БСП скочи срещу ръста на газа, иска КЕВР да го спре

Доходите не се увеличили с 29%, колкото поскъпва синьото гориво
58
БСП скочи срещу ръста на газа, иска КЕВР да го спре
Снимка: Булфото, архив

БСП поиска от КЕВР да спре решението си за скок на природния газ с 29%. Социалистите са категорични, че поскъпването на синьото гориво ще повлече след себе си като лавина цените на всички важни за оцеляването на българите стоки и услуги.

Още по темата

Доходите на хората не са се увеличили с процента на увеличението на газа и стоките и услугите, а така че скокът на газа ще увеличи бедността, предупреждават те, цитирани от пресцентъра на БСП.

Според левицата две поредни тримесечия регулаторът изкуствено е задържал цената на природния газ, осигурявайки фалшива представа за устойчиво развитие на страната.

Сега това се връща с увеличението от близо 30% на цената на природния газ и не се прави на пазарен принцип, смятат в БСП. 

Оценката на партията е, че проблемите в енергетиката се задълбочават – след тежкото задлъжняване на държавните фирми в електроенергийния сектор, очевидно техническите фалити застигнаха и газовия сектор.

"БСП категорично се противопоставя на непазарното повишаване на цената на природния газ. Призоваваме КЕВР да преразгледа това си решение. Настояваме за персонално поемане на отговорност от всички виновни за тази ситуация – бившият министър на енергетиката Теменужка Петкова, изпълнителният директор на БЕХ и бивш изпълнителен директор на Булгаргаз Петьо Иванов, както и служебният министър на енергетиката и също бивш изпълнителен директор на Булгаргаз Николай Павлов", иска Столетницата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: БСПприроден газкевр
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
5
 
10
 
! Отговори
поправка преди 7 години
заменяме червена олигархия за син газ.
24
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тиквата искал да каже , че ще вдигне цените а вместо това е казал , че ще вдигне заплатите ха сега плащайте като роби нали пак си го избрахте
23
11
 
8
 
! Отговори
Пенсионер преди 7 години
Брей,БСП много скачат бе! И ние демократите навремето скачахме , ама социалистите ни подкосиха и демокрацията отиде на кино.
22
0
 
14
 
! Отговори
бг електорат преди 7 години
Заменяме олигархия за газ.
21
2
 
10
 
! Отговори
Armagedon преди 7 години
Както на времето Батето Славков бе казал:-Поемам вината само с мезета.Така и днес.Герб,вина нямат,защото развитието на БГ-то през последните две години било устойчиво и стабилно.(то сега се видя колко?)През същите тези години и БСП-то нямат вина,за днешното положение,защото се преустройваха и настройваха за избори само.И те вината..само с мезета.Спечелили,пък,макар и загубили изборите?ДПС-то развалиха дослука с всички не само с Местан ,и те вина няма.При тях само уиски се пие.Та виновни сме ние.
20
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И на следващите избори да не забравите да гласувате, даже вече и за ще гласувам, защото стават много хубави неща...Извинявам се, че не гласувах до сега, вие бяхте прави...(
19
6
 
23
 
! Отговори
ГаСпроМ преди 7 години
Ама никой не ви, кара на сила да ни купувате газта! Сега е пазарна икономика, нали за това скачахте като украинците! Нека ви докарат газ с "газоносец" от Сащ, Азребайджан, Кувейт, Израел... Той ще е по-евтин... Или на въглища или на дърва! Вижте Сърбите превъоръжишхме им армията ще стане най-модерната на Балканите, а вие теглете заеми да купите "западна техника" трета употреба, за която даже и боекомплектите не произвеждате...
18
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 13 шоп Акцизите, преносните такси, ДДС и ред други натоварвания не ги взима Газпром.
17
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 8ПРОТЕСТ! НЕ СПЕТЕ!пред руското посолство
16
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ не вдига цената на газа,ГЕРБ замразява заплатата ви.Не е проблема във разхода, а в прихода.
15
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
К'во стана много политика и накрая народа го отнесе.
14
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Популизъм.,..........Скочи срещу Путин нали ти е интимен ..
13
2
 
21
 
! Отговори
ВИДИМИТЕ РЕЗУЛТАТИ преди 7 години
Не е скъпо, ЗАПЛАТИТЕ СА ОТ ПРЕДИ 8 ГОДИНИ!!!
12
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Курнелке *** си легни с Путина барем му умекне за цената на газа.
11
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 9 АнонименАлоооооооо,Путин ти е отговорен за цената на газа до границите на Русия!!!Оттам жалбите са предназначени към други:начисляващи средни ЕВРОПЕЙСКИ цени,транспортната такса пренос,данъци,акцизи.....често съобразени със европейските без да те питат скъпо ли ти е или не т.е. едни синковци яко печелят на гърба на този продукт!!
10
26
 
12
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
Цената на газа го вдигат любимите ви руснаци, а не ГЕРБ.ГЕРБ не добива и не доставя газ, парите ги взима Газпром.
9
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До МарчоНавсякъде чета за ББ отрицателни мнения и гневност.нали затова руското посолство плаща на червените ***
8
6
 
22
 
! Отговори
Марчо преди 7 години
Навсякъде чета за ББ отрицателни мнения и гневност. Как тогава Боко спечели изборите? Явно българите сме страхлив народ, с робски манталитет. Е, сами сме си виновни. Познати казаха, че са гласували за ГЕРБ, защото се страхували от БСП. Не е извинение - имаше и друг избор.
7
0
 
13
 
! Отговори
Веселин преди 7 години
много сте прости
6
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП скочи срещу ръста на газа, иска КЕВР да го спреДругарката от левия ъгъл да се обади на любимия си Путин да намали цената на газа.