Корнелия Нинова към другарите: Да бъда или да не бъда?

Лидерката на БСП поиска вот на доверие след изборната загуба
Обновена: 31 мар 2017 16:11 | 31 мар 2017 16:10,
148
Корнелия Нинова към другарите: Да бъда или да не бъда?
Снимка: архив Булфото

Лидерката на БСП Корнелия Нинова поиска вот на недоверие от съпартийците си заради загубата на изборите.
Националният съвет на червената партия обсъжда днес резултатите от предсрочния вот за парламент.

"На тези избори се представихме чудесно, но загубихме и затова аз поемам отговорността и искам вот на доверие", обърна се Нинова към съпартийците си.

"Ако не получа вашето доверие се оттеглям и избираме нов лидер, каза Нинова. Ако го получа продължаваме да се борим за промяната", допълни тя.

В доклада си пред делегатите Нинова първо изброи постиженията и акцентира на това, че резултатът на БСП е най-добрият от години насам.

Нинова призна, че е допуснала грешки, но отхвърли критиките, че БСП не е искала никога да отклони България от европейския й път.

Тя обясни, че по време на кампанията социалистите са се водили от желание за промяна, но като че ли не е стигнало времето, за да убедят хората, че именно БСП може да бъде носител на тази промяна.

Въпреки това нейните изчисления сочат, че ако се сумират хората, които са гласували за всички партии, които са се обявила за промяна, то явно въпросът за промяната в политиката на страната стои отворен.

Нинова коментира и голямата тема възможна ли е коалиция между ГЕРБ и БСП в името на управлението на страната. Тя така и не коментира пред делегатите с категоричност, че такава коалиция не е възможна, както направи това в нощта на изборите, съобщи "Дарик".

Соцлидерката все пак обясни, че в политиката "има граници, които трябва да се внимава, пристъпвайки ги, партията да не загуби силата си".

След това Нинова премина към темата, че големият въпрос пред България е председателството ни на Съвета на ЕС. Затова по думите й трябвало да се намери баланс между националните и европейските приоритети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще бъдем партизани! Долу Бенито Боколини!
24
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заради изцепките на Другарката хората гласуваха с отвращение за хитреца от Банкя.
23
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За думите и за ЕС, е права и каза истината. Нали виждате, че ЕК ни третира като аборигени. Дават на тиквата едни стъкълца и дрънкулки във вид на потупване по рамото, и той се мисли за голям държавник.
22
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако в България имаше ИСТИНСКА дясна партия, а не креатури на комунистическите мутанти за БСП щяха да гласуват най-много 10%!!!!Какво се дуе тази ***.ла, вота беше анти ГЕРБ!Просто хората нямаше за кого да гласуват.
21
0
 
24
 
! Отговори
Проф. Мрънков преди 7 години
Вижте тази лъчезарна жена! Тя е защитникът на всички бедни в България. За нея няма сън и почивка докато тя самата не се увери че бедните са нахранени с топла храна и напоени със студено пиво! Тъй като тя промени мисленето на БСП, партииците вече не крадат, не лъжат и не мислят само за далавери. Вместо това всеки е зает с благородна кауза - един сади дръвчета в парковете, друг цепи дърва за старите хора, трети събира гъби и горски плодове в гората за бедните. Всеки си има задача, но Без Нинова н
20
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нас червеното знаме роди,нас не ще ни уплаши смърта......Та един ББ ли?Зад нас е Путин и световния пролетариат.
19
7
 
6
 
! Отговори
Гробокопач преди 7 години
До ninaТова не е вярно. Много повече ще гласуват, като ще гласуват много и от тия, гласували сега за ГЕРБ. Развръзката предстои.
18
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се връща Михов,с него беше по-весело!!!!
17
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не бъди, бе, Нинова, не бъди! И партията ти да не бъде, че толкова простотии надрънкахте и натворихте, колкото никоя друга партия. Не бъди!
16
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да подава, тя е пълно разочарование за всеки ляво мислещ човек. Вместо да предложи политика , която да взима от наистина богатите, чрез непреки данъци и данък лукс, тя иска да вземе от честните и да даде на крадците. В мое лице изгуби един убеден ляв избирател, който и на тези избори гласува за "дясното"
15
0
 
7
 
! Отговори
Гробокопач преди 7 години
Абе да искаш вот на доверие е по правилата на демокрацията, но е много рисков ход, понеже вътрепартийната ти опозиция пряко е подкрепена от Борисов. Спомни си 1992 г. и Филип Димитров. Вотът на доверие под урагана от все още нестихнали емоции е кофти динена ***.
14
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"В тези избори се представихме чудесно, но загубихме..."дааа.
13
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оставка, и закриване на цялата партия пък е моето предложение...а, какво ще кажете?
12
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От комунистите по големи типигьози няма.Така ги е калила Партията.Власт не се дава без...
11
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За какво да подава оставка? Затова, че вкара двойно повече депутати в Парламента ли? Борисов да подава, че отново загуби 250000 гласа. Той и без това ще подаде оставка. Свикнал е вече
10
7
 
21
 
! Отговори
Другар преди 7 години
Да не бъде!
9
10
 
28
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
БСП може да бъде носител на промяна, но само към по-лошо.
8
5
 
13
 
! Отговори
TRAVESTIT KORNI преди 7 години
TAIA KORNI PAK SE OSVINI.MARSH OTUK GOVEDO
7
27
 
12
 
! Отговори
БСП преди 7 години
Достойна и умна жена, такива простите хора, които гласуваха за Гроб не харесват. Ние пак ще гласуваме за Нинова, а това не едалеч
6
11
 
17
 
! Отговори
пънчо преди 7 години
Да ти си виновна за загубата на изборите.в последната седмица се договори с ББ и предаде левицата.Сега си подавай оставката и гласи багажа за гр. Сливентам ти е мястото.След толкова доказана далавери .Чудя се защо Цацаров мълчи. Загуба на избори и пълна свобода.Жената става да стои в къщи и върти домакинтство и гледа децата. Таз ще ръководи България.ДА СИ ВЪРНЕ ПАРТИНИЯТ БИЛЕТ и право за гр. Сливен