се виждат действията на участниците при блокадата на ГКПП "Капитан Андреево".

Румяна Арнаудова каза също, че главният прокурор няма как да иска снемане на имунитет, защото няма образувано досъдебно производство. Тя твърди обаче, че няма пречка лицата да бъдат разпитвани дори като имат такъв.

"Тепърва ще установим, със съдействието на служителите на МВР, самоличността на лицата, които се виждат по телевизионните репортажи и тези, спрямо които е наложено насилие", посочи тя.

По думите й прокуратурата е щяла да се самосезира в понеделник, дори ако не са били получени такива сигнали до този момент.

Говорителят на главния прокурор обясни, че организаторите на митинга на граничните пунктове с Турция са уведомили кмета на Свиленград за провеждането му.

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан преди дни обяви, че ще настоява Сотир Цацаров да поиска имунитетите на водачите на патриотите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, защото те са попречили на изселниците да упражнят правото си на глас. Той също така обяви, че настоява за касиране на изборите и незабавно насрочване на нов вот, защото резултатите от 26 март били изкривени.

В отговор на това президентът Румен Радев заяви, че "мераците" на Лютви Местан ще срещнат преди това оценката на българските институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
Arhangel преди 7 години
Нещо повече биячите на бабички Джамбазки, Симеонов, Каракачанов се готвят да управляват България. Вай докъде я докарахме...
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Парадоксалното е, че България тръгва да изпълнява договорката с Турция в момент на остра криза в отношенията между Ердоган и европейските правителства. Освен това в началото на месеца Общият съд на ЕС отхвърли като неофициална договорката между Евросъюза и Турция от миналия март за решаване на мигрантската криза.
55
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България започва официално да приема бежанци от ТурцияАгенти на ДАНС ще бъдат командировани, за да подбират чужденците
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
723 висящи жалби срещу България чакат в съда в Страсбург Страната ни се нарежда на 15 място по брой на делата
53
0
 
0
 
! Отговори
до 53 от славянин преди 7 години
Аз нямам верски убеждения и не развивам политическа дейност, анонимке, нещо се слънчасала по никое време!
52
0
 
5
 
! Отговори
Бай Хой преди 7 години
Това не беше блокада, беше само да ги забавят за да могат журналистите да ги питат за къв ч.е.п идват.
51
4
 
2
 
! Отговори
до 50 от славянин преди 7 години
Анонимке, чети конституцията, там пише че официалният език в България е българският, религиозните институции са отделени от държавата, и религиозните общности и институции, както и верските убеждения не могат да се използват за политически цели, както правят твоите две любими анадолски партии!
50
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В 24 часа излязоха две новини - за подаден сигнал срещу ДОСТ и Воля - към прокуратурата и ДАНС от Румен Петков, както и за желание на изселническа организация Турция да изследва ДОСТ. Освен всичко останало, изселниците били излъгани, че ДОСТ ще им плати билетите за връщане.
49
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Славянке, чети конституцията! България е на българските граждани, независимо дали са славяни, прабългари, роми, турци, гърци, арменци и прочие.
48
1
 
8
 
! Отговори
naco преди 7 години
СТИГА! СТИГА Сте се ГАВРИЛИ с този НАРОД! Защо постоянно му отвличате ВНИМАНИЕТО с ГЛУПОСТИ?! Какво става с РОВЕНЕТО по КОРУПЦИОННИТЕ сделки? ЗАБРАВИХТЕ ли ,че сме НАЙ-КОРУМПИРАНАТА страна в ЕС?!
47
4
 
6
 
! Отговори
до 46 от славянин преди 7 години
Може, анонимке, защото България по конституция е държава на българите, а не на някакви други!
46
3
 
6
 
! Отговори
славянин преди 7 години
Пак странна работа - цитирам членът и алинеята от конституцията на България, в които се забранява съществуването на етнически и верски партии, а анадоло-''демократите'' ми поставят минуси!? Значи излиза, че анадоло-''демократите'' са против конституцията на България, нали така излиза!?
45
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Славянке, то по този член не може да има и партии съставени от бели, българи и християни. Трябва да забраним всички.
44
2
 
7
 
! Отговори
до 30 от славянин преди 7 години
В ''държавата'' Абсурдистан нарушението на конституцията от държавните органи е правило, а спазването и е изключение! Та затова и са съдебно регистрирани и двете ТУРСКИ етническо-верски партии в ПЪЛНО НАРУШЕНИЕ НА КОНСТИТУЦИЯТА!
43
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъвто и закон да се приеме всичко се решава от демографията. Преди 20 години сегашното положение не пречеше на никого. ДПС свръхусилия вземаха 7-8%, а сега могат да вземат и 17 ако се мобилизират. Жалките вопли за ограничаване на вота с недемократични мерки само издават безсилието. В един момент хората засегнати от недемократичните мерки натрупват критична маса и помитат "законотворците"
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чета коментарите по турските сайтове. Опозицията в Турция пак недоволна:"СТРОИТЕ 3 МЕТРОВА ОГРАДА А НАПЪЛНИХТЕ СТРАНАТА С 3 МИЛИОНА ТЕРОРИСТА? ЗА ДА НЕ ВИ ИЗБЯГАТ ЛИ?"Стената е почти завършена. Ердоган казва, че ще пускат бежанците (потвърждавам - пускат) да се връщали в Сирия. Ама дали ще се върнат?
41
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако има правила те трябва да бъдат за всиички граждани,не само за тези от Турция.Патриотите имат нужда от ДОСТ за да си затвърдят електората не че толкова милеят за Родината.
40
4
 
4
 
! Отговори
Бивш граничар преди 7 години
"Бежанският" поток може да бъде спрян и то по общия ред-Въвежда се режим на затворена граница и се отблъскват ВСИЧКИ нарушители!От личен опит знам,че е напълно осъществимо!Защо не е направено досега?Ами от ЕС ни забраняват!Преди и САЩ ни забраняваха,но вече не е така!Иначе,ако се оставим на милостта на Ердоган,далече няма да стигнем!То и срещу Турция(най-големият ни враг) трябва да вземем мерки,ама то е друга тема.
39
6
 
3
 
! Отговори
до 30 от славянин преди 7 години
Член 11, алинея 4 от конституцията гласи: ''Не могат да се образуват политически партии на ЕТНИЧЕСКА, РАСОВА ИЛИ ВЕРСКА ОСНОВА, както и партии, които си поставят за цел насилствено завземане на държавната власт!'' Следователно съдът регистрирал двете етническо-верски партии в България е нарушил конституцията! Но това е съвсем нормално в ''държавата'' Абсурдистан!
38
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А можеше всичко да се реши по лесно. Промяна в Конституцията. Който 6 месеца не е в БГ няма право на глас. Тогава и Ердоган нямаше да може да се инати.Но на политиците в БГ не им отърва. Защото населението на страната реално е под 6 млна. Има много "мъртви души". Пък и ДПС ще загуби от това.