Дянков прогнозира: Новият кабинет може да изкара мандата!

Четири приоритета очертават кои министерства вероятно ще грабне ГЕРБ
Обновена: 31 мар 2017 09:11 | 31 мар 2017 09:07,
19
Дянков прогнозира: Новият кабинет може да изкара мандата!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Четири основни приоритета е посочил в речта си Бойко Борисов на конгреса на Европейската народна партия в Малта, съобщи бившият финансов министър Симеон Дянков, който е бил там.

Още по темата

Сред приоритетите Борисов посочил довършването на магистрала "Хемус", реформа в средното образование, влизане на България в еврозоната и условията по Brexit, които да не са в ущърб на България, което ще се обсъжда по време на председателството на София, каза Дянков пред bTV.

Това според него означава, че министерствата на регионалното развитие, образованието, финансите, икономиката и външните работи ще са за ГЕРБ. Той не изключи вероятността военното министерство да отиде при патриотите.

"Има добра възможност да се изпълни целият мандат на правителството, всички разбират необходимостта от стабилност", посочи Симеон Дянков.

Според него формулата ще бъде коалиционно споразумение с Обединени патриоти.
 
"Европа много ще се промени след Brexit. Великобритания е втората най-голяма икономика в ЕС. Когато те излязат от ЕС, ще има проблеми в Европа във финансовия сектор и в реалния сектор. Във финансовия сектор Лондон има над 90% от всички финансови потоци в Европа, няма друг голям пазар в Европа и едва ли ще има в следващите 5-10 години", заяви пред БНТ бившият финансов министър Симеон Дянков.

За финансовата част от Брекзит според Дянков ще има тежки преговори: "Правителството в Лондон е с нагласа, че те следват референдума - това е демокрацията и Европа трябва да се съобрази с тях.  На конгреса тук в Малта Брекзит е основна тема", добави той.

На въпрос кои страни ще бъдат най-силно засегнати от Брекзит, Дянков отговори: "Германците и холандците го казаха по-рано, че тежестта ще е пропорционална. Така че България също ще трябва да плати по-голям дял."

"Другата тема, за която още не се говори в България и нашият регион, но ще е много наболяла - да си представим, че след 2 години или 3 наистина кажат затваряме, който е дошъл е дошъл, оттук нататък вече ще има визи за българите и румънците", допълни още бившият финансов министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Годзилчо преди 7 години
Борисов подаде оставка че хората не харесват кабинета и управлението и.......прави същия кабинет.Малоумие! Явно ,,НЕМА ОРА,,
13
0
 
3
 
! Отговори
Калфунььь преди 7 години
Явно този оли пак е останал без работа и е турил наколенките! Ще изкарат мандата, ще достроят магистрала "Хемус", приоритет е образованието и пр. Май иска да впечатли гурото си дето му тури шута в дирника! Нищо чудно да го видим пак министър или в най-лошият случай съветник на гигантската глава!
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До опаааа 13Ха-ха...прав си, щом "големия" дянков го е рекъл, значи ще стане точно обратното! Дай Боже, Амин!
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз му се чудя на акъла на Бойко! Знае много добре как ще завърши и третия му експеримент, ЗАЩО МУ Е ВСИЧКО ТОВА!? Явно има нещо да брани.....Но този път краят ще е трагичен!
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Гери 14Че те в еуропката и всяко наше магаре биха приели, само и само да им играе по свирката! Абе, що не се скриете бе, колко още ви трябват, още 27 години да видите колко сте нещастни и накъде водите страната! Ама то за такъв анализ трябва акъл, а не пропаганда за някакви "ценности", зад които се крие вълча усмивка!!! Пфу, магарета сме си били и такива ще си останем!
9
4
 
4
 
! Отговори
Гери преди 7 години
Че какви престъпления е извършил б.б. осъден ли е за нещо.не обвинявайте без доказателства.навсякъде го приемат в европа и света.
8
2
 
6
 
! Отговори
опаааа преди 7 години
Щом калинката Дянков го казва,вече можем да се готвим за нови избори
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бъчварова ако пак я турят някъде напускам българия.
6
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Толкова е писнало на Народа от всичката *** в НС, че една искра само трябва и ще видят как ще и излезе всичко през носа до 9-то коляно, не бял автобус да ви спасява и нато няма да може да знаете. Българина търпи, търпи ама тръгне ли майка ви жална еййй
5
0
 
7
 
! Отговори
Джингиби преди 7 години
Тикви и патрЕоти ....ай сиктир бе...як купон ще е...Каракачанката шеф на аскера...по пет на нож....
4
1
 
5
 
! Отговори
Прогноза преди 7 години
Нормално да изкара няма опозиция.
3
1
 
13
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
О той, Дянков е уважаван капацитет сред врачки и гадатели ! Вервайте му ! Че той ,Боко , ако изкара мандата си то България вече няма да я има !
2
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малката пица да не се обажда. Както се вижда от всякъде го прогониха след като съсипа и руската академия на науиките.
1
19
 
8
 
! Отговори
ха-ха-хакер преди 7 години
Другаря Дянков прогнозира: Новият кабинет е като *** Riot, може да изкара мандата!